Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Dobrý nápad. Sní ho bílý? Pokud ano, máš vyhráno. Prostřední syn ho jí čokoládový. Takže tady u včelaře jsme koupili med, koupili velmi kvalitní kakao, ve farmářských potravinách kefír a mícháme mu to do jogurtu a děláme mu z toho čokoládový jogurt.
Na tom právě prostřední syn roste. Nesní maso, vejce, sýr. Sní tohle. Tak to dostává každý den. Kakao se musí teda míchat přes metličku, rozhodně to není Granko. Nejde to normálně rozmíchat, šlehám mu to.
@Modesta píše: Více
Syn právě bohudík ten řecký jogurt sní samotný. Dost mě to překvapilo, s ohledem na zbytek jeho chuťových preferencí. Maso, vejce i sýry jí, ale masa sní obecně dost málo. Právě jsem se v duchu točila na tom, že nevím, jak zvýšit příjem masa. Když o tom teď přemýšlím, bude lepší to obejít.
@Katka 1414 píše: Více
ja mela v 15letech 156cm a 35kg, rekla bych ze u 11lete holciny porad dobry, ona se zaobli ![]()
Jj, pokud maso nejí, necpala bych ho do něj. Vejce, sýry, jogurty, v dostatečném množství by mu měly pokrýt denní potřebu. Třeba, až bude starší a bude růstový spurt, mu maso začne vonět, ochutná… ![]()
Ahoj, dcera bude mit 9 let a meri 128 cm a vaha 22 kg, je hubena, moc nepoji, vybirava, sportuje. Ja byla to same a jeji tatinek je take hubeny. Ma to v genech.
Ne nemají informace jak přistupovat ke svému tělu zodpovědně…mají diktát toho, že jsou lidé posuzováni podle vzhledu / množství svalů…Energeťák si ty tvé děti koupí tajně:-):-(, což je ještě horší…Víc se k tomu vyjadřovat nebudu, nejsou to mé děti (mimochodem obě štíhlé:-)).
@pisisvori píše: Více
Hele asi se ti teď budu zdát jako trochu mimo, ale já tam nevidím posuzování lidí podle množství svalů. Já v tom vidím to, že pokud chci něčeho dosáhnout, musím se snažit.
Tohle si přeci můžeš myslet u všeho, čeho chceš dosáhnout. Chceš se naučit plavat? Musíš do vody. Musíš posílit svaly, abys byla schopna plavat. Máš teda z toho pocit, že lidé jsou posuzováni podle toho, jak umí plavat?
Podobně jsou na tom znalosti. I když tady připouštím, že tlak na zvládnutí školy je veliký. Musí se tvoje děti učit? Musí dělat domácí úkoly? Znamená to tedy, že jsou posuzovány podle známek?
Mmch našim dětem sladkosti dopřáváme. Není to tak, že v životě neochutnaly čokoládu nebo něco podobného. A moje dcera je velmi štíhlá, ale svalnatá. Synové mají nějakou tu tukovou zásobu, ale je znát, že mají hodně svalů.
@pisisvori
Tak zcela natvrdo… proč se pokouší rodiče u dětí řešit třeba ráčkování? Protože jsou lidé posuzováni podle výslovnosti. Proč se s dětmi učíme vyjmenovaná slova? Protože jsou lidé posuzováni dle svého písemného projevu. Můžeme se pokoušet před sebou zakrýt realitu, ale je to tak. Pokoušet se dětem vytvořit co nejlepší startovní čáru do života je úplně normální.
Plus samozřejmě svaly jsou i funkční věc, rozhodně nejde jen o estetiku ![]()
Souhlasím s tebou. Ale zakladatelka sama psala, že syn běhá, skáče a leze po stromech. Takže žádnou atrofii asi nemá. Prostě si neumím představit, co je na tom klukovi potřeba řešit.
@Janča6 píše: Více
Však to můj syn dělá taky, ale hůř, ne tak dobře, jako ostatní děti, syn má kulatá záda a další drobné potíže, jak se narodil lehce hypotonický drobný, a ty potíže jednou přerostou ve velké potíže bolesti zad skoliózu a kdo ví co ještě. Takže „slabší“ děti řešit.
Moje dcera má 23kg, 135cm, 10let. Je zdravá, štíhlá, šlachovitá, aktivní. Pediatr, co ji zná od narození, pouze sleduje růstovou/váhovou křivku percentilového grafu a když vidí, že roste+přibírá, drží od narození svou linii pod 5. percentilem, nic nekomentuje. Jen vždycky řekne, že nemá být po kom „objemnější“. Každé dítě je originál.
Mám kamarádku, roky se přehlížela její hubenost. Hubená ( tady hodně) holka je přece v pořádku. Až po pubertě se zjistilo, že má svalovou atrofii. Kdyby to řešili už od dětství, tak nemusí být v invalidním důchodu. U dalšího dítěte zas přehlíželi metabolickou vadu, taky na tom kluk není fyzicky dobře. Tím, že tohle podchytíš nebo nepodchytíš u dítěte, ovlivní jeho život. Takže mi budou u zadele pindy o tom, že zadělávám dítěti na komplexy a budu jeho zdravotní stav řešit.
No tak hypotonické dítě bych řešila. Ale podle toho, co píše ne zakladatelka, ale anonymní o synovi (omlouvám se za chybu), bych neřekla, že vedle velké štíhlosti má nějaké potíže.
Ale ona píše, „Ta svalová hmota mu samozřejmě chybí, při sportu je to znát a rozdíl mezi starší štíhlou, ale normálně osvalenou dcerou je evidentní.“ Což se velmi podobá mému synovi. Kdybychom nechodili na neurologii, když byl mimino, že je hypotonický bychom taky nevěděli. On dělá i sport, jen mu to nejde tak dobře. Je to vidět v kvalitě těch pohybů, takových dětí je třeba ve škole více. Ale k řešení v průběhu dětství to je. Minimálně kvůli zádům v dospělosti. Jen ať děti cvičí pod dohledem fyzioterapeutky. to mu neublíží.