Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jo a když jsme u těch slovíček…
Včera mel podekovat za zmrzlinu prodavačce a já mu řikám - jak se Patričku řiká? a on prrrduus. No a ta druhá se přidá a bobky bobky… Potom zase něco chtějí a už hlásí sami aniž bych jim cokoliv řekla - nedekuju.
diky za tuto diskuzi, tesi mne ze to doma nemam sama. dnes uz jsem musela pocitat do dvaceti , ne ze by v tak kratke dobe prestal kńučet pochopitelne, ale aspon jsme na neja nervala ,at uz toho proboha necha. ![]()
No, vidím, že když už nic jiného, tak v tom aspoň nejsme sami
. Také už mám na některá slova alergii a i když se snažím zůstat klidná, tak nakonec většinou vybuchnu a ječím na ni
.
Snad z toho všechny ty naše děti vyrostou dřív, než úplně přijdeme o nervy. Držím nám všem palce
.
Kykoušku asi by ta zmrzlina letěla do koše+upozornění, že to příště bude taky tak, jestli nebude děkovat.
Holka to na mě taky zkouší kňouráním, což je k zbláznění, tak jí okřiknu, ať nekňourá a když v tom pokračuje, tak jí povím, že tohle neslyším. To byste se divily, jak se snaží „přeladit“. Stejnou metodu mám na rozkazování, které dcera s tím kňouráním střídá, je docela sranda koukat na to, jak se snaží dostat hlas do normální pozice, někdy začíná větu naněkolikrát, protože jí to pořád přeskakuje ![]()
Ale je fakt, že u nás se dcera takto snaží pro:,–(it svoje-nákup něčeho, dívání na TV apod., v případě kdyby kňourala, že mám blbý boty, či co, tak to fakt nevím, co bych s ní dělala. Zabila?
![]()
Jo, u nás to „funguje“ taky tak: „Kristýnko, máš pusinku - umíš krásně mluvit, tak PROČ křičíš?! Chceš něco, tak řekni CO!“ Ale říkat tohle 100× denně je fakt šílený ![]()
Když byla malá, učila jsem ji znakovku, abysme se líp domluvily, teď už mluví krásně, ale vzteká se a vříská neuvěřitelně. A dnes v šalině (ano, jsem z Brna;)), když jsem se držela stejné tyčky na mě přímo zařvala: „Tyyy - NEZLOB!!!“ - nechybělo moc a slízla jsem i facana:)
Ale je to miláček a když mi dnes mamina s devítiměsíčním miminkem řekla, že oni už mají toto vztekací období za sebou, v duchu jsem se smála - nevím, jestli se v našem případě dá mluvit o období - přecejen 27 měsíců, to je setsakra dlouhý období ![]()
Tereza
Mame to doma uplne stejne, nastesti to dela jen Kacka. Mit to stereo, tak se fakt picnu. ![]()
Anonymni píše:
Kykoušku asi by ta zmrzlina letěla do koše+upozornění, že to příště bude taky tak, jestli nebude děkovat.
Holka to na mě taky zkouší kňouráním, což je k zbláznění, tak jí okřiknu, ať nekňourá a když v tom pokračuje, tak jí povím, že tohle neslyším. To byste se divily, jak se snaží „přeladit“. Stejnou metodu mám na rozkazování, které dcera s tím kňouráním střídá, je docela sranda koukat na to, jak se snaží dostat hlas do normální pozice, někdy začíná větu naněkolikrát, protože jí to pořád přeskakuje
Ale je fakt, že u nás se dcera takto snaží pro:,–(it svoje-nákup něčeho, dívání na TV apod., v případě kdyby kňourala, že mám blbý boty, či co, tak to fakt nevím, co bych s ní dělala. Zabila?![]()
![]()
Dokud nemáš tu správnou „Kňouru“ doma nepochopíš
Správná „Kňoura“ nepřeladí, na rozdíl od normálního dítka ![]()
Lesina píše:Anonymni píše:Dokud nemáš tu správnou „Kňouru“ doma nepochopíš
Holka to na mě taky zkouší kňouráním, což je k zbláznění, tak jí okřiknu, ať nekňourá a když v tom pokračuje, tak jí povím, že tohle neslyším. To byste se divily, jak se snaží „přeladit“. Stejnou metodu mám na rozkazování, které dcera s tím kňouráním střídá, je docela sranda koukat na to, jak se snaží dostat hlas do normální pozice, někdy začíná větu naněkolikrát, protože jí to pořád přeskakuje
Ale je fakt, že u nás se dcera takto snaží pro:,–(it svoje-nákup něčeho, dívání na TV apod., v případě kdyby kňourala, že mám blbý boty, či co, tak to fakt nevím, co bych s ní dělala. Zabila?![]()
![]()
Správná „Kňoura“ nepřeladí, na rozdíl od normálního dítka
Mít tak jeden, aspoň JEDEN!!! den normální dítko…to je sen.
Dnes jsem si na tuto diskusi vzpoměla. Opět jsme zažili celý den uknouraný, ale tak moc, že jsem se tomu už musela smát
. Jinak bych jim utrhla hlavy
. Koupaly se v bazenu a hroznej problém, že čas od času se do vody dostane hmyz. Beruška jim udělala boláček udajně, takže řev a řev. Když jsem je jim řekla, at teda jdou z vody, tak opět řev. No nevim. U nás je to čím větší rozum by měly mít, tim ho mají mín
a to je jen lehký odvar z dneška. Holky, pomáhá počítat do deseti??
Tak se přidávám do klubu.
náš mladej má 5 let a není dne, kdy by vynechal
. Stále jsem čekala,kdy to přestane a ono nic.Takže už nečekám a ráda ho půjčuju tatínkovi,babičkám a dědečkům, páč mi to už hlava nebere.Hysterka v trenýrkách. V lepším případě fňuká, kňučí,v těch horších už přirovnávám k vytí psa.Ještě, že náš druhý hošík je pohodové a usměvavé miminko.Ten pohodář se narodil asi proto, abych pochopila, že to nebyla moje „výchovná“ chyba, a žádný období vzdoru…ale ten starší prostě takový je a já nic moc nenadělám,i kdybych se rozkrájela. Přeju všem pevné nervy. ![]()
Lesina píše:
Ale aspoň vám děti mluví, ne? Náš Elouš komunikuje pouze řevem - plus používí celkem tři slova - mamí, nééé a necíííí (nechci). Další slova netřebuje… Je to na bednu, do toho ječí starší Kunhůty, přesně jak jedna z vás říká - hlava jak pátrací balón…Těším se až z toho vyroste, fakt. A už teď vím, že se mi po tom bude stýskat - kdysi jsem šílela z toho, že do našeho záchodu 90×105 cm jsem chodila ve čtyřech - Adli na jednom koleni, Pepi na druhém a pod nohama pes… Strašně mi to chybí… Teď chodíme na záchod jen ve třech - Eli mi direktivně odměřuje toaleťák a čokl leží opodál a není to ono
A já jsem se bála, jestli nejsem divná, když beru malého s sebou na WC - ne vždycky teda, jenom když je mamánek ![]()
Máme doma taky ukňouránka, je spíš jak holčička, období vzdoru se u nás projevilo teatrálním pláčem a kňouráním. Ale musím přiznat, že je to spíš v době, kdy se nudí, venku to moc nedělá, jenže venku zas nejste pořád že? Když se zabaví, tak je ok, jakmile si chci dáchnout a po něm chci, aby si sám hrál-katastrofa!
Taky se hlasime k uknourankum…musim rict, ze mi to vadi vic jak zurivej rev ![]()
Vytáčí mě to šíleně, a nepomáhá mluvit s ním v klidu, ani hučet. Ale co je horší, vztekání nebo kňourání, že? ![]()