Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dej si třeba vepřo knedlo zelo. Rentgenu je to jedno. Pokud tě nebudou rentgenovat x krát týdně tak ti nic nehrozí.
Děkuji, trochu mě vyděsila učitelka biologie, která by šla na rentgen, až kdyby to bylo opravdu nutné, nevím co to od ní má znamenat jako ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji, trochu mě vyděsila učitelka biologie, která by šla na rentgen, až kdyby to bylo opravdu nutné, nevím co to od ní má znamenat jako
Tak jasně, není to nic co by měl člověk vyhledávat, ale prostě někdy není zbytí. Já jsem byla na rentgenu před měsícem a žiju. A jinak jsem zrentgenovana od dětství do teď snad od hlavy až k patě a žádný následky to na mě nezanechalo.
Já jsem také už od 6-ti let rentgenována 2× do roka kvůli skolioze, no a jak jsem asi doma, tak zbytečně moc přemýšlím, a lámu si hlavu asi trochu zbytečnostmi. Ještě jednou děkuji
Moje dcera má 3r a rengenovana za zivot už byla 3×..mela úrazy nebylo zbyti… Prostě to tak beru.. A nenapadlo mě to nějak vyznamne pitvat… Souhlasím s názorem, pokud by jste byla rengenovana každý tyde. 3× tak neřeknu.. Ale takhle
Není dobré jíst kovové předměty. Blbě se pak vysvětluje proč máš v břiše lžičku, prstýnek nebo drobné
![]()
Pokud na rtg nechodíš pravidelně jako na záchod tak se bát nemusíš ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat, jestli náhodou nevíte o něčem, co je třeba dobré jíst před rentgenem. Někde jsem četla vincentku. Máte další tipy? A ještě jsem se chtěla zeptat, jak časté rentgenování je pro člověka nezdravé. Mě rentgenují celou páteř, a protože jsem taková citlivka, tak bych všechny prkotiny řešila, co je zdravá a co ne, tak mě prosím uklidněte.
Děkuji a těším se na Vaše tipy!
Možná sis to spletla z ct ale na rtg fakt můžeš jest co chceš gór u páteře.
@Anonymní píše:
Děkuji, trochu mě vyděsila učitelka biologie, která by šla na rentgen, až kdyby to bylo opravdu nutné, nevím co to od ní má znamenat jako
Pokud neplanujes snídat hřebíky, tak se dej co chceš.
Pani učitelka by asi ani nevlezla do letadla ![]()
Jen pro zajimavost uvádím:
RTG hrudniku… Dávka 0,02mSv
Průměrná roční obdržena davka v ČR z přírodního pozadí… 3,2mSv (napr Finové dostávají rocne pres 7mSv).
Roční limit pro pracovnika v např jaderné elektrárně… 20mSv.
Ještě si můžeš najít kolik dostaneš z kosmického záření při letu letadlem a na RTG půjdeš vysmatá
![]()
Dobrý den, chci se zeptat, jestli náhodou nevíte o něčem, co je třeba dobré jíst před rentgenem. Někde jsem četla vincentku. Máte další tipy? A ještě jsem se chtěla zeptat, jak časté rentgenování je pro člověka nezdravé. Mě rentgenují celou páteř, a protože jsem taková citlivka, tak bych všechny prkotiny řešila, co je zdravá a co ne, tak mě prosím uklidněte.
Děkuji a těším se na Vaše tipy!