Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nemáte některá zkušenost s bolestí cipku v tak nízkém týdnu? Bolí mě to hlavně když stojím, jedná se o me 2. těhotenství a popsala bych to pocitu kdy miminko nalehalo na čípek okolo 38tt až 39tt.
Cipek mám „nemocný“ - HPV virus, nevěděla jsem ze jsem těhotná a byla mi doporučená konizace, nyní mi jen cipek kontroluji a zákrok byl odložen, nemyslím si ale ze HPV bolí.
K doktoru se chystám po víkendu, ale do té doby bych ráda usinala v klidu ![]()
@Alanies já měla často pocit jak kdyby mě někdo do čípku bodal nožem
a to už tak od 12tt. V 16tt jsem s tím byla i na pohotovosti. Vše bylo ok. ![]()
@Alanies píše:
Nemáte některá zkušenost s bolestí cipku v tak nízkém týdnu? Bolí mě to hlavně když stojím, jedná se o me 2. těhotenství a popsala bych to pocitu kdy miminko nalehalo na čípek okolo 38tt až 39tt.
Cipek mám „nemocný“ - HPV virus, nevěděla jsem ze jsem těhotná a byla mi doporučená konizace, nyní mi jen cipek kontroluji a zákrok byl odložen, nemyslím si ale ze HPV bolí.
K doktoru se chystám po víkendu, ale do té doby bych ráda usinala v klidu
Pokud se jedná o bolesti, které jsou překážku spánku, jela bych na pohotovost. Kontrolují zda-li se neotvíráš. V tomto týdnu je ještě plod velice nezralý, neschopný života, jela bych na kontrolu i na pohotovost.
Já v 16. tt přesně to, co popisuješ. Měla jsem tlak na čípek a pocit, jakobych měla začít tlačit. Bum zkracující děložní hrdlo, čípek držel. Dva týdny jsem byla na neschopence a spravilo se to potom. Bylo to prý na tělo jen moc rychlé, ale já neváhala a k doktorce jsem šla hned druhý den bolesti.
Ahoj
Prosim o radu a Vaše zkušenosti. Jsem v 17 TT a stalo se mi, že mě najednou chytla ostrá bolest, jakoby silná křeč v oblasti čípku, která trvala několik vteřin a pak zase povolila. Byla to taková bolest, že jsem se musela předklonit, abych ji zmírnila. Stalo se to někdy některe z Vás? Občas cítím tlak na cipek, ale to je slabý tlak a to je v pořádku, ovšem tomhle byla silná křeč a z ničeho nic. Děkuju Vam.