Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ač tu podobná témata jsou, nenašla jsem to co mám já. Mám šíleně bolestivé bradavky, nesnesu podprsenku, triko nic.. přirovnala bych to k ragádám v období kojení. Máte s tím zkušenosti? Co na to pomáhá??
děkuji za odpovědi
Bohužel tím trpím už od začátku :/ Je to tedy moje 1. těhotenství, tak nemůžu porovnat s kojením, ale tedy byly chvíle, kdy jsem v práci bolestí skoro omdlívala a těšila se, až přijdu domů a budu moct být nahatá. Pomohlo mi, že jsem si prsa přestala mýt mýdlem - zjistila jsem, že tu bolest způsobovalo hlavně vysušení dvorců i bradavek. Takže jsem začala na noc mazat prsním olejem od saloos a ráno po osprchování studenou vodou používám sudocreme. No a je to trochu lepší ![]()
Mě ted u druhého těhu taky bolí bradavky docela dost a oproti prvnímu těhu víc. Přestala jsme nosit krajkové podprsenky a nosím jen podprsenky tohoto typu:
http://www.zbozi.cz/…y-n-triumph/
žádn krajky, žádné vykrojení, kter kolikrát bradavku může dráždit. JInak zkus namazat Infadolanem. Ale obecně jak to přišlo, tak to odejde. Já dokojila nedávno a možná právě tím mám prsa daleko víc citlivé…možná zkusit chladit ![]()
Už jsem zkoušela chladit a bolest..holt co bych pro drobečka nevytrpěla ![]()
Děkuji zkusím mazat krémem a vyměnit podprsenku za sportovní ![]()
@Mami&Emmi u prvního jsem tohle vůbec neměla.. je fakt že se mi teda prsa zvětšila o 2 velikosti
třebas to je i tím
Mě teda nepomohlo nic
vlastně jo, porod
ale je fakt že poslední 2 měsíce to bylo trochu lepší.
Já to měla jenom ze začátku těhotenství a mazala jsem je Bepanthenem a bylo to pak lepší.
@LN13 no já u prvního taky tolik ne, tak yse mi zvětšily a taky mě ted bolí víc…asi to tak má být ![]()
@LN13 hned napoprvé si otěhotněla? To je dobrý, my po 3 měsících…