Blbá pracovní doba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2324
28.7.22 10:49
@Anetababeta píše:
Ahoj, přítel dostal nabídku na novou práci, měl by cca o 15 tisíc Kč čistého více než má teď, ale je tam blbá pracovní doba, od 8 do 16. Než dojede domů, je 16.30 nebo 17.00. V jeho nynější práci končí někdy ve 12, někdy v 15.00, záleží, kolik mají zrovna práce. Tak teď tápeme, jestli to má vzít. Jeho stávající práce ho nebaví, chodí tam s odporem, moc bych mu přála novou práci. Jen bude mít celý den zabitý. Rodinu nemáme, jsme mladí, je nám 20 let.Co byste dělali vy? Vyplatí se to?

To je provokace nebo co?

8 - 16 je normální pracovní doba, spíš hodně dobrá, co by za to mnoho lidí dalo.
Fakt zírám, že ve 20 letech, bez pořádného vzdělání, si někdo svobodný, bezdětný stěžuje na takovou nabídku. A ještě by měl o 15k čistého víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 10:51
@milami píše:
To je provokace nebo co?8 - 16 je normální pracovní doba, spíš hodně dobrá, co by za to mnoho lidí dalo.
Fakt zírám, že ve 20 letech, bez pořádného vzdělání, si někdo svobodný, bezdětný stěžuje na takovou nabídku. A ještě by měl o 15k čistého víc.

Proč provokace? Jak jsem psala níže, ani jeden z nás se s takovou pracovní dobou nesetkal, proto nás to udivilo.
Proto jsem napsala tady a už vím, že je to normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 10:52

@ida007 my jsme z MS kraje a osobně neznám nikoho, kdo by pracoval tak dlouho. Většinou to je fakt do těch 15.00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33843
28.7.22 10:55
@Anetababeta píše:
Ahoj, přítel dostal nabídku na novou práci, měl by cca o 15 tisíc Kč čistého více než má teď, ale je tam blbá pracovní doba, od 8 do 16. Než dojede domů, je 16.30 nebo 17.00. V jeho nynější práci končí někdy ve 12, někdy v 15.00, záleží, kolik mají zrovna práce. Tak teď tápeme, jestli to má vzít. Jeho stávající práce ho nebaví, chodí tam s odporem, moc bych mu přála novou práci. Jen bude mít celý den zabitý. Rodinu nemáme, jsme mladí, je nám 20 let.Co byste dělali vy? Vyplatí se to?

Blbá pracovní doba? :mrgreen: Měl by víc peněz, odešel by z práce, která ho nebaví. Děti nemáte. Určitě se to vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
28.7.22 10:57
@Anetababeta píše:
Má smlouvu, ale kolik tam má hodin teď z hlavy nevím. Podle mě nemá ani dobrého zaměstnavatele, neplatí jim ani přesčasy o víkendech atd, ale to nechci rozebírat.

Jaký přesčasy?
Dělat přesčas znamená pracovat nad rámec své pracovní doby. Když chodí domů ve 12, 13, 14 hod, nemá ani odpracovaný svůj úvazek, natož nějaký přesčas.
Ten údajný přesčas mu možná ani nedorovná tu pracovní dobu, co má odmakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
28.7.22 10:57
@Anetababeta píše:
@ida007 my jsme z MS kraje a osobně neznám nikoho, kdo by pracoval tak dlouho. Většinou to je fakt do těch 15.00

To mi tady všichni víme, že volat někomu třeba do Ostravy po třetí odpoledne je zbytečné :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
28.7.22 10:58

Jo, pak je sranda, když má spolupracovat Praha s Moravou :) Já v Praze ukecala šéfa (pravda, dost bohémského), abych mohla pracovat „už“ od devíti (původní nabídka byla 10-19, o čemkoliv před 9 nechtěl slyšet). A pak teda po ránu vyřídit telefonáty, v 11 šli na oběd oni, ve 12 my a od půl třetí už mi taky půlka lidí nebrala telefony. Takže jsem v reálu mohla něco řešit tak 9-11 a 13-14:30. Zatímco od nich mi telefony pravidelně zvonily v 7 ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
28.7.22 10:58
@Anetababeta píše:
@ida007 my jsme z MS kraje a osobně neznám nikoho, kdo by pracoval tak dlouho. Většinou to je fakt do těch 15.00

Fakt? Obe me dcery pracují v Ostravě v nadnárodních spolecnostech nejmene do čtyř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
28.7.22 10:59
@j.a.n.i1 píše:
Píše, že má plný úvazek, z toho vycházím.

Taky fakt, to jsem úplně vypustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.7.22 11:00
@vokishka píše:
Fakt? Obe me dcery pracují v Ostravě v nadnárodních spolecnostech nejmene do čtyř.

Asi nějaký jiný MS kraj. :mrgreen:

Si tam pak lidi nemají stěžovat, že mají tak malé platy, když chodí do práce jak do houslí. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
28.7.22 11:01
@Anezka1990 píše:
Já jsem taky vicesmenny provoz a mám 40h týdne. Manžel taky. Vlastně teď přemýšlím, ze to tak bylo vždycky. Asi specifikum zahraničních korporatu :)

Ve směnném provozu máte 40 hod. týdně? 40 hodin práce (bez započítané přestávky na jídlo a oddech)? Tedy např. 6 - 14:30?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
28.7.22 11:02

@ugluk tohle můžu potvrdit, v práci to máme úplně stejné :D my chodíme na 6 nebo na 7 a v Praze kolikrát až od 9, stejná firma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
28.7.22 11:02
@ugluk píše:
Jo, pak je sranda, když má spolupracovat Praha s Moravou :) Já v Praze ukecala šéfa (pravda, dost bohémského), abych mohla pracovat „už“ od devíti (původní nabídka byla 10-19, o čemkoliv před 9 nechtěl slyšet). A pak teda po ránu vyřídit telefonáty, v 11 šli na oběd oni, ve 12 my a od půl třetí už mi taky půlka lidí nebrala telefony. Takže jsem v reálu mohla něco řešit tak 9-11 a 13-14:30. Zatímco od nich mi telefony pravidelně zvonily v 7 ráno.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JJ přesně jak píšeš, pracuji ve státní svéře a tohle důvěrně znám. Akorát já jsem ta druhá strana :mrgreen: :mrgreen:
Ale třeba kolegové z Brna pracují podobně jako ty :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
28.7.22 11:05
@milami píše:
To je provokace nebo co?8 - 16 je normální pracovní doba, spíš hodně dobrá, co by za to mnoho lidí dalo.
Fakt zírám, že ve 20 letech, bez pořádného vzdělání, si někdo svobodný, bezdětný stěžuje na takovou nabídku. A ještě by měl o 15k čistého víc.

No jo tak všichni nebydlí v Praze a podobně. Asi zakladatelka bydlí v podobném menším městě, kde prostě máme pracovní dobu jinak. Považuji za zhýčkaného mladšího kolegu, co by před 6. nevstal a chodí do práce „až“ na 7:30 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2324
28.7.22 11:10
@Kuba25 píše:
No jo tak všichni nebydlí v Praze a podobně. Asi zakladatelka bydlí v podobném menším městě, kde prostě máme pracovní dobu jinak. Považuji za zhýčkaného mladšího kolegu, co by před 6. nevstal a chodí do práce „až“ na 7:30 :D

Taky nebydlím v Praze a prac. dobu 8 - 16 považuji za super.

Ale stejně mi tam chybí půlhodina do plného úvazku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat