Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Potřebuji poradit, co to může být a zda-li to měl někdo z vás také.
Par dni cítím bradavku. Ne celou, ale jak jsou hrbolky na bradavce, tak jedna její část. Včera jsem si všimla, ze jedna část je zvetsena a na dotek citlivá. Namazala jsem batadinkou a vložila odlicovaci tampon. Teď vyndam tampon a vytklo mi z te natekle části trochu krve. Je vidět, ze je bílá tečka na tom hrbolku bradavky, ze by nějaký zánět? Ze by se mi udělala oderka, dostala se do toho necistota a teď se mi z toho udělal takový moribundus?
Dekuji
@terkacek vfygoogli si „Furunkul“ nebo „absces“. Porovnej si priznaky.
Me na tohle nejvic zabral Sudocrem na stridacku s exoderilem.Po delsim rozbiti se mi tak proste dostala nejaka kvasinka.Pred kojenim je potreba poradne umyt. A taky co nejvic vetrat.Na noc promazavam cistym lanolinem. Zkousela jsem vic veci, ale tohle se me nejvic osvedcilo.
Tedy at doplnim.Ze zacatku bolestivost, zacervenani a pak zacala bradavka praskat v miste prechodu bradavky a dvorce.Po nejake dobe se to preneslo i na druhe prso ![]()
@anupati z kojení to určitě nemám, nebojím uz dva roky. Mám mazat betadinkou? K jakému lékaři se chodí, pokud by se to zhoršovalo, kožní ci gynekolog?
Aha, to me ani nenapadlo, ze nekojis
Jinak zkus framykoin.Ja jsem to konzultovala na gynde a u obvodacky.Mela jsem zrovna preventivky a v podstate se shodly co s tim a zajimalo to obe.
@terkacek píše:
@anupati z kojení to určitě nemám, nebojím uz dva roky. Mám mazat betadinkou? K jakému lékaři se chodí, pokud by se to zhoršovalo, kožní ci gynekolog?
myslím spíše kožní dr.
máte jen na jednom prsu?
betadina tomu asi nemůže uškodit.
Možná je to jen „akné“ a objevilo se právě tam…
nebo se ucpal nějaký kanálek a potřebuje se odšpuntovat…
Jj, pokud to neni z kojeni, tak bych zkusila chvili vyckat. Jestli se neco zformuje a mazat nejakou silnejsi desinfekci jako je cutasept nebo framykoinem. Pokud by se delal nejaky vetsi absces, tak na kozni.
Framykoin je volně prodejny?
Mám to na jedňom prší, nikdy se mi to zatím nestalo. Dnes me zneklidnila krev, co mi po kapkach vytekala. Mačkat se asi nemá, ze?
@terkacek Neni volny, ale my mame doma zasoby
Nebo se zeptej v lekarne, co by ti doporucili misto nej.
@terkacek myslím, že betadine je dobrá volba… a nebo možná Ichtoxyl… ten je na léčení zánětlivých otevřených ran. a počkat třeba do pondělí, co to udělá..,