Bojovka pro 3-6let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
887
14.8.14 08:58

Bojovka pro 3-6let

Hezký den,
za pár týdnu nás čeká venkovní oslava a já bych ráda zabavila 2-3 děti ve věku 3-6 let. Napadla mě nějaká bojovka. Jenže jelikož mám na starosti i program pro dospělé, potřebuji bojovku, u které nemusí někdo z dozoru být. Tzn. zadám dětem úkoly a půl dne bude klid :) S tím, že samozřejmě počítám s nutností přípravy. Napadá vás něco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
14.8.14 09:00

@Ringle mapa a hledání pokladu :think: mapu nacupovat, vždy dát jen kousek, ať se svišti snaží :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21911
14.8.14 09:14

Ja bych jim rekla, ze si zahrajeme na schovku a kdo vydrzi nejdyl schovany vyhrava. S tim, ze hladam ja :mrgreen:
Ne, sranda ;) To s tim pokladem a mapou je dobry napad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
14.8.14 09:19

Umí nějaké z těch dětí číst?

• Citovat
  • Upravit
17565
14.8.14 09:21

Jestli vymyslíš zábavupro děti 3-6,, že zadáš úkol a půl dne bude klid, tak si to nech patentovat a po zbytek života nemusíš pracovat :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
14.8.14 09:29

A jestlipak umí číst v mapě??? :think:
I někteří dospělí s tím mají problém :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.8.14 09:34
@Lenka512 píše:
A jestlipak umí číst v mapě??? :think:
I někteří dospělí s tím mají problém :mrgreen: :mrgreen:

ale samože dětskou :mrgreen: vymyslet se toho dá moře.. však stačí kresba ala že třeba pod nějakým stromem najdou schránku, v tom bude další nápověda atd.. a malinko jim to přiblížit - fáborek, značka atd.. by bylo, aby to nešlo… tohle pro nás táta vymýšlel od malinka, číst jsme neuměly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
14.8.14 09:34
@Etcetera78 píše:
Jestli vymyslíš zábavupro děti 3-6,, že zadáš úkol a půl dne bude klid, tak si to nech patentovat a po zbytek života nemusíš pracovat :pankac:

A ještě bez dozoru dospělých. :) To podle mě nejde. Musí k sobě mít dospělého nebo aspoň náctiletého, který jim bude asistovat. I větší děti potřebují, aby jim někdo pomáhal nebo aspoň byl s nimi a užili si to pospolu. Děti samotné si můžou hrát nebo blbnout, ale bojovka, to už je jiná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
14.8.14 09:37

Nejjednodušší je jít podle fáborků a plnit úkoly, ale to musí alespoň jeden dosplěľák taky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
14.8.14 09:38
@martina.se píše:
ale samože dětskou :mrgreen: vymyslet se toho dá moře.. však stačí kresba ala že třeba pod nějakým stromem najdou schránku, v tom bude další nápověda atd.. a malinko jim to přiblížit - fáborek, značka atd.. by bylo, aby to nešlo… tohle pro nás táta vymýšlel od malinka, číst jsme neuměly :mrgreen:

Ta může být také pro někoho težká…
Já třeba také nechápu, jak se někdo nevyzná v mapě…vždyť je to tak jednoduchý… :nevim: Nebo, že někdo neumí číst jízdní řád… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.8.14 09:52
@Lenka512 píše:
Ta může být také pro někoho težká…
Já třeba také nechápu, jak se někdo nevyzná v mapě…vždyť je to tak jednoduchý… :nevim: Nebo, že někdo neumí číst jízdní řád… :nevim: :mrgreen:

tak nějak.. možná proto, že jsme se ségrou měly průpravu odmala.. táta byl v tomto hračička..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.8.14 10:02

Tak mě napadá hra s botama. Udělat mix hromadu bot (i dospěláckých, třeba i zimní). Dětem zavázat oči a musí najít poslepu v hromadě své boty, které měl doposud na nohou.

Po setmění nebo za šera pro odvážné prťata: na louce (lépe na zahradě) rozsypat bonbóny, lízátka, balónky, drobné hračky (nálepky - ty něják zatížit, třeba zabalit s malým kamínkem do papírku) a s baterkou budou hledat a sbírat…Třeba pro ty, co se ještě nedokáží orientovat v mapě nebo číst úkoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.8.14 10:20
@Etcetera78 píše:
Jestli vymyslíš zábavupro děti 3-6,, že zadáš úkol a půl dne bude klid, tak si to nech patentovat a po zbytek života nemusíš pracovat :pankac:

To mě přesně napadlo! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jakože dám dětem úkoly a bude půl dne klid. Spíš tak půl hodiny! Navíc u takhle malých dětí dozor prostě být musí.

Navíc, jak vím z vlastní zkušenosti, i sebelepší příprava nezajistí, že se děti budou skutečně bavit. Nechci malovat tchýni na zeď, ale budeš se půldne patlat s přípravou, lítat po lese a vyvěšovat fáborky a počítat kroky, pod který strom zakopeš poklad, a ty potvory chlupatý zubatý se ti seknou už na zahradě, že nikam nejdou. Takže spíš mít v zásobě více akcí a nápadů méně náročných na přípravu a organizaci. Třeba krabici kříd či prstových barviček a v okolí příhodnou plochu, kde se můžou realizovat. Balonky a fixy, kterými je mohou počmárat, a následně si s nima hrát a popřípadě po nich šlapat, atd. Míčky, s kterými budou sestřelovat kuželky, nebo platové kelímky postavené třeba na nějakém stole. Krepáky, které mohou stříhat a někde rozvěsit - popřípadě smáčet vodou a „malovat“ s nima - ale bacha, fakt to barví, chce to i pracovní oblečení. To ostatně na ty křídy skoro taky. Jo a můžeš to klidně vymyslet třeba jako olympiádu, prostě postupné plnění úkolů, kdy budeš mít jednotlivé pomůcky nědke bokem v krabičkách, aby nevěděli, co je čeká - ale holt bez organizátora a dozoru se to fakt neobejde. Jakože dětem řekneš, co maj dělat, a pak se budeš věnovat dospělým - to jako fakt ne. leda že bys zaúkolovala k dětem někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4339
14.8.14 10:30
@Emilie píše:
To mě přesně napadlo! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jakože dám dětem úkoly a bude půl dne klid. Spíš tak půl hodiny! Navíc u takhle malých dětí dozor prostě být musí.Navíc, jak vím z vlastní zkušenosti, i sebelepší příprava nezajistí, že se děti budou skutečně bavit. Nechci malovat tchýni na zeď, ale budeš se půldne patlat s přípravou, lítat po lese a vyvěšovat fáborky a počítat kroky, pod který strom zakopeš poklad, a ty potvory chlupatý zubatý se ti seknou už na zahradě, že nikam nejdou. Takže spíš mít v zásobě více akcí a nápadů méně náročných na přípravu a organizaci. Třeba krabici kříd či prstových barviček a v okolí příhodnou plochu, kde se můžou realizovat. Balonky a fixy, kterými je mohou počmárat, a následně si s nima hrát a popřípadě po nich šlapat, atd. Míčky, s kterými budou sestřelovat kuželky, nebo platové kelímky postavené třeba na nějakém stole. Krepáky, které mohou stříhat a někde rozvěsit - popřípadě smáčet vodou a „malovat“ s nima - ale bacha, fakt to barví, chce to i pracovní oblečení. To ostatně na ty křídy skoro taky. Jo a můžeš to klidně vymyslet třeba jako olympiádu, prostě postupné plnění úkolů, kdy budeš mít jednotlivé pomůcky nědke bokem v krabičkách, aby nevěděli, co je čeká - ale holt bez organizátora a dozoru se to fakt neobejde. Jakože dětem řekneš, co maj dělat, a pak se budeš věnovat dospělým - to jako fakt ne. leda že bys zaúkolovala k dětem někoho jiného.

To mě dostalo. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nápady výborné, s dovolením si nějaké ukradnu pro táborová děcka a ve školním roce také určitě využijeme. :)
Jinak krepák obarví úplně vše - i to, co nechceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30810
14.8.14 10:36
@Ringle píše:
Hezký den,
za pár týdnu nás čeká venkovní oslava a já bych ráda zabavila 2-3 děti ve věku 3-6 let. Napadla mě nějaká bojovka. Jenže jelikož mám na starosti i program pro dospělé, potřebuji bojovku, u které nemusí někdo z dozoru být. Tzn. zadám dětem úkoly a půl dne bude klid :) S tím, že samozřejmě počítám s nutností přípravy. Napadá vás něco?

bez dozoru ani omylem - kdyby byly všechny 6let, tak možná, ale takhle vůbec…dělala jsem něco podobného nedávno - nakonec jsem to pojala jako rodinnou soutěž, protože jinak to nešlo - skloubit děti a dospělé. měli kvíz o 10 otázkách - místních - třeba kolik je ovcí v ohradě a tak, dětská křížovka, obrázky postaviček…odpoledne byla rozstříhaná zpráva na zemi, kterou děti sbírali a u toho je chytali dospělí…zprávu vyluštili a večer byla hra se svíčkami podle toho vyluštěného - měli poskládat nějaký obrazec - ono přeci jen 3-6 leté děti samy večer nic moc dělat nebudou, na to jsou moc bojácné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí