Bojí se mít druhé dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.11.25 11:39
@Anonymní píše: Více

Nech si ty vykřičníky prosím pro sebe, nejsem na ně zvědavá. Přečti si něco o úzkostně depresivní poruše, má své definice. Já už jedno zdravé, šťastné a šikovné dítě mám a nikdy jsem na něj ruku nevztáhla. Je spousta psychický nemocí a třeba taková poporodní deprese, může postihnout naprosto kohokoli a taky si lidi místo dětí, nekupují koně. Tím samozřejmě netvrdím, že to druhé dítě mít budu. Jak už jsem několikrát psala, manžela chápu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.25 11:44
@Maddie764 píše: Více

Děkuji, máš naprostou pravdu v tom, že mám v životě asi všechno, co jsem si kdy přála (až na lepší hlavu). Domeček jsem zvažovala v Itálii, hodně rádi a často cestujeme, ale podle manžela, by mě nebavilo jezdit pořád na stejné místo a musím uznat, že v tom má naprostou pravdu 😀 Psa máme a zahrada mi stačí ta u domu, ale podnikat bych nikdy neuměla. Mám ráda svoje jistoty a stres z podnikání by nebyl nic pro mě. Každopádně děkuji za konstruktivní názor 🙂

• Citovat
  • Upravit
589
14.11.25 11:49

A nenapadá tě něco, co bys mohla udělat? Něco s výstupem z komfortu? Manžel má pravdu s tou Itálii, my jsme si taky něco koupili, vyráběli víno a po 5 letech jsme to prodali, protože už nas to taky nebavilo - ALE nelituju, byla to super životní etapa a máme hezké vzpomínky. Zkuste něco s manželem vymyslet. Jistoty jsou základ, ale vy už mare prostor pro nějakou bláznovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.25 11:56

Mně druhé dítě velmi pomohlo. Ale u mně byly špatné stavy způsobené ztrátou toho předchozího.

• Citovat
  • Upravit
33733
14.11.25 16:02

Ona si je toho všeho moc dobře vědoma. Že jí tady bude rozkazovat někdo, kdo se schová za anonymje pěkně trapný. Chytrá jak rádio že? Hlavně že jí doporučíš živého tvora ty hrdinko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24851
14.11.25 16:14

:hug: není to dobrý nápad, važ si toho, co máš, je to mnohem víc, než je úplně běžné, nikdo nemůže mít úplně všechno a druhým těhotenstvím/dítětem bys mohla vážně ohrozit jak své zdraví, tak celou rodinu a její fungování, která teď jede skvěle :srdce: vážně si užívej toho, co máš a neriskuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
14.11.25 16:35

Pokud máš nadprůměrné příjmy, zvládneš jistě zapojit logiku alespoň průměrně a vykasli se na emimino, a poraď se s psychiatrem. A psychologem. Nebo zase trolll, aby se něco dělo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.25 16:47

@MarkétaLo nejsem troll. Spíš jsem se chtěla někde vypsat. U psychiatra mám termín až v prosinci a to je dost dlouho na to, abych si svoje myšlenky držela jen pro sebe. Možná jsem doufala, že tady bude někdo, kdo si prošel něčím podobným. S psychoterapeutkou už jsem mluvila, ale žádnou radu jsem od ní nedostala.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.25 16:53
@Lucy75 píše: Více
Děkuji, máš pravdu, ale je mi to líto i za manžela, protože moc dobře vím, že by ho chtěl a nemá jen proto, že si mě vzal za ženu. Vždycky, když se nás za ty roky někdo na druhé dítě zeptal, řekl že nechceme a že nám jedno stačí, ale mám oči a vidím, jak se na ty mrňouse dívá. Navíc, je perfektní táta.
  • Citovat
  • Upravit
1804
14.11.25 18:17

V takovém případě bych do druhého nešla. Chápu, že teď máte pocit, že byste to zvládla, ale ono je třeba si uvědomit, proč ten pocit máte. Protože jste správně medikovaná a díky tomu fungujete. A protože už nemáte doma stresor v podobě malého dítěte. Malé dítě je obrovský stresor i pro ženu bez takových potíží. Já myslím, že to za to jednoduše nestojí. Je tam moc velké riziko toho, že by se mohlo stát něco špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.25 18:54

@andiedvorakova Já vím asi začínám mít i pocit “prázdného hnízda”. Syna už zajímají víc kamarádi, než rodiče. Teď odjel na skautskou výpravu a vrátí se až v pondělí večer. Jediný můj úkol byl, nabalit mu krosnu. Jsem na něj pyšná, že je takový samostatný dobrodruh, ale čekala jsem, že to období, kdy dítě potřebuje maminku, bude trvat trochu déle.

• Citovat
  • Upravit
253
17.11.25 01:28

Ano syn skvělý je ale co když další dítě nebude nebo bude dokonce s nějakou diagnózou, zkrátka co když nastane nečekaná událost? Je to riskantní prostě, nebourala bych zajetý koleje… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová