Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pehot, to tatínkovský období, máme taky za sebou. Nejdříve teda byla úplně paf z taťky. Jako první slovíčko bylo :„tata“
a i teď má pro něj samé zlepšovací slova: tatínek- klasika
, ale jinak taťkovička a někdy mu říká tatišu. ![]()
Pak nastal zlom a nejvíc miluje:" babiku, babičku, babiček, babidošek" ![]()
Ale kde je maminka to nevím… snad jen když nikdo dost dobrý není po ruce, pak se hodí i maminka. ![]()
Vubec to neres!!!!!! Vezmi si ze treba takto se presne citi nekteri nasi/vasi muzi,ze deticky porat jenom „mama mama mama“....... proste ma babicku rada a ty bud za to rada,jine deti treba ani u babicky nemohou spinkat prave kvuli zavislosti na matce.Nas malej prarodice taky strasne miluje a ja jsem za to rada,vzdy se k nim moc tesi.Je to proste nejaky vyvoj ditete,postupem casu se to bude menit a vezmi si,ze jak se pamatuju ja,co me prarodice i rodice rikali.....: jak byli radi za moje detstvi kdy jsem k babicce rada jezdila protoze v puberte me absolutne vubec nezajimala ![]()
Ty nedelas NIC spatneho,ona vi ze ji milujes,babicku vidi jen obcas..vetsinou toho,koho vidime jednou za cas si vic „vazime“.
U nas je to treba tak,ze semnou je malej v pohode hodnouckej andilek…objevi se tata a zdivoci o 300% a liota a vyvadi…protoze tata s nim hraje takove ty jak rikam blbe hry-skacou,honi se,lehtaji se.Je to o tom ze to dite vi co kdo s nim dela ale presto nas ma rado vsechny.Treba moji rodice s Tomasekem jezdi stale na koniky..kdyz se rekne slovo: kun on si to hned spojuje s babi a babi a babi a kun a babi…i kdyz jsme na konich s nim my tak proste povida ze s babi...... jsou jeste mrnavi,nechala bych to byt a byla opravdu rada ze ty prarodice snasi skvele a citi se u nich fajn.