Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Peťka: Já mám dva rarachy a občas hlídám ještě 15-ti měsíční holčinu kamarádce, tak to je pak taky masakr, ale nějak mě je to už jedno, jestli dvě nebo tři děti:D. Stačí rozdávat jídlo:D. Tak zkus nevýchovně sušenky nebo tak
, klidne lentilky, bombony.. A ještě se mi osvědčilo mazlení. Když mi kluk zlobí, kolikrát se jen chce mazlit:). Tak si sedni mezi ně třeba na tu pohádku:). Držím palce a neboj, mimísek je silný a ví, že ho miluješ..
Mě přijde celkem normální, že se takhle malé děti jen dohadují.
Maty s kamarádčiným synem jsou na sebe zvyklí od malička a taky se řežou jak koně.
Mě se osvědčilo nezasahovat hned a poté sprdnout oba a zároveň vysvětlit, jak by se situace dala řešit. Taky bych doporučila pohádky na DVD (ale sedla bych si s něma, každý dítě z jedný strany a povídala si o probíhající pohádce). Nebo zkusit knížku, míč (doma si kutálet), pastelky (kdo namaluje delší čáru). Jo a nediskutovat, oznamovat („ty si sedneš sem, ty zase sem“).
A hlavně se nenech vytočit! A věř, že mimčo to zvládne. Prostě se o ně neboj. Během těhotenství se vytočíš ještě tolikrát a mnohem víc. Fakt!
Taky hlídám bráchovi dvouletého, dva dny v týdnu. Sama mám ročního a je to to samé. Spolu si nehrají, perou se a tahají o hračky, navíc náš synovce kouše, takže je musím mít pořád na očích, už mu několikrát ublížil
Tedy až na to kousání si říkám, že je to normální, takhle malé děti si ještě nedokáží hrát spolu. Jo a u nás pohádky zásadně nezabírají, nevydrží u nich ani jeden.
Ale je to někdy o nervy, to jo, zvlášť ještě když jsi těhotná
Asi bych si promluvila s bratrem a hlídání omezila na opravdové minimum, pokud to půjde.
A co dát každého do jiného pokoje se svými hračkami a zaúkolovat co by mohly postavit..
Budeš je střídavě navštěvovat a pomáhat a oni se nebudou rvát.
A potom zase za chvíli vystřídat pokoje a kdo postaví lépe atd…
chce to silné nervy..
Ahoj holky nechci zakladat nove tema, jen potrebuju trochu vybit stres tukanim do klavesnice…mala nemocna, ja mam tejden, pritel nemocny(chodi s tim do prace), takze je toho na nas proste moc…cely den litam s vysavacem, inahaltorem a brecicim a knucicim ditetem v ruce…do toho jsem uklidila a uvarila(sice jen kuskus se zeleninou a pro malou polivku)…a on pak prijde domu(odpoledne byl doma na obede a mala pred nim vylivala polivku a matlala v tom plysaky a on se ani nehnul), kdyz zrovna delam pro nej a malou cibuli s medem a on rekne, ze cibule s medem se prece nedela s medem
..no myslela jsem, ze vyskocim z okna
…asi nejake erupce na slunci, ci co…