Blbá pracovní doba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
28.7.22 08:33

:mrgreen: Ideální pracovní doba. Čemu já říkám „mít zabitý celý den“ je pracovní doba 10-18:30, případně dvanáctky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
28.7.22 08:35
@Anetababeta píše:
Ahoj, přítel dostal nabídku na novou práci, měl by cca o 15 tisíc Kč čistého více než má teď, ale je tam blbá pracovní doba, od 8 do 16. Než dojede domů, je 16.30 nebo 17.00. V jeho nynější práci končí někdy ve 12, někdy v 15.00, záleží, kolik mají zrovna práce. Tak teď tápeme, jestli to má vzít. Jeho stávající práce ho nebaví, chodí tam s odporem, moc bych mu přála novou práci. Jen bude mít celý den zabitý. Rodinu nemáme, jsme mladí, je nám 20 let.Co byste dělali vy? Vyplatí se to?

Je to úplně běžná pracovní doba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
28.7.22 08:37
@Anetababeta píše:
Ahoj, přítel dostal nabídku na novou práci, měl by cca o 15 tisíc Kč čistého více než má teď, ale je tam blbá pracovní doba, od 8 do 16. Než dojede domů, je 16.30 nebo 17.00. V jeho nynější práci končí někdy ve 12, někdy v 15.00, záleží, kolik mají zrovna práce. Tak teď tápeme, jestli to má vzít. Jeho stávající práce ho nebaví, chodí tam s odporem, moc bych mu přála novou práci. Jen bude mít celý den zabitý. Rodinu nemáme, jsme mladí, je nám 20 let.Co byste dělali vy? Vyplatí se to?

Je to úplně normální pracovní doba, vítej v dospelosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
28.7.22 08:37
@Anetababeta píše:

Od 8 do 16:30 je zcela normální pracovní doba, nic „blbého“.
Dělala bych to, že bych s takovou nabídkou ze stávající práce odešla a byla nadšená.
Vstávat na 6 (=tak v půl páté) do práce by mě zabilo celý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 08:48
@Lil Kitkatt píše:
A v jakém oboru všichni z vaší rodiny pracují, když jsou doma v 15 hod?

Manuální práce, ranní od 6.

@Svistice píše:
Já dělám od 7, mám plný úvazek a dělám překvapive do 15:30. Ve poledne to fakt nemůžu zabalit.

On dělá u soukromníka, řemeslník. Prostě když mají práci hotovou, končí. Někdy to je ve 12, někdy ve 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 08:48

@stinga jo, to je pravda, děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
28.7.22 08:51

Proboha, se vzpamatuje, ta prac.doba u nové práce je přímo snova!

A 15tis. x12mesicu vůbec nenajdeš na ulici, a zvladt pro vás mladé, kteří budou budovat své hnízdo se tyhle peníze budou sakra hodit.

A časem může při této práci narazit zase ještě na lepší, a ne se zahrabat v první díře.

Život je o vyzvach a litovat můžeš jen toho, co jsi neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
28.7.22 08:54

Ja tak pracuji normalne a od furt, resp.mela jsem i 9-18 :mrgreen: Ale chapu, ze nekde tl je divne. Jste mladi, nemate deti, soucasna prace ho nebavi a muze mit vic penez, ja bych nevahala. Co takkveho delate odpoledne? Holt bude asi moct i pozdeji vstavat a tim padem pozdeji chodit spat a ten cas bude mit vic vecer :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
28.7.22 08:55
@pikola píše:
Takže dělá jen 5 hodin denně :think:

Píše, že má plný úvazek…,tak ale jestli pracuje zaminimalku, každého boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
28.7.22 08:55
@Anetababeta píše:
@Roxy ivka proč ta nepříjemnost? A proč rozmazlenost? Každý je zvyklý jinak, já si raději přivstanu, abych byla doma o půl třetí a měla klid skoro celé odpoledne.

A pulhodinu na obed mas kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
28.7.22 09:03

@Anetababeta Že blbá pracovní doba :mrgreen: :mrgreen: Tak tohle mi hned rozjasnilo den :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: taková sranda po ránu…
No teď vážně. Píšeš že přítel má HPP a kolik hodin má ve smlouvě?? Nebo mu zaměstnavatel ty případné chybějící hodiny dopisuje?? A nebo je to třeba tak, že když není práce, tak ho zaměstnavatel pošle domů a lupne mu 60% za překážky na straně zaměstnavatele?? A nebo tvůj přítel s těmi hodinami prostě šmelí - v tomto případě bych to nikde neříkala nahlas, protože až si na něj šéf došlápne, budete se divit oba…
A tobě to taky úplně nevychází na 40h týdně :nevim: (protože mínus přestávka je 7,5h ne 8h). Protože manžel, když pracoval ve strojírenské výrobě na jednosměnný provoz, tak pracoval od 6 do 14:30

Já jsem sice stále na RD, ale ani ne za měsíc už budu nastupovat do práce. Mám HPP, 40h týdně (po odečtení přestávky), máme fix od 9-15h, ale na konci měsíce nám musí vycházet hodiny. Takže já jsem před mateřskou (přesněji řečeno mezi dvěma mateřskými) pracovala od 7:30 do 16h, domů přijela kolem půl 5 i přes to, že mám práci přímo ve městě, ve kterém bydlím, v dosahu MHD, ale v odpolední špičce to dřív jak za půl hoďky prostě nestihnu, pěšky bych to možná stihla rychleji :mrgreen: :mrgreen:
A věř, že stihnout se toho dá dost a to jsme měli malé dítě. A když jsme něco potřebovali ve městě, nebo tu byla nějaká akce, tak jsme se domluvili, že mě manžel i se synem počkají někde ve městě (mám práci kousíček od centra) a půjdeme rovnou. Jde to, jen chtít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
28.7.22 09:16

Chápu vás zakladatelko. Já mám fixně 8:30-13:30, v pátek do 13:00. Ale chodím většinou mezi 6 a 7. Nebavilo by mě být v práci třeba do 4. To výjimečně, tím si nadělám a udělám si krátký pátek.
U nás do 15. hodiny většina odchází a po 16. hodině už jsou v práci jen ředitelé :D jako chodit domů z práce až třeba v 6 večer 8o neumím si představit, ale dost lidí to má no, nezávidím.

Ale zase když jde o víc peněz a v tomto případě o dost, tak bych to asi do 16 hodin vydržel, penízky se hodí :potlesk: a do 16 to není tak hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
28.7.22 09:17

Normální pracovní doba :nevim: vzala bych to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
28.7.22 09:26
@pikola píše:
Normální lidi chodí domu v 18/19 h a fungují :nevim: chodit domu ve 4 je sen většiny lidí s dětma :nevim: končit v poledne, to by musel dělat od 3 ráno :mrgreen:

Tak to ještě že nejsem normální, by mě zabilo být doma tak pozdě. To je fakt celý týden zabitý 8o :potlesk: to jsem fakt rád za svojí práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65288
28.7.22 09:38
@Anetababeta píše:
Chodí do práce na 7, má práci na plný úvazek :)

tak jistě, a ve 12 je doma, taková normální pracovní doba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat