Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat, jestli mají některé z Vás zkušenosti s mexickou rolničkou?:) reagovala miminko po narození na její cinkání?:) chtěla bych si ji koupit, ale není úplně nejlevnější, tak bych chtěla nějaké reference:))
děkuju!:)
nemam zatial skusenost ale chcem si ju kupit,
niekolko ludi mi tvrdilo aj ze jantarove koralky na bolest zubkov su tahac penazi a nakoniec nam funguju uplne dokonale ![]()
pri prvom tehu som zial bola rolnicku nepoznala takze som ju neodskusala .. ![]()
Chtěla jsem si ji koupit, ale zvítězila lakota ![]()
Nicméně, četla jsem, že miminka v bříšku jsou obklopena „hlukem“ o síle až 70decibelů. Tak přemýšlím, jak hlasitá by musela být ta rolnička, aby to slyšela
A chodit jak Santův sob a cinkat, to by asi taky nebylo ončo ![]()
U prvního jsem natahovala hracího plyšáka a dávala ho na břicho
Ale usínal s ním pak opravdu dlouho, když se naučil usínat sám.
Myslím že to je blbost, já osobně bych to nekoupila ani kdyby to bylo za 50 kč
nejvíc miminko uklidní maminčin hlas
a pomazlení ![]()
ja si ji asi nakonec taky chci koupit:) libi se mi to i jako sperk:) budu mit svatek, tak si ji budu prat ![]()
jinak mam i hrajiciho usinacka, ktereho prikladam kazdy vecer na brisko, dneska jsem ho pouzila i behem dne, kdyz miminko silene kopalo, az me to bolelo a zabralo to! miminko je klidny!
a ta rolnicka necinka moc, je to slabounky:) lidi okolo si toho ani nevsimnou ![]()
Před půl rokem jsem to objevila na netu.. a nevím, no. Buď to teda musí cinkat hodně nahlas, nebo to miminko nemá šanci slyšet… ![]()
A kdyby to cinkalo nahlas, to by se zase nelíbilo mně - připadala bych si jak ovce nebo kravka. ![]()
Ahojda, já jsem jí dostala jako dárek. Musíš to brát s rezervou. Nicméně ráda jsem jí nosila. Je to hezký dopněk přes bříško. Pokud jde o reakce po porodu - malá vždy zpozorněla, když jsem jí cinkala. A ráda si cinká stále.
Nicméně něco podobného má lektorka na tanečkách pro 2. letá batolata. Cinká s tím na konci každé hodiny a vždy se všichni zklidní a sedí u maminek a poslouchají - i ti největší raubíři. Tak otázkou je, jestli prostě ten zvuk neuklidní každé dítě, i když to nezná z bříška.
Teď čekám druhé mimčo a nemám šanci jí nosit. Jakmile to malá zpozoruje, chce jí hned pro sebe ![]()
Koupila jsem jí jako dárek kámošce - těhuli a ta z ní byla taky nadšená. Dokonce si po porodu zkrátila šňůrku a nosí jí jako šperk i bez mimča v bříšku. ![]()
Já jsem si ji koupila taky, možná spíš pro radost. Možná je to tahání peněz, a to miminko asi nemá moc šanci to v bříšku slyšet protože to cinká opravdu malinko, ale co kdyby na tom něco bylo
Mě se to líbilo taky hlavně jako šperk, a ruku na srdce.. kupujeme si spoustu jiných blbostí co nepotřebujeme. Tohle je takové příjemné potěšení.
A jak moc je rolnička slyšet? jde to trochu popsat pro představu? hledala jsem nějaké video, ale nepodařilo se.
@Monica0 Můžu se zeptat? Koupila jsi si tu kuličku? A po narození jaká je zkušenost??? ![]()
@kolmenka ahoj, kuličku jsem koupila, v těhotenství jsem ji nosila hodně, po narození vůbec
Obávám se že když to dítko křičí tak ho takové slabé zvuky neuklidní
Nicméně mám to jako hezkou ozdobu. Šňůrku jsem zkrátila a nosím to jako jakýkoli jiný přívěsek, rozhodně si neříkám že jsem to koupila úplně zbytečně.
Nosila som ju velmi casto pocas celeho tehotenstva a aj po narodeni mojho maleho. akonahle som mu nou zacickala pri uchu ihned sa zacal usmievat a to az do 9 mesiaca jeho zivota kedy som ju predala dalsej mamicke, takze za mna iba mozem povedat ODPORUCAM! Ihned prestal kricat! a mohal som to urobit kedykolvek, stale to fungovalo! nie nadarmo to nosi kazda zena tehotna zena na ostrove BALi s kadial tato pomocka originalne pochazda ![]()
Dostala jsem jí jako dárek a pravidelně nosím. Malej v bříšku na ní reaguje už teď, když intenzivněji zazvoním, začne kopat, tak nevím, jestli ho to pak nebude spíš zlobit
Ale mně ten zvuk uklidňuje a je mi příjemný. Navíc je to hezký doplněk. Po narození se má přivázat třeba na oblíbenou hračku nebo usínáčka. Uvidíme, jaký bude mít efekt.
Já jsem si rolničku koupila na popud mé kamarádky, sama jsem měla možnost přesvědčit se, že její pětiměsíční holčička na ní doposud reaguje, a tak jsem po ní také zatoužila. Je pravdou, že je to záležitost trochu hlučnější, ale že byste zvonila jak „kráva“, to tedy zase ne. Je pravda, že na mě hodně reaguje naše kočka
Nicméně k ceně kuličky… Já osobně jsem ji pořídila za 80 kč na AUKRU, sice použitou, ale lepší než 700 (vč. dopravy…) ![]()