Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Fyzioterapie panevniho dna, k tomu psychoterapie, relaxacni techniky. Vyhledej si vaginismus…
Změnila bych gynekologa, navštívila sexuologa a začala cvičit na pánevní dno.
@Anonymní píše: Více
Já jsem měla kamarádku a tu po porodu nějak víc zašili a musela jít na plastiku, protože, jak mi vyprávěla, se do ní její chlap nevešel.
Hrozná bolest a konec.
Tak i to se může stát.
Jestli bys neměla zajít na konzultaci k dr., kde dělají tyto plastiky.
Jinak třeba zkusit masírovat jizvu, mohou tam být i srůsty, nebo pořídit vibrátor a trénovat, začít raději malým, jestli to bolí.
@Mariane.B no nějaké stresy mám, protože málo spím, ale to asi každá máma. Jinak vztahově jsme na tom s ex skvěle a mám hlídací mamku i tchyni, tak si nemma na co stěžovat
Spis bych i chtěla někoho poznat, nebo začít poznavat a tohle me strašně brzdí, protze si neumím představit mít s někým sex.
Ještě pro větší detail. Měla jsem poranění třetího stupně a to jak směrem dolu, tak i nahoru, nevím sice jak, ale natrhl se i kus klitorisu. Ten teda nešili, ale jinak katastrofa. Nasledne i inkontinence, ale to bylo jen první měsíce nebo půl roku. S tím vším jsem se ale srovnala a klidně bych šla rodin hned zítra. Což je zvláštní, když sex si neumím představit.
@free333 to by ale poznal gynekolog, že jsem moc zašitá, nebo ne? Při prohlídce po sestinedeli jsem měla co dělat, abych zadržela slzy bolestí. Teď ksem byla před měsícem a daleko lepší, ale dobrý rozhodne ne.
Ještě teda - bolí me to na spodní straně, hráz, ale uvnitř. Nevím jak to popsat. Asi teda pánevní dno? Ale bolest je to řezavá a tupá zároveň ![]()
Jak ted čtu, jaks na tom byla, myslím, že by to chtělo navštívit i jiného doktora…
Nemohou to bolet srůsty?
Neříkal doktor?
@free333 neříkal, prý to bude dobrý ![]()
Prý co bych chtěla takhle po porodu a velkým poraněním. Nic špatně nenašel.
Třeba se to ještě srovná, moc moc moc držím palce, užila sis moc ![]()
Chápu, že seš nervní z případného sexu, jestli to nebude bolet, taky bych byla…
Tak já jsem sice po porodu byla bez poranění… Ale snad půl roku, jsem tam muzskyho nemohla pustit rukou. Prostě najednou jakoby sucho a moc citlivé, přitom 11 let před tím, žádný problém. Jinak jsem lehce krvácela
. Do úplného normálu se mi to vrátilo 2 roky po porodu. cvičením Mojžíšovky s fizio. Fakt super… Hm užila jsem si 3 měsíce…
splnilo to i druhý účel..
Jinak já ještě kojím a na prsa si nemůžu stěžovat. Co vím když se přestává postupně tak nejsou pak takové plandaky
.
Ahoj,
tak osobně bych taky změnila gynekologa a objednala se na konzultaci na plastické chirurgii, určitě by po tomto - ze zdravotní indikace, přispěla, ne-li uhradila i pojišťovna.
Pak bych začala, jak tady holky píšou, cvičit na pánevní dno. Ono to teď může být spíš estetický problém, ale do budoucna, i funkční.
Určitě se nespokoj s tím, že jsi teď bez partnera, a že to vlastně nemusíš řešit. Měla bys…ať se cítíš sama dobře…i když je poranění „schované“…jsi mladá a je důležité zase najít sebedůvěru. ![]()
Věřím, že se Ti vše spraví. Jen to začni řešit s odborníky.