Blbý den

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17050
19.7.10 12:17

Peťka: Já mám dva rarachy a občas hlídám ještě 15-ti měsíční holčinu kamarádce, tak to je pak taky masakr, ale nějak mě je to už jedno, jestli dvě nebo tři děti:D. Stačí rozdávat jídlo:D. Tak zkus nevýchovně sušenky nebo tak :lol: , klidne lentilky, bombony.. A ještě se mi osvědčilo mazlení. Když mi kluk zlobí, kolikrát se jen chce mazlit:). Tak si sedni mezi ně třeba na tu pohádku:). Držím palce a neboj, mimísek je silný a ví, že ho miluješ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
19.7.10 12:26

Mě přijde celkem normální, že se takhle malé děti jen dohadují.
Maty s kamarádčiným synem jsou na sebe zvyklí od malička a taky se řežou jak koně.
Mě se osvědčilo nezasahovat hned a poté sprdnout oba a zároveň vysvětlit, jak by se situace dala řešit. Taky bych doporučila pohádky na DVD (ale sedla bych si s něma, každý dítě z jedný strany a povídala si o probíhající pohádce). Nebo zkusit knížku, míč (doma si kutálet), pastelky (kdo namaluje delší čáru). Jo a nediskutovat, oznamovat („ty si sedneš sem, ty zase sem“).
A hlavně se nenech vytočit! A věř, že mimčo to zvládne. Prostě se o ně neboj. Během těhotenství se vytočíš ještě tolikrát a mnohem víc. Fakt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
19.7.10 13:08

Taky hlídám bráchovi dvouletého, dva dny v týdnu. Sama mám ročního a je to to samé. Spolu si nehrají, perou se a tahají o hračky, navíc náš synovce kouše, takže je musím mít pořád na očích, už mu několikrát ublížil :nevim: Tedy až na to kousání si říkám, že je to normální, takhle malé děti si ještě nedokáží hrát spolu. Jo a u nás pohádky zásadně nezabírají, nevydrží u nich ani jeden.
Ale je to někdy o nervy, to jo, zvlášť ještě když jsi těhotná :nevim: Asi bych si promluvila s bratrem a hlídání omezila na opravdové minimum, pokud to půjde.

• Citovat
  • Upravit
12978
19.7.10 15:50

A co dát každého do jiného pokoje se svými hračkami a zaúkolovat co by mohly postavit..
Budeš je střídavě navštěvovat a pomáhat a oni se nebudou rvát.
A potom zase za chvíli vystřídat pokoje a kdo postaví lépe atd…
chce to silné nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
16.10.13 22:44

Ahoj holky nechci zakladat nove tema, jen potrebuju trochu vybit stres tukanim do klavesnice…mala nemocna, ja mam tejden, pritel nemocny(chodi s tim do prace), takze je toho na nas proste moc…cely den litam s vysavacem, inahaltorem a brecicim a knucicim ditetem v ruce…do toho jsem uklidila a uvarila(sice jen kuskus se zeleninou a pro malou polivku)…a on pak prijde domu(odpoledne byl doma na obede a mala pred nim vylivala polivku a matlala v tom plysaky a on se ani nehnul), kdyz zrovna delam pro nej a malou cibuli s medem a on rekne, ze cibule s medem se prece nedela s medem :cert: :cert: :cert: :cert:..no myslela jsem, ze vyskocim z okna :zed:…asi nejake erupce na slunci, ci co…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová