Bojí se kakání :)

4155
26.5.09 14:43

Bojí se kakání :)

Ahoj holky, náš problém není nijak zvlášt závažný, přesto bych chtěla vědět, jestli jsme v tom sami.

Anežka je přes den bez plínky, a i přes občasné „nehody“ (nebo spíš trucování a naschvály) se nám daří úspěšně chodit čůrat na nočník, popřípadě venku na travičku, kdy si bud řekne sama nebo stačí lehce připomenout. Plínku má už jen v noci a pak když není možnost dát ji včas vyčůrat, např. delší cesta autem nebo autobusem.
Ale máme problém s kakáním. Ona se totiž bojí svých bobků :roll: Nevím jak jinak to říct, prostě když má plínku, normálně se vykadí, ale když je náhodou bez plínky, tak si sice včas řekne a po:,–(ím ji na nočník, jenže ona mi celou dobu až hystericky křičí, že se bojí :?: a snaží se utíkat a od zadečku ji odpadávají bobky (velice zábavná podívaná :roll: )

Je mi jasné, že z toho vyroste (neznám nikoho, kdo by se bál zrovna téhle věci :lol: ), ale zrovna ted je to pro ní asi dost velké trauma, podle toho jak vyvádí. Dokonce, když cejtí, že to na ní jde, přijde s plínkou a řekne si, že ji chce obléct a mě je jasný co v ní za chvilku bude. Ale já bych radši, aby chodila na nočník.

Máte některá podobnou zkušenost a jestlï ano, kdy se to změnilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1535
26.5.09 14:57

Ahoj,

jj, tohle přesně jsme zažili s malou. Ona má teda ještě plínku i na spaní po obědě, protože spí přes 3hodiny, ale pokud to nestihla v téhle době, počkala zas až na tu plínu na noc, takže když jsme šli spát večer i my s manželem, bylo už v ložnici nedýchatelno :roll: :lol:
Přešlo ta přesně za 5týdnů. Zkrátka jednou to vyšlo tak, že musela kadit dopoledne, kdy se jen sedí na nočníku, sice s obrovským řevem, ale povedlo se a od toho dne to zase funguje. Takže vydrž, přejde to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
26.5.09 15:02

Taky řešíme bobkování a nedaří se.Ne že by se toho bála, ale spíš se stydí si říct a řekne si až po, když jsou kalhotky plné…no a to je podstatně starší než vaše děti - což obdivuji :wink:
Jen mě napadlo, jestli s vámi třeba chodí na wc a vidí názorný příklad, že se od bobku neutíká :lol: a ani ji to nekousne - jen mě to napdadlo, protože naše jo… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
26.5.09 15:33

Ahoj,

myslím, že to není nic nenormálního. Syn kamarádky dokázal zadržovat kakání třeba 3 dny, dokud mu nedala plínku, do které se vykakal.
A kamarádky holčička taky měla problémy, nakonec se to vyřešilo tak, že si začala nosit nočník do jiného pokoje, než byla máma, tam si dřepěla v klidu a bez problémů se vykakala.

Myslím, že to přejde. Buď ráda, že to malá hlásí dopředu. Náš frajer to v pohodě házel do trenek, občas byl tak zabraný do hry, že si toho ani nevšiml, že má zadek jak Ferda Mravenec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
26.5.09 17:36

Tak nas syn musel mit na kakani vzdycky soukromi… at uz do pliny (vzdycky zalezl nekam kde nebyl moc videt) nebo pak na zachode (nocnik u nas vubec neprobehl). Zkus ji udelat soukromi a treba to postupne pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
26.5.09 20:54

Ahoj

já mám dva syny a oba dva s tím měli problémy - nechtěli sedět nikdy na nočníku takže jsem jim po 2 letech a 2 měsících jejich života vzala ze dne na den plínku a bylo - první to pochopil do týdne, druhý do tří dnů … jenže jen to čůrání -

první kakal jen do plínky -jinak to zadržoval - čekla prostě na plínku na odpolední či večerní spaní a hned to pustil - trvalo to 3 měsíce a pomohlo motivování - bonbonky apodobně - netlačila jsem na něj - a pomohl i manžel který názorně ukazoval:o)

druhý řešíme aktuálně a začíná se hodně lepšit - to je držák a drží a drží dokud to nepustí do kalhot - ani když mu dám plínku tak nejde - asi ho to někdy bolelo - prostě jak píšeš bojí se toho - brečí, že nechce - na záchod chodí s pytlíkem medvídku že když bude bobek může je sníst… ale taky se to zlepšuje - bez plínek je asi 3 měsíce - takže radím pozitivně motivovat , a vydržet - něco jiného pokud ti nekaká vůbec - to už jsem ho donutila na ten záchod řev neřev - ale ty píšeš že do plínky v pohodě - takže holt vydržet a motivovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
27.5.09 08:54

Dávat malou na nočník někde v soukromí, jsme zkoušeli, ale to nefnguje, naopak vyžaduje „spolu kakat“ takže bejt u ní a utěšovat. Zatím se naštěstí nenaučila to zadržovat a čekat na plínku na spaní a když to na ní přijde tak to holt přijde a bobek musí ven. Začala jsem ukazovat, že ani já od toho neutíkám a nebojím se :D a snad to začíná fungovat, protože hned hlásí „máma kakala, máma nebojí“ atd. Doufám, že ji to přejde co nevidět, jinak je to fakt děs :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
27.5.09 09:27

Ta motivace nejakym sladkym je docela dobra… jsem na to zapomela, ale u nas to taky fungovalo… kdyz to malej zvladl bez kriku a vcas tak dostal treba ctverecek cokolady, nebo jednoho gumovyho medvidka nebo tak. Proste fakt jenom malicky sladky odmenky.Ale musis dusledne a jasne urcit podminky za jakych odmenu dostane a dodrzovat je fakt striktne, jinak te za chvilku nebude poslouchat a bude odmenu vyzadovat i za vykakani do plinky. Jinak my takhle motivovali asi do cca 3,5let, pak zabralo, ze uz je velikej a umi too krasne sam i bez odmeny :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.5.09 12:03

Ahoj,
tak u nás přechod na nočník celkem v poho, ale teď (skoro po roce) u toho neuvěřitelně vyvádí. Teda jen při velké - pořád brečí, že ji bolí zadek, že chce namazat, na nočník prý nechce - jen občas ji přesvědčím, aby na něj sedla. A třeba včera z ní taky skoro padaly bobky než jsem pod ni ten nočník vrazila 8O
U nás pomáhá společný tlačení :lol: jen doufám, že ji to brzo přejde (má už víc než dva roky…)
Jedna historka pro pobavení - chtěla po manželovi, aby ji utřel vlhčeným ubrouskem. Ten ale odmítl s tím, že čurala a že ubrouskem se utírá jen po bobečku. Tak si sedla zpátky na nočník a udělala bobek :P
 Tereza

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí