Rodičák 2 roky - tipy, názory, rady

584
28.6.10 20:05

Rodičák 2 roky - tipy, názory, rady

Ahoj holky, náš prcek bude mít teprve 6 týdnů, ale vážně přemýšlím, že si vezmu rodičák jen na 2 roky. Takže sháním info. Další dítko neplánujeme.
Prosím všechny z vás, které mají jen jedno dítě a rodičák měly (mají) na 2 roky, jak jste to vyřešily - myslím tím tipy jak nakombinovat babičku, jesle, mateřská centra - kolik to cca stálo… a taky jestli jste šly rovnou na plný úvazek.
Naše babi je ochotná hlídat, ale asi ne celý týden celé dny… Ale já se do práce vrátit chci, nejdéle po dvou letech…
Děkuju, papa, „krkavčí matka“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
28.6.10 20:19

já mám rodičák na 3 roky, ale zrovna jsem četla že v našem městě to budou školky řešit aby mohly přjímat i dvouleté děti těch maminek co se budou vracet do práce. Tuším že příští rok to bude poprvé. Takže nevím jestli tady bude někdo už se zkušenostma. Ale sama jsem na to zvědavá protože už vidím jak učitelky ve školce děti třeba přebalují :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
28.6.10 20:35

Ja to resila tak, ze mala je v jeslickach. Babicky jsou daleko a jedna jeste pracuje, pokud je mas blizko, je to velke plus, hlavne treba pro pripady nemoci a tak, nastesi mala byla nemocna jednou a to dva dny.
Dala jsem ji do jesli na zvykani od 17 mesicu na 5 dni v mesici a taky jsme 2 dny v tydnu chodily do miniskolky, prave aby si zvykla a nebyl to pro ni ve dvou letech sok. Ale zalezi taky na ditku, Marianka je spolecenska, do jeslicek se tesi, spis ted trochu trnu co bude o prazdninach kdyz v jeslickach nebude (mam 40 dni dovolene, takze mesic a pul nepujde).
Zalezi odkud jsi, divam se ze z Prahy, tam jesle jsou. Prihlas se brzy, je narvano! Ja davala prihlasku rok predem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
28.6.10 20:49

Jo a tady jesle stoji 4500 Kc mesicne vcetne jidla, v Praze je to vetsinou levnejsi, pokud jsi z te same ctvrti kde jesle jsou.
Mam uvazek 0,8, staci mi to a vic bych asi nechtela, ale ja jsem s malou sama - pokud by ditko mel kdo vyzvedavat driv nebo vozit pozdeji do jeslicek, aby tam nebylo 9-10 hodin, tak si myslim ze je plny uvazek v pohode. I kdyz i tady je jedna holcicka co ma maminku lekarku a je tam chudera od pul 7 do 4 a taky to zvlada dobre. Ty mensi deti to co tak pozoruju zvladaji lip nez pak starsi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
28.6.10 20:51
hanucha píše:
Ja to resila tak, ze mala je v jeslickach. Babicky jsou daleko a jedna jeste pracuje, pokud je mas blizko, je to velke plus, hlavne treba pro pripady nemoci a tak, nastesi mala byla nemocna jednou a to dva dny.
Dala jsem ji do jesli na zvykani od 17 mesicu na 5 dni v mesici a taky jsme 2 dny v tydnu chodily do miniskolky, prave aby si zvykla a nebyl to pro ni ve dvou letech sok. Ale zalezi taky na ditku, Marianka je spolecenska, do jeslicek se tesi, spis ted trochu trnu co bude o prazdninach kdyz v jeslickach nebude (mam 40 dni dovolene, takze mesic a pul nepujde).
Zalezi odkud jsi, divam se ze z Prahy, tam jesle jsou. Prihlas se brzy, je narvano! Ja davala prihlasku rok predem…

Ahojky, děkuju za zprávičku, to zvykání je dobrý tip - díky moc, určitě to taky tak udělám! A taky, že přihláška rok předem, to by mě nenapadlo!Děkuju :kytka: Můžu se drze zeptat, na kolik vyjdou jesličky měsíčně? Bylo by super, kdybychom se měsíčně vešli do 8 tisíc - je to reálné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
28.6.10 20:53
hanucha píše:
Jo a tady jesle stoji 4500 Kc mesicne vcetne jidla, v Praze je to vetsinou levnejsi, pokud jsi z te same ctvrti kde jesle jsou.
Mam uvazek 0,8, staci mi to a vic bych asi nechtela, ale ja jsem s malou sama - pokud by ditko mel kdo vyzvedavat driv nebo vozit pozdeji do jeslicek, aby tam nebylo 9-10 hodin, tak si myslim ze je plny uvazek v pohode. I kdyz i tady je jedna holcicka co ma maminku lekarku a je tam chudera od pul 7 do 4 a taky to zvlada dobre. Ty mensi deti to co tak pozoruju zvladaji lip nez pak starsi :nevim:

Díky moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
28.6.10 21:24

ja mam taky na dva roky..a v praci sem se dohodla ze ten treti mi daji castecnej uvazek..a bud budu delat doma nebo brat malou s sebou..podle toho co bude treba… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
28.6.10 21:30
mikitaa píše:
ja mam taky na dva roky..a v praci sem se dohodla ze ten treti mi daji castecnej uvazek..a bud budu delat doma nebo brat malou s sebou..podle toho co bude treba… :-)

Jé tak to máš fajn! Ještě jsem to v práci neřešila, ale myslím, že na home office mi nekývnou, neb je třeba být v kanclu osobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
28.6.10 21:42

Tak ja mam dvoulety rodicak, do jesli jsem chtela davat Violku uz od zari, ale nedostali jsme je, je moc velky zajem, tak snad pristi rok…U nas se prihlasky berou dva dny v kvetnu, jinak to nejde, posuzuje se rovnou ta prihlasena skupina a podle toho se vybere… zamestnani obou rodicu je jasnou podminkou, letos vzali jen deti na denni dochazku, tj. starsi…bylo asi trikrat vice prihlasek nez mist…
U nas stoji jesle jen 2500Kc, jidlo podle dochazky… s tim limitem by ses mohla vejit i do jesli soukromych, ktere my sice mame, ale az od dvou let… Ja se zatim chystam do prace aspon na jeden den uz od zari, malou bude asi hlidat tchyne, od kvetna jsem bez penez, tak se zkusim domluvit na dvou dnech, pokud bude tedy tchyne souhlasit… no uvidime a moc doufam, ze pristi rok uz nas neodmitnou, uz chci chodit denne, ale asi na zkraceny uvazek… mmch jsem taky doktorka… :wink: a ditko by rano vodil tatinek, odpoledne vyzvedavala ja, takze by tam byla asi tech 7-8 hodin…
Starsi taky chodila od dvou let, na 5 dni v mesici, zbytek hlidaly babicky, ja pracovala na cely uvazek, ale rozdeleny i do sluzeb, takze jsem byla vzdy dva dny v tydnu doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
28.6.10 22:41

Dobré téma, taky mám dvouletý rodičák. Ne kvůli práci, ale kvůli financím, bohužel nešlo jinak :nevim:

Horší je, že jsem měla práci na dobu určitou, takže pak budu hledat novou, jsem zvědavá, jak to s dvouletým dítětem bude obtížné :nevim: Každopádně mi slíbila mamča hlídání, jen bych si musela najít pouze ranní směny, to asi bude trošku problém.. Navíc se kvůli tomu bude muset vykašlat na jednu práci, to se mi taky nelíbí, je mi to blbý. Spíš taky uvažuju o jeslích, jedny máme kousek od baráku, jen netuším, jak složité tam je dítě dostat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
29.6.10 08:41

Včera jsem se snažila najít jesle v Praze, žádná sláva :-( Na Praze 9, kde bydlíme, nic!!! Ještě Praha 7, kde pracuje manžel, nebo Praha 1, kde já. Nebo dva a půl dne soukromé jesle a zbytek babička… Žádná sranda.

Holky a jak to zvládáte, máte-li plný úvazek a jedno dítko v jeslích? Není to na mašli? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
29.6.10 09:02

Bylo to docela obtizne, ale spis na koordinaci a doma byl binec, to uz jsem nezvladala… dneska bych si vzala pani na uklid, kvuli uspore casu, ta cena neni zas tak desna… ted me ceka varianta, dve deti a prace, to bude asi jeste vetsi vzruso :wink:
jo a zvladali jsem i bez auta, MHD hodinu i vice tam a pak zpet(i pak tehotna, to byl teprve mazec), ted na tom budem asi lepe, konecne mame auto a dokonce ho asi budu mit k dispozici, bez nej uz by to s dvema detmi asi neslo…
da se to…uvidis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
29.6.10 09:05

Jo a jesle bych hledala na Praze 1, kde pracujes, budes to mit v pripade potreby bliz a hlavne mas vetsi sanci tam dite dostat, na Praze 1 nebydli skoro zadne deti a tak mivaji misto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
29.6.10 09:12
mroe píše:
Jo a jesle bych hledala na Praze 1, kde pracujes, budes to mit v pripade potreby bliz a hlavne mas vetsi sanci tam dite dostat, na Praze 1 nebydli skoro zadne deti a tak mivaji misto…

Přesně to jsem si říkala! Jen babi to má z ruky, bydlí na Praze 8. Ale u nás v práci je docela benevolence na příchody a odchody (ovšem vykoupené mega penzem práce…), tak bych to snad zvládala s jeslema sama, bez babi. Tu využít pro případ nemoci nebo tak. Asi zkusím ty „Praha 1 jesle“ bombardovat už teď, ať mám aspoň potuchu, jak to chodí kolem zápisů a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
19.7.10 18:19

ahoj já měla taky 2 letý rodičák pak jsem nastoupila na 3 dny v týdnu, a to hlídají střídavě moji a manželovi rodiče - úplná pohodička, jsem moc šťastná, že to takhle vyšlo, jenže mi to v říjnu skončí, nastupuju na mateřskou … :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová