Bolavějící se ouško od náušnice (?)

38
3.4.24 22:20

Bolavějící se ouško od náušnice (?)

Dcera 5,5 roku má od miminka nastřelené náušnice, nosí zlaté náušnice pořád ty samé již 5 let, nedošlo tedy k žádné výměně za jiné. Nikdy žádný problém nebyl až nyní si začala stěžovat, že jí to tam bolí. Při otočení ušního boltce jsem si všimla mokvající rány ušní dírky a nad dírkou. Náušnici jsem sundala, omývaly jsme ouško řepíkem, mazala sudocremem a postupně ouško během pár dní zahojily a nasadila jsem tedy tu samou náušnici zpět. Po nějaké době se to lehce vrátilo, tak jsem opět namazala sudocremem, byl klid, ale teď se to opět vrátilo ve větší míře, že jsem opět sundala náušnici, mažu 2 dny a opět o něco lepší.
Myslíte si, že může mít najednou nějakou „alergickou“ reakci na zlatou náušnici, kterou má v uchu 5 let a nikdy žádný problém nebyl? Už nevím čím ouško mazat, aby už byl konečně klid a nebo zda mám náušnice vyměnit (opět zlato, stříbro)?
Děkuji, pokud má někdo nějakou zkušenost, případně radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76838
3.4.24 22:23

@Minky8 alergie na cokoli může vzniknout kdykoli v životě,
jestli chceš zkusit jiné náušnice, tak asi chirurgická ocel je nejmenší alergen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
3.4.24 22:32

Dcera začala mít stejný problém asi v 8 letech. Od cca 9 měsíců klasika zlaté náušnice, celou dobu bez problémů, najednou jí ouška začala po letech hnisat. Zkusili jsme všechno možné, chvíli vydržela nosit chirurgickou ocel, pak stříbro, ale asi po roce opět záněty, dokonce antialergické naušnice z chirurgického plastu jsem jí koupila…vše po čase začalo hnisat. Dnes jí je 20, náušnice nastálo nosit nemůže, vezme si je jen příležitostně na den, déle to nevydrží…Žádná alergie u ní nebyla nikdy prokázána ale v uších nic dlouhodobě prostě nesnese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.24 00:31
@stinga píše: Více

Tohle potvrzuju, až někdy po třicítce mi začalo dělat problémy pravé ucho na zlato. A to jsem se jako teenager něco nanosila laciné bižuterie a tehdy nic. :nevim: Vždy při výměně náušnice desinfikuju.

U piercingů se ještě říkalo, že titan je vhodný pro první, že dělá nejméně problémů - tak možná, jestli se dělají i titanové náušničky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
4.4.24 00:49

Alergie na nikl. To jsem měla já když mi jako malé pořád cpali zlaté náušnice, po kterých mi hnisaly uši. Nejsou to nějaké staré rodinné náušnice? V těch současných už příměs niklu nebývá. Ani ve stříbru. Ale vyloučené to není. Taky může mít alergii na zlato.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí