Podváha u 11 leté dívky

22
10.11.25 08:02

Podváha u 11 leté dívky

Moje dcera má 11 let 150 cm a váží 31,1 kg.
Podle BMI má 2.2 podváhu. Přitom jí ale nepřibírá co mám dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1768
10.11.25 08:04

Pokud opravdu normálně jí, tak být ráda :mrgreen: :kytka: Jinak dcera měla chvíli asi 149 cm a 29, 5 kg (měla léky dlouhodobě, které byly mírně diuretické, takže z 144 cm a 32kg vyrostla a zhubla…) a tak hrozné to s tou hubeností nebylo :-) ano byla hubená, ale ne nic šíleného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.25 08:08
@Katka 1414 píše: Více

Byla jsem čára, strašně dlouho. (Teď po přechodu se poprvé v životě trápím nadbytečnými kily. :) ) Zdravá, při výšce přes 170 jsem i po dětech měla pod 50 kilo. Metabolismus podle lékaře prý vzácně normální. Nevím, jak tvoje dcera, důvody můžou být samozřejmě různé, ale já to měla asi geneticky. Roli hrálo určitě i to, že jsem většinu života jedla tak akorát. Někdy málo, když jsme byli chudí, jindy jsem. mohla sníst kdykoli cokoli v jakémkoli množství, a pořád jsem byla hubená. Ale dost jsem se hýbala.

• Citovat
  • Upravit
13751
10.11.25 08:13

Syn je taky takový, už od miminka. On ale docela málo jí. Takže pokud je zdravá a jí normálně, tak to neřeš, prostě je taková. Ty jsi měla v jejím věku kolik kg a cm?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8951
10.11.25 08:13

Neuděláš nic. Některé holky jsou prostě nitky od přírody. Naše mladší má 14 let, už má konečně 40 kilo. Když se nají, tak 41 kilo. Že si umí dlábnout. Nijak se neomezuje. Roste do výšky. Nohy dlouhé, že se divím, že ji udrží. MS má od začátku pravidelně (rok a kousek). Obě holky máme takové nitky. Naše babi vždycky vzdychá, láme ruce, že holkám trčí žebra, že jsou moc hubené. Starší dcera teda nejí tolik, jak mladší. Ale tancuje několikrát týdně. Takže vše vyskáče. Mladší to má od přírody. Může snist kýbl čehokoli opakovaně a poznat to nepůjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7310
10.11.25 08:26
@Katka 1414 píše: Více

Doktorka to někdy řešila? Pokud je zdravá a v pohodě je vše. Není nadměrně unavená např. tak bych to neřešila. Pokud se normálně stravuje, zdravě. Sportuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.25 08:31

Moje dcera 12 let, 162 cm, 38,5 kg, BMI nějakých 14,5. No je na první pohled hodně hubená. Jí sice méně než její bratr dvojče (ten taky váží o nějakých 12 kg víc a měří jen o pár cm víc), ale stále bych řekla že jí dostatečně a hlavně pestře (sní skoro všechno). Já byla v jejím věku to samé - samá ruka, samá noha. S BMI do normálu jsem se dostala až po 30 a porodu dvojčat :nevim: Nikdy jsem s tím ale žádné problémy neměla, máme to prostě v rodině - vysoké a hubené geny. Naše pediatra měla kolem jejího 5.roku tendence „to řešit“, ale pak pochopila, že to fakt jsou geny, že jí dobře.

• Citovat
  • Upravit
35729
10.11.25 08:45

Já jsme byla taky vždycky podmírák. Mohla jsme se cpat čokoládou a nic. Bohužel mi to nezůstalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
10.11.25 09:14

Pokud nedrží nějaké diety, byla bych ráda. Při dnešní epidemii obezity je to terno, mít hubené dítě. Taky jedno mám. Celý život sama bojuji s obezitou, tak vím, o kolik to bude mít snazší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
10.11.25 09:16

Já bych se přísně BMI neřídila. Hlavně ne u dítěte. Je přece ve vývoji, takže jedno období může přibírat, pak zase vyrůst a tím pádem znovu vypadat lépe. Pokud normálně jí a je zdravá, zatím bych to nechala být. Chodí přece na preventivní prohlídky, takže tam by se mělo řešit i toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
10.11.25 09:21

Jestli to není tak, že zničeho nic začala hubnout, tak nemáš uplně co řešit :nevim:
Akorát je potřeba hlídat aby jedla pestře a měla všechny živiny- jako u každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.25 09:21

Mám hubeného syna a žádné „terno“ to teda není. Momentálně v pěti letech 15,5 kg na 110 cm. Potřeboval by přibrat tuk i svalovou hmotu. Ta svalová hmota mu samozřejmě chybí, při sportu je to znát a rozdíl mezi starší štíhlou, ale normálně osvalenou dcerou je evidentní. Bohužel nacpat do dítěte víc jídla prostě není možné, i když jsme se o to v nějakých stádiích pokoušeli.

• Citovat
  • Upravit
1768
10.11.25 09:27
@Anonymní píše: Více

Prosím tě v 5 letech ho nech žít a ne aby sportoval a nabíral svaly, proboha :-(. Má běhat, hrát si a ne řešit kg, která mimochodem ani nejsou nijak hrozně malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
10.11.25 09:33

Pokud jí tak v pořádku. Přibrala jsem po porodu jinak taky podváha cely život a to jsem jedlík velký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.11.25 09:55

@pisisvori
Ehm, vzhledem k tomu, že to řeší pediatrička, tak to asi normální váha nebude. Sportem jsem myslela úplně normální věci typu cvičení v Sokole, ježdění na kole, plavání, lyžování. Při tom všem je evidentní, že mu svalová hmota chybí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová