Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezký den,
za pár týdnu nás čeká venkovní oslava a já bych ráda zabavila 2-3 děti ve věku 3-6 let. Napadla mě nějaká bojovka. Jenže jelikož mám na starosti i program pro dospělé, potřebuji bojovku, u které nemusí někdo z dozoru být. Tzn. zadám dětem úkoly a půl dne bude klid
S tím, že samozřejmě počítám s nutností přípravy. Napadá vás něco?
@Ringle mapa a hledání pokladu
mapu nacupovat, vždy dát jen kousek, ať se svišti snaží ![]()
Ja bych jim rekla, ze si zahrajeme na schovku a kdo vydrzi nejdyl schovany vyhrava. S tim, ze hladam ja ![]()
Ne, sranda
To s tim pokladem a mapou je dobry napad ![]()
Jestli vymyslíš zábavupro děti 3-6,, že zadáš úkol a půl dne bude klid, tak si to nech patentovat a po zbytek života nemusíš pracovat ![]()
A jestlipak umí číst v mapě??? ![]()
I někteří dospělí s tím mají problém
![]()
@Lenka512 píše:
A jestlipak umí číst v mapě???
I někteří dospělí s tím mají problém![]()
ale samože dětskou
vymyslet se toho dá moře.. však stačí kresba ala že třeba pod nějakým stromem najdou schránku, v tom bude další nápověda atd.. a malinko jim to přiblížit - fáborek, značka atd.. by bylo, aby to nešlo… tohle pro nás táta vymýšlel od malinka, číst jsme neuměly ![]()
@Etcetera78 píše:
Jestli vymyslíš zábavupro děti 3-6,, že zadáš úkol a půl dne bude klid, tak si to nech patentovat a po zbytek života nemusíš pracovat
A ještě bez dozoru dospělých.
To podle mě nejde. Musí k sobě mít dospělého nebo aspoň náctiletého, který jim bude asistovat. I větší děti potřebují, aby jim někdo pomáhal nebo aspoň byl s nimi a užili si to pospolu. Děti samotné si můžou hrát nebo blbnout, ale bojovka, to už je jiná.
Nejjednodušší je jít podle fáborků a plnit úkoly, ale to musí alespoň jeden dosplěľák taky ![]()
@martina.se píše:
ale samože dětskouvymyslet se toho dá moře.. však stačí kresba ala že třeba pod nějakým stromem najdou schránku, v tom bude další nápověda atd.. a malinko jim to přiblížit - fáborek, značka atd.. by bylo, aby to nešlo… tohle pro nás táta vymýšlel od malinka, číst jsme neuměly
Ta může být také pro někoho težká…
Já třeba také nechápu, jak se někdo nevyzná v mapě…vždyť je to tak jednoduchý…
Nebo, že někdo neumí číst jízdní řád…
![]()
@Lenka512 píše:
Ta může být také pro někoho težká…
Já třeba také nechápu, jak se někdo nevyzná v mapě…vždyť je to tak jednoduchý…Nebo, že někdo neumí číst jízdní řád…
![]()
tak nějak.. možná proto, že jsme se ségrou měly průpravu odmala.. táta byl v tomto hračička..
Tak mě napadá hra s botama. Udělat mix hromadu bot (i dospěláckých, třeba i zimní). Dětem zavázat oči a musí najít poslepu v hromadě své boty, které měl doposud na nohou.
Po setmění nebo za šera pro odvážné prťata: na louce (lépe na zahradě) rozsypat bonbóny, lízátka, balónky, drobné hračky (nálepky - ty něják zatížit, třeba zabalit s malým kamínkem do papírku) a s baterkou budou hledat a sbírat…Třeba pro ty, co se ještě nedokáží orientovat v mapě nebo číst úkoly.
@Etcetera78 píše:
Jestli vymyslíš zábavupro děti 3-6,, že zadáš úkol a půl dne bude klid, tak si to nech patentovat a po zbytek života nemusíš pracovat
To mě přesně napadlo!
jakože dám dětem úkoly a bude půl dne klid. Spíš tak půl hodiny! Navíc u takhle malých dětí dozor prostě být musí.
Navíc, jak vím z vlastní zkušenosti, i sebelepší příprava nezajistí, že se děti budou skutečně bavit. Nechci malovat tchýni na zeď, ale budeš se půldne patlat s přípravou, lítat po lese a vyvěšovat fáborky a počítat kroky, pod který strom zakopeš poklad, a ty potvory chlupatý zubatý se ti seknou už na zahradě, že nikam nejdou. Takže spíš mít v zásobě více akcí a nápadů méně náročných na přípravu a organizaci. Třeba krabici kříd či prstových barviček a v okolí příhodnou plochu, kde se můžou realizovat. Balonky a fixy, kterými je mohou počmárat, a následně si s nima hrát a popřípadě po nich šlapat, atd. Míčky, s kterými budou sestřelovat kuželky, nebo platové kelímky postavené třeba na nějakém stole. Krepáky, které mohou stříhat a někde rozvěsit - popřípadě smáčet vodou a „malovat“ s nima - ale bacha, fakt to barví, chce to i pracovní oblečení. To ostatně na ty křídy skoro taky. Jo a můžeš to klidně vymyslet třeba jako olympiádu, prostě postupné plnění úkolů, kdy budeš mít jednotlivé pomůcky nědke bokem v krabičkách, aby nevěděli, co je čeká - ale holt bez organizátora a dozoru se to fakt neobejde. Jakože dětem řekneš, co maj dělat, a pak se budeš věnovat dospělým - to jako fakt ne. leda že bys zaúkolovala k dětem někoho jiného.
@Emilie píše:
To mě přesně napadlo!![]()
![]()
![]()
jakože dám dětem úkoly a bude půl dne klid. Spíš tak půl hodiny! Navíc u takhle malých dětí dozor prostě být musí.Navíc, jak vím z vlastní zkušenosti, i sebelepší příprava nezajistí, že se děti budou skutečně bavit. Nechci malovat tchýni na zeď, ale budeš se půldne patlat s přípravou, lítat po lese a vyvěšovat fáborky a počítat kroky, pod který strom zakopeš poklad, a ty potvory chlupatý zubatý se ti seknou už na zahradě, že nikam nejdou. Takže spíš mít v zásobě více akcí a nápadů méně náročných na přípravu a organizaci. Třeba krabici kříd či prstových barviček a v okolí příhodnou plochu, kde se můžou realizovat. Balonky a fixy, kterými je mohou počmárat, a následně si s nima hrát a popřípadě po nich šlapat, atd. Míčky, s kterými budou sestřelovat kuželky, nebo platové kelímky postavené třeba na nějakém stole. Krepáky, které mohou stříhat a někde rozvěsit - popřípadě smáčet vodou a „malovat“ s nima - ale bacha, fakt to barví, chce to i pracovní oblečení. To ostatně na ty křídy skoro taky. Jo a můžeš to klidně vymyslet třeba jako olympiádu, prostě postupné plnění úkolů, kdy budeš mít jednotlivé pomůcky nědke bokem v krabičkách, aby nevěděli, co je čeká - ale holt bez organizátora a dozoru se to fakt neobejde. Jakože dětem řekneš, co maj dělat, a pak se budeš věnovat dospělým - to jako fakt ne. leda že bys zaúkolovala k dětem někoho jiného.
To mě dostalo.
![]()
Nápady výborné, s dovolením si nějaké ukradnu pro táborová děcka a ve školním roce také určitě využijeme. ![]()
Jinak krepák obarví úplně vše - i to, co nechceš.
@Ringle píše:
Hezký den,
za pár týdnu nás čeká venkovní oslava a já bych ráda zabavila 2-3 děti ve věku 3-6 let. Napadla mě nějaká bojovka. Jenže jelikož mám na starosti i program pro dospělé, potřebuji bojovku, u které nemusí někdo z dozoru být. Tzn. zadám dětem úkoly a půl dne bude klidS tím, že samozřejmě počítám s nutností přípravy. Napadá vás něco?
bez dozoru ani omylem - kdyby byly všechny 6let, tak možná, ale takhle vůbec…dělala jsem něco podobného nedávno - nakonec jsem to pojala jako rodinnou soutěž, protože jinak to nešlo - skloubit děti a dospělé. měli kvíz o 10 otázkách - místních - třeba kolik je ovcí v ohradě a tak, dětská křížovka, obrázky postaviček…odpoledne byla rozstříhaná zpráva na zemi, kterou děti sbírali a u toho je chytali dospělí…zprávu vyluštili a večer byla hra se svíčkami podle toho vyluštěného - měli poskládat nějaký obrazec - ono přeci jen 3-6 leté děti samy večer nic moc dělat nebudou, na to jsou moc bojácné