Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ivuseiva Jej, tak to je mi líto! O to víc držím palce, aby se zadařilo. A strach ze zklamání znám.
Já mám teď 2,5 letého syna, ten se povedl po docela dlouhé době přirozeně - bez pomoci doktorů. Ale už jsem byla odhodlaná jít další měsíc k dr - šla jsem, ale s tím, že jsem těhotná.
No a teď bychom chtěli druhé a zas to vázne. Už to řeším i s doktorkou a zatím to vypadá, že je problém u mě s ovulací. Dostala jsem prášky a uvidíme, co z toho bude.. Těhotenské příznaky jsem měla už x krát, ale zatím to nedopadlo - asi už si je vsugerovávám
To zklamání pokaždý, když pak MS dorazí…
Nejhorší je, když si hlava řekne, že chce - a v tomhle je asi jedno, jestli je to první dítě nebo desátý. Po prvním jsem si říkala, že druhé tak prožívat nebudu, když už jedno máme, a nakonec je to naopak. Teď, když vidím, jak vyšiluju, tak mi přijde, že u prvního jsem nevyváděla čtvrtinu co teď..
Ale v některých ohledech je to už o dost snazší, než „vyhlížení“ prvního, to určitě!!!
Jinak na tom, že kvalita spermijí může být různá něco asi bude, doktorka mi taky říkala, že se to v čase mění. Přítel teda zatím nikde nebyl, ale Mudra doporučila, aby si pořídil nějaké vitamíny - nejdřív bral Folandrol a teď už „jen“ nějaký selen - zinek. Že prý to nakopne a může to zlepšit kvalitu i množství. Neplodnost u něj nepředpokládá, když už jednoho prcka máme a v mezičase nebyla nemoc ani úraz, spíš jen případně nějaké momentální zhoršení. Tak má zobat, aby se to setkalo ve vhodnou dobu s těmi mými léky. ![]()
Tak držím place a dej vědět, jak to dopadlo. Bylo by super, kdyby tam // byly. ![]()
@Jitule L. Ano presne jak jsi to napsala taky to myvavam… Jetam nervozita a asi si to tez sugeruju posledni mesic jsem porad jen bulela a mliuvila s pritelem ze pujdem k lekari porad neco a hlavu jsem nemela vubec cistou porad na to myslela cetla jsem si clanky o tom vsem a uvazovala jsem o umelem oplodneni no proste hruza ani jsem nevnimala lidi kolem sebe… Taky jsem poridila pritelovi ZINEK AKTIV je to pri na zlepseni sperma tak uvidime pritel je uziva teprve cc tri tydny zminila jsem se otom u Dr a tem mi rek ze zinek je doplnek stravi vitaminu a zlepseni mnozstvi a mrsnosti spermie tak uvidime a dekuju ti za podporu
![]()
@Jitule L. Tez je mi to lito ze se vam nedari splodit druhe mam ale svagrovou taky maji jednu dceru uz ctyri roky a chteji druhy a nejde jim to pokouseji se oto taky asi rok ona mela porod cisarem otehotnela za pul roku a musela na potr ze zdravotvich duvodu no a od ty doby se jim nedari splodit druhe…
A to tez drzim palce at se zadari
ono jak se rika ti kteri ty deti mohou mit si toho nevazi a deti odkladaji nebo je zabijeji ati kteri po tom touzi mit deti steri bi se oto postarali a davali lasku tak tem to nejde
![]()
@Ivuseiva Njn, ono si to občas prostě nesedne s dalšíma věcma a to je pak na palici. Já měla třeba několik měsíců relativně v klidu, kdy jsem to moc neřešila, ale kolem vánoc jsem byla na zralá na prášky. Asi i trochu tím, že jsme se víc scházeli s přáteli a rodinou a takové ty zvídavé nenápadné dotazy… Nejlépe podpořené větou „Nesmíš na to holt tak myslet“… JO, jenže to se hezky říká, že, kort když furt všichni chodí a jak trdla se ptají - jasně nemyslí to špatně, nemám jim to za zlé. Ale co to pak napáchá v hlavě, to je už jiná věc. Od těch vánoc se to se mnou nějak veze. Sjíždím diskuze, články, zkoumám proč a nač a jak.. a houby z toho, jen jsem vypsychlá ještě víc.
Ale teď po té doktorce jsem se hodila trochu do klidu - resp. začala jsem sjíždět recenze na ty prášky, co mi dala - taky síla, mimochodem
A pak si asi taky říkám, že jsem pro to udělala další krok a nějak to dopadne. Což mi vydrží (v lepším případě) do příští MS, že.. ![]()
A máš pravdu, někdo, kdo by dítě chtěl a staral se o něj, pomalu by za něj i dýchal, tak ostrouhá a naopak. Ale ono to tak nějak v tom světě chodí.. Zákon schválnosti, škodolibá vyšší moc? Tím se nechci pouštět do filozofických úvah nad nespravedlností světa, jen konstatování, že je to divně zařízené. Taky mám v okolí holčiny, které (shodou okolností „řeší“ též druhé dítě) ještě nechtěly - ne teda žádné extrémní případy, ale je vidět, že neklaplo načasování, no. Něco typu budeme se snažit, ono to potrvá a bum - na první pokus. Jedna už má skoro ročního druhýho caparta a neříkám, že ho nemá ráda nebo že dítě je zanedbaný, ale je vidět, že mamině to nesedlo, je toho na ní moc, ještě nechtěla a není prostě šťastná. A druhá kámoška má za cca dva měsíce rodit druhý dítě a to je to samý. Když jsme se začali snažit my, tak říkala, že jsme blázni, moc brzo, že ona nejdřív nějaké snahy teď na jaře. No… a na jaře bude vozit. A taky je vidět, že je z toho i trochu naštvaná, neužívá si to, pupek jí obtěžuje, těhotenství je trochu náročnější než u prvního atd. I sama přiznala, že na první dítě se tak nějak těšila víc, že teď s tím, jak to přišlo, to bere spíš jako „nutnost“. A to pak na to tak koukám a říkám si, kde je chyba.
Ideálně začnu polemizovat s tím, proč jsme to odkládali, jestli i první nebyl čirou náhodou nějakej zázrak a jsem zralá na cvokaře.
Ale musíme věři, ono to klapne, jen to chce veeeelkou dávku trpělivosti ![]()
A můžu se zeptat, kolik ti je? Když už jsme se tu tak pěkně rozpovídaly. ![]()
Jo a jen ještě jeden tip - pokud bys chtěla psát sem do nějaké další diskuze (jakékoli),tak se koukni, kdy byl poslední příspěvek. Tady to od 2009 spalo. A mám pocit, že se ti ani nikdo jiný neozval… Já si toho všimla náhodou, když jsem heldala něco jiného. Chce to najít něco aktuálnějšího nebo založit nové vlastní téma. Čímž teda nechci radit, jen tip… aby sis to špatně nevyložila ![]()
@Jitule L. Mě bude 26 let
Más pravdu taky jsem sjižděla po internetu všelijaké články co se týče tohodle všechno jsem četla a tim jsem ještě víc panykarila a to jen proto že jsem měla všechno v hlavě nemě jsem si skym o tom popovidat a hlava už to neunesla tak jsem hustila do přitele no a utápěla jsem se tim ti sama protože jsem nechtěla znikym o tom konverzovam protože to je to( same nemysli na to musis mit trpělivost musiš tomu dat čas atd…) a maš pravdu nikdo nevi co máme v hlavě dávám tomu si myslim dost času čtyři roky je dost dlouha doba co jsem to mu dala čass podle mě to jim takhle na to odpovim nevim jak dlouho mam ještě čekat…
Já tyto pocity mâm každy rok na jaře a ještě když vidim těhotne nebo slyším že někdo porodil tak to mě zabiji ještě víc no nevim třeba to přijde a třeba taky ne buh vy… tet se snazim na. nic nemyslet mít čistou hlavu a jen čekam co čas ukaže v ponděli mám jít na krev a budu čeka na visledky a také na MS ja si myslim že těhotna nebudu ono se mi to nezda abich měla přiznaky tak brzi tim myslim bolest prsoou a citlivost bradavek nevim ale je to divne břicho mám tvrde a vélke jako bych byla ve čtvrtem měsíci těhotenstvi jednoduše se mi to nepozdáva… ale kdybi se podařilo byla bych ten nejšťajnejsi člověk nechci na to tak tlači a rači řikam že ne že nebudu tehotna než si to připoustět a pak byt sklamana…
Take jsem si všimla že jsi mi na mou otazku odpověděla jen ty tež mi to bylo divné ale jsem ráda že se někomu můžu vyzpovidat že to nemusím držet v sobě a mlatit se tim sama dekuju ti zato že jses mi ozvala že jsi jedina odpovědêla na mou otazku…
Omlouvam se za ty chybi samo se mě to takhle opravuje
![]()
@Ivuseiva Napsala jsem ti přes soukromou zprávu, když se tu bavíme takhle jen dvě, tak abychom z „bolesti břicha“ neudělaly snažilkovskou diskuzi ![]()