Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše: Více
Tak firemni kultura je jina vec. Mame komunikacni jazyk anglictinu a nez bych si prelozila slova do cestiny, tak vsichni zestarnou. Taky jedu stylem ‚Raisni ticket at ti support updatuje access‘
S mamou ale fakt nemluvim stylem. Dej do trouby to chicken a pridej water at tam muze v klidu felit ![]()
@hospodki píše: Více
To je hrozivý oboje
Ale já jsem češtinářka, jazyk mě živí, takže uznávám, že mám trochu zkostnatělé názory ![]()
Jo, souhlasím, že je to strašné, ale taky tak v práci mluvím, protože je to pochopitelnější, než snaha to překládat do češtiny.
Ale když jsem si minulý týden nemohla vzpomenout, jak se česky řekne září, tak jsem se nad sebou hluboce zamyslela. ![]()
@Jahru píše: Více
Nejlepsi je, kdyz se me rodice zkousi zeptat co v tom IT korporatu delam
V tu chvili vypadam jak kdyz neumim do peti pocitat ![]()
@hospodki píše: Více
No, já se to kdysi pokusila vysvětlit svému 90letému dědovi. Nepovedlo se ![]()
Ja jsem pes na gramatiku a nesnasim lokalni vyrazy typu ‚s dedem‘ misto ‚s dedou‘, ‚zlica‘ a podobne zhuverilosti. Kdyz nekdo pouziva nespisovne vyrazy a anglicke tvary v bezne mluve tak v poradku. Kdyz nekdo jede striktni cestinu, taky dobry. ale jakmile napise, ze kravy se pasli na louce, tak me jima hruza
a uredni jazyk za me spisovne bez cizich vyrazu. Ale jak jsem zminila, rozhodne bych byla pro, aby byla anglictina druhy uredni jazyk. Snad se tam nekdy dostaneme.
@Jahru píše: Více
Nas prvnak to pochopil velmi po svem. S manzelem delame v IT, ale kdyz se tatinek jal vysvetlovat co dela, tak dle slov ditka je elektrikar. A asi ne moc dobry, protoze maminka ma dve prace - objednava letenky a po vecerech sije obleceni ![]()
@Lily-of-the-valley píše: Více
No záleží, kolik mamince je. Já bych to dala, i když bych si myslela, že máš mluvit česky. Moje maminka by vůbec nevěděla o čem mluvíš a vedlo by to k tomu, že by si přišla úplně mimo.
@Havlova píše: Více
Mamce je 65. Když neví, tak se zeptá… jako to jaka jsem je i výsledkem její práce, tudíž stejně jako ja se rada učí, a asi nikdy neříkala nic o té hrozné mladé generaci (jakékoliv) a podobně.
Samozřejmě, ze i ja mam někde limity a něco se mi vyloženě příčí. Slovník alfa generace nepoužívám v praxi vubec, jen vím o co jde… sigma, rizz, fr, skibidi… fakt ne, to nezvládám
ale neberu jim to.
No, to je blíž mně než mojí mamce. Té je přes 80.
tak ono to není asi uplně tiktok, ale takový ty reely, nebo jak se tomu nadává přes insta, ale já jsem neštěstí člověk, který se vůbec neřídí tím, co je a není redflek, ani v modě, takže je mi to uplně šumák ![]()
@onajeblond píše: Více
Tak to jo, Instagram reels sjíždím občas taky. Mimochodem další termín - doom scrolling
sice ho nepoužívám v řeči, ale občas si uvědomím, že ho provozuju.
Red flag ale používá každý člověk, jen tomu tak třeba neříká. Pro příklad - když přijdu na rande a chlap tam celou dobu bude mluvit o ex, je to red flag.
Vy tu flexíte o tom, jak kdo talkuje anglinu, ale ta badka still netuší, co teda feelujete o tom jejím bodycountu po jednom insertu! ![]()
Příspěvek upraven 06.03.25 v 09:49
@Veselej kluk píše: Více
Teď jsem si poprskala displej pako
Hlavně ten insert je dokonalej
![]()
Roztáhla jsi mu nohy, dovolila jsi mu zasunout. Ano, počítala bych to ![]()
Poučení do příště, nespi s lidmi, se kterými spát nechceš a nejsi si jistá. Nenech se natlačit do intimností, nesvlékej se před nimi.