Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a ještě jedna věc. Zrovínka dneska odpoledne jsme pozvání ke známým na grilovačku. Když si představím, že paní domu přivítá moje dva kluky 4 a 6 s tím, že společně s jejíma dětma 3 a 10 mají samy vyrazit na půl dne do lesa, tak si budu myslet, že si dělá legraci. Pokud to ale jako fakt myslet vážně, tak prostě na tu stezku odvahy vyrazím s nima, protože svoje děti samotné bez dozoru nepustím. Bez ohledu na to, že s nima půjde ta desetiletá. Budu skoro až nasr…, že dělám neplánovaně neoznámeně dozor a že jdu pryč - to jsem si ten výlet mohla naplánovat sama - a jindy. Byla bych jí rozhodně vděčnější, kdyby - a že se tomu tak stane - děti budou prostě přímo na zahradě, dá jim tam hračky, bude se improvizovat, kdyby se nudily, budou prostě na dohled - byť s tím, že čas od času bude povolán do jejich hry každý z nás dospělých.
@ZItu píše:
To mě dostalo.![]()
![]()
Nápady výborné, s dovolením si nějaké ukradnu pro táborová děcka a ve školním roce také určitě využijeme.
Jinak krepák obarví úplně vše - i to, co nechceš.
Do balónů se daj nandat malé ňaminky jako žvýkačky, bonbonky…
nám takhle jako svatební dar a hru dali do balónků drobné mince, Jsme je museli při tanci rozšlapat a pak chňapkou se sbírat. Jen nevim, jestli ta prťata by to měla trpělivost. Můj šestileťák - a že při sestavování stavebnic jí má - tak tohle by vzdal a obrečel.