Blbá pracovní doba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3957
28.7.22 10:08
@Svistice píše:
Tady ve městě je pracovní doba 7.5 h jako benefit ( a měsíční mzda plus mínut odpovídá tomu, co jinde 8.5h pracovní době).

Bohužel jen jako benefit :? Tady u nás jsem to snad v žádném inzerátu ještě ani neviděla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
28.7.22 10:09

Mě fakt fascinuje jak to, že je každý den doma o půl až 3 a půl hodiny doma dříve, než mu končí pracovní doba, každý tiše přejde, ale z toho, že mu neplatí „přesčasy“ je děsný haló

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
28.7.22 10:10

Hele ale jaké má přesčasy někdo, kdo je zvyklý na pracovní dobu od 7 do 12-15? Jako aby to byl přesčas, tak i kdyby měl 7,5hodinovou pracovní dobu (plus půl hodiny na jídlo), tak bude denně makat 7-15 a o nějakém dřívějším odchodu si může jenom nechat zdát, a teprve kdyby přetahoval těch 15, tak je to přesčas. Jenomže o tom zakladatelka nepíše, prostě končí nejpozději v 15 a pak nezaplatí přesčas. Kde se ten přesčas vezme?
Kolik tak hodin reálně odpracuje s takovouhle pracovní dobou? A kolik jich má ve smlouvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.7.22 10:13
@j.a.n.i1 píše:
Mě fakt fascinuje jak to, že je každý den doma o půl až 3 a půl hodiny doma dříve, než mu končí pracovní doba, každý tiše přejde, ale z toho, že mu neplatí „přesčasy“ je děsný haló

No nejsi sama. Ono by asi neškodilo, kdyby mlaďoši vytáhli hlavu ze zadku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
28.7.22 10:15
@j.a.n.i1 píše:
No, normální to je, ale najdou se firmy, ktere maji jen 7.5 i u jednosmenneho provozu.

Tak tady u nás ne. Tady to máme spíš naopak :mrgreen: :mrgreen:
Už jsem zažila, resp. manžel, že u více směnného provozu měl ve smlouvě 40h týdně :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.7.22 10:16
@werajsik píše:
Bohužel jen jako benefit :? Tady u nás jsem to snad v žádném inzerátu ještě ani neviděla :(

Oni to v inzerátech povětšinou nepíší. Na to přijde řeč až u pohovoru, když se zeptáš na pracovní dobu.
Ono totiž spousta lidí tafy těch 7,5 považuje za „normální“ asi stejně jako zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
28.7.22 10:17
@j.a.n.i1 píše:
Mě fakt fascinuje jak to, že je každý den doma o půl až 3 a půl hodiny doma dříve, než mu končí pracovní doba, každý tiše přejde, ale z toho, že mu neplatí „přesčasy“ je děsný haló

Jenže ona neví, co ma ve smlouvě. Treba ma nějaký zkráceny úvazek, to nikdo, včetně zakladatelky neví.
Takže pokud ma ve smlouvě pracovní dobu na 8h a on chodí o 3 hodiny domu dřív, tak bych se divila, ze ho už davno nevyrazili.
Kdo vi, jak to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
28.7.22 10:17
@Anetababeta píše:
Ahoj, přítel dostal nabídku na novou práci, měl by cca o 15 tisíc Kč čistého více než má teď, ale je tam blbá pracovní doba, od 8 do 16. Než dojede domů, je 16.30 nebo 17.00. V jeho nynější práci končí někdy ve 12, někdy v 15.00, záleží, kolik mají zrovna práce. Tak teď tápeme, jestli to má vzít. Jeho stávající práce ho nebaví, chodí tam s odporem, moc bych mu přála novou práci. Jen bude mít celý den zabitý. Rodinu nemáme, jsme mladí, je nám 20 let.Co byste dělali vy? Vyplatí se to?

Víš co je blbá pracovní doba? Odjet ráno v 5 a vrátit se v 20:30 hod, to jezdí můj partner takhle.

Ty si snad děláš s blbou pracovní dobou srandu :D To co mu nabídli je luxus. Sice celý den, ale vyspí se…pohoda víc peněz.

• Citovat
  • Upravit
3957
28.7.22 10:18
@j.a.n.i1 píše:

Vidíš, to máš pravdu. Možná těmi „přesčasy“ jen dorovnává hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
28.7.22 10:22
@Svistice píše:
Oni to v inzerátech povětšinou nepíší. Na to přijde řeč až u pohovoru, když se zeptáš na pracovní dobu.
Ono totiž spousta lidí tafy těch 7,5 považuje za „normální“ asi stejně jako zakladatelka.

Tak to máte dobré.. Tady u nás je „běžná“ 8-mi hodinová směna. A jak jsem psala výše (hned příspěvek nad tebou), už jsem zažila 40h týdně u vícesměnného provozu :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
28.7.22 10:28
@annlady píše:
Od 8 do 16:30 je zcela normální pracovní doba, nic „blbého“.
Dělala bych to, že bych s takovou nabídkou ze stávající práce odešla a byla nadšená.
Vstávat na 6 (=tak v půl páté) do práce by mě zabilo celý den.

Je to o zvyku a o tom nechodit spát moc pozdě. Ale já Jsem třeba skřivan a jsem i o volno vzhůru třeba už v 8 hodin. I když jsem třeba chtěl někdy vstát později, tak jsem se stejně vzbudil dřív :D v létě bych klidně šel do práce už na 5:30, abych ve 13:30 šel domů :D (mám 7,5 h směny), ale nejde to, čas se nám počítá až od 6

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
28.7.22 10:30
@werajsik píše:
Tak to máte dobré.. Tady u nás je „běžná“ 8-mi hodinová směna. A jak jsem psala výše (hned příspěvek nad tebou), už jsem zažila 40h týdně u vícesměnného provozu :mrgreen: :mrgreen:

Já jsem taky vicesmenny provoz a mám 40h týdne. Manžel taky. Vlastně teď přemýšlím, ze to tak bylo vždycky. Asi specifikum zahraničních korporatu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.7.22 10:39
@werajsik píše:
Tak to máte dobré.. Tady u nás je „běžná“ 8-mi hodinová směna. A jak jsem psala výše (hned příspěvek nad tebou), už jsem zažila 40h týdně u vícesměnného provozu :mrgreen: :mrgreen:

Já ne, muž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101764
28.7.22 10:39
@Anezka1990 píše:
Jenže ona neví, co ma ve smlouvě. Treba ma nějaký zkráceny úvazek, to nikdo, včetně zakladatelky neví.
Takže pokud ma ve smlouvě pracovní dobu na 8h a on chodí o 3 hodiny domu dřív, tak bych se divila, ze ho už davno nevyrazili.
Kdo vi, jak to je :nevim:

Píše, že má plný úvazek, z toho vycházím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
28.7.22 10:49

Já celý svůj dospělý pracovní život pracuju v Praze a nikdy jsem neměla jinou pracovní dobu než 9-17,30. A neznám ani nikoho kdo by to měl výrazně jinak. Naprosto běžně takhle fungují i rodiče s malými dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat