Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já teda od mala, co jsem měla růstové bolesti, mám i bolesti kolen.
V 18 letech jsem měla jít na operaci s mini kamerkami (nevím, jak se to teď jmenuje), protože nemám moc chrupavky v koleni a kosti mi dřou o sebe, jednoduše řečeno.
Nejvíc mě to bolí, když dlouho sedím, nesmím mít dlouho pokrčené nohy, dokonce i při jízdě v autě téměř s nataženými nohami, mi nedělá dobře to mírné pokrčení po několika hodinách. Řešila jsem to od 16, nikdo nic pořádně nenašel, chtěli se mi hned vrtat v koleni, což jsem v 18 zamítla, protože to prostě nemusí být pak už nikdy dobré.
Vyřešila jsem to posílením svalů kolem kolene - hlavně díky jumpingu a rehabilitacím, na které jsem chodila na doporučení doktora.
Jestli ji to bude bolet stále, tak se obávám, že se stejně doktorovi nevyhnete a ať se teda vyhýbá polohám sezení, které ji bolí a dřepům. Plavání mi na to bylo taktéž doporučováno.
Někdy i já v 26 vstávám jak stará bába
Ale běhám, skáču, cvičím, jen si nikdy pořádně nezadřepuju, protože to potom bolí.
Dobrý den, už od děctví mě bolí kolena, taky jsem rychle vyrostla a od 16 let tak, že kolikrát jsem ani chodit pořádně nemohla..postupem času jsem zjistila, že mě začnou bolet při větší námaze, prochladnutí a nebo naopak při nedostatku pohybu (sezení, ležení) a také změna počasí ale mastičky (voltaren, domácí kostivalová mast, ibalgin,…) mi vůbec nepomáhají jen alespoň trochu teplo a ortéza, většinou se to snažím zaspat… K doktoru jsem se dostavila až v 21 protože už mě to dost omezovalo, ani v práci jsem nemohla fungovat…Doktor mi řekl, že mám měkké chrupavky, a nasadil mi půl roční kůru Condrosulf 800mg trochu mi to pomohlo, neměla jsem tak intezivní bolesti, po půl roce jsem šla na kontrolu a bylo mi řečeno, že už to můžou užívat jen lidé s artrózou III. stupně, takže mám už jen cvičit a to se snažim každý den a doporučil mi léčbu ACP.. Stále mam bolesti a někdy dost často..Byla bych moc ráda za jakoukoliv radu, zkušenost, všechno..
@Anonymní píše: Více
Dobrý den, pomohlo Vám nakonec něco? Mám stejný problém a bolest mě přivádí k šílenství. Je mi 25.
Dobrý den, omlouvám se, že píši až teď, pomohlo mi otěhotnět..v těhotenství se mi ta bolest o dost snížila a i po porodu je to mnohem lepší, už mě to trápí občas jen v noci, nebo když je změna počasí, ale není to zdaleka tak hrozné jako dřív…To mi doktor řekl hned, že buď mě to přestane bolet až otěhotním a nebo se taky může stát, že to bude o hodně horší, naštěstí je to fakt lepší:)
Ahoj holky
Mám dceru (13,5)
a od toho co začala cvičit jí bolí pravé koleno asi cca na levé straně kolene až i kosti, teď ji to trápí tak že když si třeba sedne a má pokrčená kolena tak ji až si stoupne bolí, bolest je to střední a není každodenní.
Máte někdo stejnou zkušenost?