Ukňourané dítě

56
25.5.09 16:36

Ukňourané dítě

Ahoj maminky, potřebovala bych radu. Naše dcera 2 roky a 3 měsíce je strašně ukňouraná. Ne teda každý den, ale jak ji to chytne, tak je konec. Že kvílí kvůli tomu, že jí něco nedovolím a tak, to bych ještě pochopila (i když se mi to samozřejmě nelíbí), ale ona Kňourá i kvůli naprosto absurdním věcem, jako že jdu třeba do sprchy, obuju si sandály místo botasek, natřu si ruce jiným krémem, … :roll:. Když to jde, tak samozřejmě odvedu její pozornost něčím jiným, ale vždycky se to nepodaří a navíc, jak jsem psala, jak ji to chytne, tak vyvádí kvůli každé kravině a já prostě dopředu nejsem schopna odhadnout, čím ji zrovna „zkazím náladu“. Je to věkem, povahou, něčím jiným (únavou to není, někdy kňucí od rána do večera)? Dá se s tím něco dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1652
25.5.09 16:49

Dá…vydržet :lol: :lol: . Tahle „puberta“ se bude ještě několikrát opakovat ;-).

Pevné nervy

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
25.5.09 16:56

Tak to máme taky pořád … v podstatě co řeknu a udělám, ale i to co neřeknu a neudělám, vyvolává fňukání … někdy už toho mám tak dost, že na něj i řvu, ať už s tím fňukáním přestane … jenže on chudák nechápe, o co mi jde :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.5.09 16:58

Ahoj,
pokud má „jen“ ukňourané období, tak gratuluji;) Moje dcerka je taková odjakživa - s tím, že kňourání je ta lepší varianta. Většinou vřeští jak o život… 8O
Promiň, neporadila jsem, ale třeba aspoň malinko potěší, že je na tom někdo hůř:)
Pa. Tereza

• Citovat
  • Upravit
18651
25.5.09 18:00

syn má už pomalu 4 roky a ještě ho to nepřešlo… Je to asi jistý povahový ris a nic příjemného to teda není… holt ji měj ráda taková jaká
 je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
25.5.09 18:31

Evikk naprosto jsi vystihla nasi situaci, proste vsechno spatne. I kdyz ji odsouhlasim jeji variantu, tak to je spatne, knourani, skuceni… Kez bych vedela, jak reagovat, dost casto se neovladnu a jsem na ni hnusna, i kdyz je to pak jeste horsi :cry: Ale pomaha precist si nebo se od nekoho dovedet, ze je na tom taky tak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
25.5.09 19:56

Handulinko … nejhorší je to, že toho kňourání a fňukání mám za celý den fakt dost, hlavu jak pátrací balon, takže jsem na něj večer mnohdy ošklivá, což vidí a slyší taťka, který akorát dorazil v dobré náladě domů a nechápe, proč jsem tak hnusná, proč na prcka ječím, když se mu „chudinkovi“ zrovna náhodou něco nelíbí. Tak jsem za tu špatnou a uječenou mámu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
25.5.09 20:40

Evikk O víkendu pokud možno odevzdat dítě jen tatínkovi nejlépe na celý den uvidíme jak dlouho mu dobrá nálada vydrží.

Jinak máme od asi roku sem tam taky (teď co se narodila mladší tak častěji - se inspiruje brečícím miminem a mňaučí taky). :roll: Vydržet - a já jí okřikuji že takhle teda nee (ovšem je starší u těch prcků to je asi k ničemu). :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
25.5.09 20:45

jojo, nastesti manzel tohle chape, protoze na nem Eminka visi cely vikend a je jeste horsi nez pres tyden, takze v tomhle ma nastesti pochopeni.
Jak ja ale chapu ted vsechny ty nervni maminy, o kterych jsem si rikala, ze k reakcim podobnym jejich se nikdy nesnizim, haha, a uz delam to same, pekne nas mucej ty nase deticky, takovy nase „domaci nasili“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
25.5.09 21:41
Evikk píše:
Handulinko … nejhorší je to, že toho kňourání a fňukání mám za celý den fakt dost, hlavu jak pátrací balon, takže jsem na něj večer mnohdy ošklivá, což vidí a slyší taťka, který akorát dorazil v dobré náladě domů a nechápe, proč jsem tak hnusná, proč na prcka ječím, když se mu „chudinkovi“ zrovna náhodou něco nelíbí. Tak jsem za tu špatnou a uječenou mámu :)

Já taky :lol: :lol: pak je s ním třeba jednoho půl dne a je ještě hustější :lol:

Naše dítě taky furt kňučí jak pes, ale musím říct, že mě to normálně točí do vrtule, úplně na tom mám alergii, takže pokud neodvedu pozornost, tak ho pak většinou tak sprdnu a je to ještě horší :roll:

• Citovat
  • Upravit
9867
25.5.09 21:53

Ale aspoň vám děti mluví, ne? Náš Elouš komunikuje pouze řevem - plus používí celkem tři slova - mamí, nééé a necíííí (nechci). Další slova netřebuje… Je to na bednu, do toho ječí starší Kunhůty, přesně jak jedna z vás říká - hlava jak pátrací balón…

Těším se až z toho vyroste, fakt. A už teď vím, že se mi po tom bude stýskat - kdysi jsem šílela z toho, že do našeho záchodu 90×105 cm jsem chodila ve čtyřech - Adli na jednom koleni, Pepi na druhém a pod nohama pes… Strašně mi to chybí… Teď chodíme na záchod jen ve třech - Eli mi direktivně odměřuje toaleťák a čokl leží opodál a není to ono :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
25.5.09 22:19

Holky, ani nevíte, jak jsem ráda, že máte taky takové problémy … ne, nejsem škodolibá, jen mě těší, že v tom nejsem sama a že nás těch uječených nervních mam je více :D už jsem si totiž začala připadat nechutná a divná a nenormální :D Nejdřív jsem si myslela, že je to mým pokročilým věkem, že už to psychicky zvládám hůř, ale koukám, že to asi nebude tak úplně pravidlo :D

K těm alergiím … začínám nenávidět slovo „nebudu“ … cokoliv totiž řeknu, že budeme dělat, tak následuje „nebuduuuuu, mami, nebuduuuu“ a za tím infinitiv daného slovesa … a v tom okamžiku se mi naježí i chlupy na rukách a vybuchuju. A to jsem si myslela, že období vzdoru přejdu s nadhledem sobě vlastním. Ani náhodou. Mně už se ty chlupy vlastně ježí v okamžiku, kdy cokoliv řeknu, protože už přesně vím, co bude následovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
25.5.09 22:25

U nás je totální NE období.

„Míšo,..“ „NE!!!“ „…chceš na motorku?“ „Anóó“! (apriori proti všemu prostě)

Nebo mu babi říká „ahoj“ - „neahoj!“ … baf" - „nebaf!“ … „pojď sem..nepocem“ …atd atd…

• Citovat
  • Upravit
2069
25.5.09 22:30

to je tak uzasny precist si, jak to maji ostatni, hned je mi lip :?
presne, alergie - na to skuceni - kdyby to povidala normalnim tonem, tak bych reagovala nejspis uplne jinak, ale takhle hned vyletim.
Driv jsme meli treba dvacetiminutovy monotonni opakovani slova „nechce, nechce nechce“, brrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
25.5.09 22:33

Tak já mám knourálky taky a to dvojnásobně. Vždycky jsem byla klidnější typ, ale tohle je na mě moc a vubec když je to venku. A to věčný utírání slz a rýmy už me taky dostává do kolen. Všimla jsem si, že jsou takový, když jsou nevyspalý. Takže trvám na tom, že si musi na chvili odpol lehnout. Pořád se o něco předbíhají, každý musí mít tu svoji pravdu a nakonec se stejně oba poperou a pak žalují, kdo co komu udělal :roll: :lol: Do toho spící mimino, který uhoupávám pul hodiny a když usne, tak je stejně hned vzhuru :? . No takže už jsem na ně občas taky ošklivá a jsem ráda, že nejsem sama :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí