Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ach jo, to je zase ale den. Bráchovi nevyšlo hlídání tak je to na mě. Má syna 3 a já syna necelé 2 roky a absolutně si spolu neumí pěkně hrát furt se o něco tahají, bíjí koušou a řvou a tak zlobí že už je toho na mě moc a pak už vybuchnu i já a řvu a pak se cítím provinile vůči miminku, které čekám. Mám strach abych kvůli těm nervům o něj nepřišla. Nevím jak to mám brát všechno s klidem nebo jak ty dva zabavit současně ale to absolutně nejde vůbec spolu nevycházejí a já jsem z toho celá nešťastná. Nezlobte se že tu píšu takové blbosti ale potřebuju se z toho aspoň vykecat a hlavně potřebuju nějakou radu jak být v klidu kvůli mimískovi.
Ahoj!
Tak příště řekni bráchovi, ať si najde někoho jiného na hlídání, že bys teď potřebovala více klidu.
Vždyť to není tvá povinnost hlídat mu dítě, ne?
Nauč se prostě říct ne.
kattkka píše:
Nehlidat brachovi ditko.Toz rada ode me.
to je sice pravda,…ale jsou i takový situace,že není jiný východisko v hlídání,…a co takhle pustit dětem nějakou pohádku ??? nezabrala by aspoň na chvilku ???
jj to mi je jasné ale kam ho mám dát když tu nikdo v okolí není. Naši jsou na dovolené jeho manželka utekla do německa její mamka žije na opačné straně republiky a tím že se vrátil domů tak tu nemá ani žádné kamarádky ale každopádně je to dneska vyjímečně a naposledy
Mno, promin, že to v mém případě převedu na psi, ale tohle mi dokonale připomnělo minulý měsíc - máme hafana a dostala jsem od tchýně na týden na hlídání její dva smetáky - pořád na sebe štěkali, já lítala a řvala jak idiot, venčení bylo otřes, málem jsem přišla o hlasivky i nervy…Týden na to mi doktorka řekla, že jsem otevřená na prst ( byla jsem tuším 22.tt).Nedivila bych se, kdyby z toho..
Takže už NIKDY VÍCE a to je i moje rada pro tebe.Vím, že ty mluvíš o dětech, já o psech, ale výsledek ve finále stejnej - nervy v řiti, furt nějakej řev, děs.
Prostě stejně jako já nejsi v situaci, kdy si to můžeš dovolit.
Příspěvek upraven 19.07.10 v 11:32
Peťka1 píše:
jj to mi je jasné ale kam ho mám dát když tu nikdo v okolí není. Naši jsou na dovolené jeho manželka utekla do německa její mamka žije na opačné straně republiky a tím že se vrátil domů tak tu nemá ani žádné kamarádky ale každopádně je to dneska vyjímečně a naposledy
je mi to jasný Peti,někdy se prostě stane,že není prostě dítě kam dát,zkus to nějak vydržet,taky občas hlídám bráchovy dva kluky/2 a 4 roky/ a k tomu našeho,je to záhul…ale i já budu mít problémy s hlídáním až půjdu do práce,takže to i pochopím že někdy není jiné zbytí,ale zároveň tě chápu…taky se rvou,perou,takže potřebují ráznou ruku…a neboj mimi neublížíš…je spokojené u tebe…
zatím ještě nikdo neví že jsem těhotná jsem teprve v 5. týdnu a nechcem to zatím říkat.
Pohádky jsem taky zkoušela tam je problém zas v tom že tam kde sedí jeden musí i ten druhý a začnou se tahat a zhazovat fakt to není s nima jednoduché. Jako já proti hlídání opravdu nic nemám ale kdyby uměli spolu pěkně vycházet. Za chvilku jdou spát tak si snad taky spočnu
No určitě se nenervuj,to ti fakt neprospěje.Co třeba kreslení,nebo něco stavět.Chápu,že je to těžké,kor když se hádají.
Já si myslím, že pokud to nejde, tak to nejde, prostě si nesedí. U nás je to tak, že náš malý má rok a půl měsíců- švagrová děti má dva roky a 5 let. Když jedeme k ní na návštěvu tak malý jenom běhá za 5letou holkou a jenom Adélka a ta se s nímtaky hraje, prostě si rozumí … Ta to s malým , to náš malý má z něho nervy, nechce s ním být a jenom se vzteká - on jenom k němu chodí Kubíčku, a pořád ho ošahává, tulí se a mazlí a pusinkuje ,,, on to dělá všem dětem. Malý to vyloženě nesnášá. A hrát si taky ne, nevím, prostě i když jsou věkově blízko, tak si rozumí víc s tou 5 letou holčičkou. To samé na dovolené. Náš malý chodil za jinými malými dětmi jeho věku a pohoda, hráli si s kýblíky - němci a přesto si rozumněli
S malým od švagrové taky, ale jako opravdu 5,10 min.
Já taky hlídám čtyřletou a doma s nima nevydržím… Dneska je super počasí, vezmi je na hřiště a nebudeš o nich vědět! Nebo alespoň nebudou se dohadovat ![]()
Mně se osvědčilo moc nezasahovat do sporů mého synka o hračky, děti se vždy nějak porovnaly. Ale jen se přetahovaly a navzájem si kradly hračky
žádný kousání, bití nebo strkání. Hmm, co je nějak rozdělit, každý do jednoho kouta a ať si hrají sami ![]()