Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ze smrti strach nemám, jako malá jsem se topila, ztratila vědomí…pamatuji si jen to, že mi bylo hrozně krásně a cítila jsem hrozně lásky(nedělám si srandu, vážně to tak bylo). Když mě táta z vody vytáhnul, byla jsem na něj hrozně naštvaná, že mě tam měl nechat. Jako dítě jsem to nedokázala vysvětlit, všem jsem tvrdila, že jsem dýchala pod vodou, samozřejmě jsem se dočkala jen posměšků dospělích, že to není možné - a já byla hrozně naštvaná, že mi nikdo nevěří ![]()
Já mám spíše strach z toho, kdyby se mi něco stalo, ať je to až v době, kdy budou mé malé děti už samostatné a natolik rozumné, aby to pochopili…
@ivodička Mám děti 35 a 31 let, potřebují mě stále. Máma zemřela před 8mi lety a chybí mi, táta má 85 a nějak si nedovedu představit, že odejde. Nikdy není brzo na umírání, to člověk chápe čím víc je starší.
@ivodička moc děkuji, že jsi sem napsala o svém prožitku
Přečetla jsem na tohle téma spoustu knížek, viděla jsem hodně dokumentárních pořadů a o svědectví malých dětí, že život smrtí nekončí a nedá se pochybovat. Děti si tohle nevymyslí a nelžou
![]()
@bamba ja si myslim, ze pro dospeleho cloveka je to psychicky horsi nez pro dite, kdyz nekdo umre.
Ja se se smrti neumim smirit a nedokazu si predstavit, co bude, az mi nekdo umre z blizkoho vztahu :'( pro me nepredstavitelna vec!!
@Michelangelo Přeju Ti ze srdce strašně moc sil!
Tohle, co popisuješ si nedokážu a ani nechci představit. Musí to být šílená, neskutečná bolest. A je mi to strašně líto. ![]()
@palapa No jak se to veme. Sousedům zemřela dcera a zůstal po ní šestiletý klučina, tak v tomto případě je to pro dítě hrozné, navíc mu se z hlavičky vykouří spousta věcí. Dospělý si víc pamatuje, víc toho prožil.
@Krisťa81 děkuji za soucítění
s tím se nedá smířit, vyrovnat, ani žít
jenom přežívat a věřit, že se setkáme
představit se to vůbec nedá, skutečnost předčí ty nejhorší scénáře
všem rodičům na světě, kteří milují svoje děti, přeji, aby se jim tahle tragédie vyhnula
je to největší bolest a zoufalství, jaké naše rodina zažila a v tomto případě vůbec neplatí, že čas je lék
![]()