Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
té lutyňské doktorce to prý dlouho trvá, doporučují tam chodit 15 minut před koncem, ale nevím co je na tom pravdy, zkušenost s ní nemám a tu dětskou bych nedoporučovala. Tak teď normálně váhám, kde tam je školka
jde vidět, že jsem tam už dlouho nebyla
Nic odchazim s malym do materskeho centra,tak si tady krasne jeste povidejte.Pa ![]()
gorina:Do jakeho materskeho centra chodite?
dekujem, my chodime do materskeho centra dopoledne, ve stredu vzdy na faru, v pondeli do K2 pak na plavco, a do yamaha skolky…
a zitra jdeme s matkami do kina:D a do solne jeskyne tak se nemuzu dockat
aha, no me se moc nechce odhlasovat se od obvodnich lekaru, myslite ze muze fungovat to, ze bych si nechala sve dosavadni?
tak nechat si je můžete, ale když bude nějaký problém, tak je lepší mít je poblíž a ne až v Praze ![]()
monjie - já už mám stěhování z Prahy do MS kraje za sebou (přímo Ostrava). Vrátila jsem se „domů“. Nejdříve jsem se bála,co tu budu dělat,že tu není práce,to a tamto - všechno na co jsem byla zvyklá: Ale ted mě tu štve akorát ten vzduch…
Já si práci teprve hledat budu, manžel si našel práci v oboru za stejné peníze jako v Praze…
V Bohumíně hopnete na dálnici a za 20 min jste v OV shopping parku, nejsou tu zácpy jako v Praze, nic z toho co jsem měla v Praze mi ted nechybí… časem jsem přišla na to,že tam krom více kulturních akcí nic moc navíc nemají…teda aspon z toho co já k životu potřebuji…
Přeji hladké přestěhování!
Dr. bych si našla v místě bydliště.
jo a porodnice - já jsem rodila 2× v OV - Porubě - poprvé jsem se tam psychicky málem zhroutila,neochota, ohrnuté ksichty,děs běs. Podruhé jsem nestačila mrkat na drát - i ty sestry,které byly minule na odstřel se mohly ochotou přetrhnout - fakt nekecám.
Příklad: rok 2008 - potřebovala jsem náhradní oblečení. tak mě nejdříve seřvaly jaktože ho potřebuji,že jsem dopustila,aby se mi miminko poblinkalo a nařvaly na mě až jsem se tam rozbrečela…pak mi daly oblečení tak na nedonošence - malý měl 4,1 kg…
Rok 2009 - náhradní oblečení - jooo,to se stane. A jak je miminko veliké,chlapeček,nebo holčička a nechcete i čisté dupačky? A jinak všechno v pořádku?
Ale pokaždé samo záleží na koho natrefíš a jakou mají momentálně náladu.
A taky jsem porovnávala vyšetření,kt. jsme já i miminko podstoupili v OV v porodnici s kamaradkou,co rodila u Apolinaře v Praze. Nestačila se divit - žádné sono kyčlí v porodnici, žádný UTZ dělohy atd.
kacenka: tak to gratuluji:) me ani v te Praze nic chybet nebude, jen asi pratele,pribuzni, ani akce spis se mi nechce odhlasovat se z FN Motola od zavodnich doktoru
kde mam vsechno pohromade, nez mit obvodaka na vesnici, asi jsem divna… no nic proti vesnickym doktorum!!!!
s temi porodnicemi, opravdu zalezi na koho clovek natrefi… ja rodila v Podoli, bylo i sono kycli, UZ delohy po porodu,masazni vana na porodnim sale,sestinedeli vse v poradku naprosta spokojenost:).
My chodime do centra,ktere se jmenuje Majacek taky vetsinou ve stredu dopoledne.A odpoledne jak je cas na kavicku,maji tam udelanou kavarnu,kde se da posedet docela v klidu pri kave a deti litaji a delaji........
.Je to takovy pokec,ze 5 min,kecas a dalsich 20min.krotis deti ![]()
No ta madarka co ordinuje v Lutyni,tak to je mazec.Ta je tak dobra pro duchodce.
tu mel manzel 25let jako obvodacku a hodla se k ni vratit… asi mu nic nechybelo
Tak Dolní lutyně je určitě lepší než Bohumín
Přeju hodně štěstí a aŤ se vám tam líbí.
lepsi? a v cem jako?
co ja bych dala za to, bydlet aspon v Bohumine…
Holky v každém městě je něco.. Já bych do KA už rodit nešla.. do Havířova taky ne.. do Ostravy to tak daleko není.. z Bohumína blíž než z Karviné.. je to o zvyku.. žiju tu už 21let občas si říkám, že by bylo lepší se odstěhovat..
Já si na dr. obvoďáka a gyndaře stěžovat nemůžu.. jsou skvělí
dokonce i zubař je naprosto skvělý chlap
Monjie,ty by si sla radsi do Bohumina ja do Lutyne,tak to potom nekdy vymenime
.My mame v Lutyni taky barak jenze na nem jsou rodice od pritele a jeste pradeda.Takze my se tam uz nevlezeme.