Kde dělám chybu?

66
15.5.09 20:39

Kde dělám chybu?

Hezký večer všem … :lol: chci se zeptat jak se chovají vaše dětičky když přijde babička?Moje dcerka je úplně šílená, dává najevo jak jí má ráda,vše chce jen od ní,já mám jít pryč,neposlechne mne na slovo prostě hrůza.Neřeknu kdyby se viděli málo,ale vidí se každý den aspoň na chvilku.Mě to mrzí že je taková,ale nechci to dát znát vím že nejsem jediný člověk na světě koho má ráda,ale rozumíte mi?Teď máme takové období bojů,já něco chci ona ne prostě vzdor.Ale tohle chvání mě moc bolí.Dělají to vaše děti?JMusím dodat že babička stojí při mne,pokud něco řeknu snaží se a podpoří co řeknu žádné podkopávání atd.Kde dělám chybu?Hezký večer :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
15.5.09 20:41

jasně:) Dokonce mi často říká babi - ale to už supim:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
15.5.09 20:58

Taky to dělá, pořád posloucháme jak babička Hanička todle a tamto, protože babička Hanička je z ní po*raná až za ušima a snesla by jí modré z nebe,dělá s ní věci co by doma nesměla a tak je prostě nejlepší na světě :roll: Však je to zas přejde. Jsi máma, má tě nejraději,to se neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
15.5.09 21:10

U nás je to stejné jen ne babička, ale děda. děda tohleto, děda tamto, pujdu k dědovi atd. Akorat jen s rozdilem, že děda mi podráží nohy a synovi plete hlavu, že on je jeho maminka. No ale snad to nebude mit dlouhý trvání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
15.5.09 21:11

Ahojky,

no tak u nás je to to samé, a ještě 2 x od babičky manželové a mojí mamky, myslím, že je to uplně normální, ano je pravda že kolikrát si připadám, jako ta úplně poslední v řadě, ale myslím, že je přirozené, jak už holky psaly…a nemůžu se zlobit já když byla malá tak jsem byla u mojí babi taky pečená vařená:-))

Denisa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.5.09 21:14

A vzpomeneš si cos dělala ty, když jsi byla malá? :wink: Já dělala přesně tohle :oops: taky jsem milovala babičku úplně nejvíc. S babičkou totiž byla sranda, kdežto máma musela vychovávat a to babička taky stála vždy při mámě. A došlo mi až po mnoha letech, že to mámu asi taky mrzelo. :oops: Tak to neber moc osobně, takhle to má hodně dětí. To víš že tě má ráda, mámu nikdo nenahradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
15.5.09 21:51

Souhlasím s Ginou,většinou jsou rodiče na výchovu a prarodiče na rozmazlování.Vždy je populárnější ten,kdo neudílí rozkazy,nic po nás nechce a navíc nám dá i to,co maminka ne.Jsem babička 19ti měsíčního vnuka,jsme na něj s dědou dost přísní,milujem ho,ale nerozmazlujem a i tak když nás vidí jásá a když odjíždíme,pláče.Myslím,že pro děti jsou prarodiče vítaná změna a není to tím,že by maminku neměli rádi.Jsou s ní totiž pořát.

• Citovat
  • Upravit
2748
16.5.09 10:03

Ahoj, u nás je to to samé. Já i manžel jsme pro dceru v přítomnosti babči vzduch, neposlouchá mne ani manžela a teď už vlastně nikoho. A mám pocit, že je to díky naší babi, protože ta vnučce dovolí úplně všechno…včetně toho aby si hrála se sirkami :evil: :evil: :evil:
A musím říct, že ze spaní dcerka volá:" babi" a někdy babičce říká : „maminko“ a to mne nejvíc štve, protože se jí babi nesnaží ani opravit, že není mami , ale babi.
S tchýní( babi) jsem měla velice dobrý vztah před narozením dcery, ale s postupem času, se musím hodně držet, abych něco nevypustila z pusy, co bych nechtěla. Myslím, že i celkem žárlím… :oops: a moc mne to také mrzí, ale dělat s tím nic nemůžu. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
16.5.09 10:40

Ahoj, nečetla jsem úplně všechny reakce, ale u nás je to to samé. Příjde tchýně a malá je z ní po....... Jen s tím rozdílem, že tchánovci oba dělají všechno pro to, aby ji přetáhli na svou stranu. Mooooooc rádi podkopnou mou autoritu. A můj manžel je většinou samozřejmě při nich, proti mně. Přece nepůjde proti rodičům, že? :evil: :evil: :evil: .
Taky nevím, co s tím. Vzala jsem to za špatný konec. Občas, když to tchýně přepískne a já jí po dobrém řeknu, že tohle ne a ona nedbá, tak to prostě řeším nadáním. Leč je to špatně. Nemám ponětí, co s tím mám dělat, ale „mrtvého brouka“ mě nebaví dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
16.5.09 10:47

Radůno,já teda nevím jak je to u vás a jestli bydlíte s tchánama,ale ono je to jiné s rodiči manžela a se svými rodiči.Holt ty tchýně.Mám taky syna,jeho dítě byl náš první vnuk a můžu říct z pohledu tchýně(babičky),že je to jiný než když je dítě od dcery.I rodiče synů si chtějí užít vnoučátek a nemyslím si,že jde o přetahování dětí.

• Citovat
  • Upravit
12154
16.5.09 11:25

Bambo, tchánovci s náma nebydlí, jezdí k nám cca 4× týdně „na kafe“.
S tchýní nemám skvělý vztah, je to na dlouho. Jelikož můj tatínek už nežije a moje matka je opilecká kapitola, která mi moc matkou-přítelkyní nebyla, tak jsem ji hledala v tchýni. Ta mě párkrát v životě „zklamala“. Třeba tím, jak mi pár hodin po svatbě řekla, .......„že slyšela od známých, jaká já jsem k...... - lehká ženština a že se diví, že si mě můj muž vzal........“.
To jen tak. Taky mi to mohla říct kdykoliv jindy, ale ne pár hodin po svatbě.
Co se týče přetahování dětí: Když jsem byla s první těhotná, věděli jsme, že to bude holka. Ona se nechala slyšet (přede mnou), že ona holky nechce, že se o holky neumí starat.....
Dneska ty návštěvy probíhají tak, že před tou mou první cácorkou neustále opakuje, jak by si ji nevzala domů - na pár dní, na víkend.....Nechce pochopit, že teď nechci holky trhat, aby ta starší neměla pocit, že mám doma miminko a chci se jí zbavit. A když jim malou dám, pak budu poslouchat od švagrové, jak není utahaná z hlídání. Takhle si totiž stěžovala u mně, když hlídali synovce. Takže tak. Jen nechci malé kazit iluze o babičce, mají holky přece jen asi rádi a když to vezmu v potaz, mají vlastně už jen jedny prarodiče. Asi bych měla tu svou žárlivost držet na uzdě. Jak už jsem kdysi napsala: Všechny jsme potencionální tchýně a bůh ví, jak se budeme k vnoučatům a jejich rodičům chovat my......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
16.5.09 12:16

Bambo a včem je to jiné než od dcery?Jinak jsem moc ráda že v tom nejsem sama ,spíš jde o to že žárlím a nemůžu s tím nic dělat.Já už maminku taky nemám tak vlastně jsem moc ráda že mají tak hezký vztah,jen kdyby to tak nebolelo :oops: No až přijde ze školky že miluje pani učitelku tak fakt nevim :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
16.5.09 12:28

Já si v celku nemůžu na tchýni stěžovat, jsou to většinou jen drobnosti. Rozdíl mezi vnoučetem od vlastní dcery a od snachy vidím v tom, že já provádím výchovu více méně ve stylu svojí mamky a ona by zase chtěla, abych syna vychovávala tak, jako ona ty svoje. Trochu je to i tím, že sama nemá dceru, tak se snaží uplatnit svoje „rady“ u mě, ale většinou si jí jen poslechnu a už ani neprotestuju a stejně to udělám po svém.
Když pominu, že chtěla ve 3 měsících krmit Matýska doma vařeným pudinkem nebo knedlíkem a omáčkou, tak se více méně na výchově shodneme (spaní, pohyb atd.).
Ale ať už si na ní stěžuju jak chci, musím prostě uznat, že ho má moc ráda a chce pro něj jen to nejlepší, i když to „její nejlepší“ a „moje nejlepší“ se občas liší. A taky skvěle vaří, líp než moje mamka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4361
16.5.09 13:21

Ahoj holky, jak to tu pročítám tak naše malá je taky úplně hotová z babiček, jenže já to beru jinak, protože já neměla vlastně skoro žádné prarodiče, dědu jsem ani nepoznala, babičku jsem měla jen do 6 let a to ještě hodně starou a druhé prarodiče na druhé straně republiky. (opravdu jsme tam skoro nejezdili) Takže to taky berte tak, že můžete být rády, že vaše děti zatím prarodiče mají, tak ať si to užívají :-) naše malá má ze strany od manžela ještě obě prababičky, má obě babičky a dva dědy a teda já jsem ráda, protože jsem nezažila co to je vběhnout do náručí „bababa“ a užívat si blbinek jako naše malá, které by jsme jako rodiče nikdy nedovolili :-) prostě se jen usmívejte že vaše dítě milujou i ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
16.5.09 13:42

Holky, tak vaše děti milují babičky (a dědy), ale ta naše potvora dělá to samé, co popisujete u TATÍNKA ! On jí rozmazluje, všechno povolí atd. a já jsem ta přísná máma, která jí celej den „mučí“ příkazama, zákazama a tak. Jakmile se objeví ve dveřích táta, tak já jsem vzduch a veškerý moje výchovný snahy jdou do kytek, neb u tatínka si nakonec všechno vydupe :evil: A ty scény, když jde táta do práce (nebo stačí do sklepa, garáže.....prostě ze dveří pryč), to je masakr. Moc mě to mrzí a někdy i tajně bulim - já se s ní celej den piplám, pak přijde „tatííííííí“ a mám útrum :cry: Samozřejmě jsme to řešili, ale znáte chlapy...... :roll:

Jinak já jako dítě (vlastně až do dospělosti) měla úplně ze všech nejradši taky babičku. Pak tátu a mámu až nakonec :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí