Bolest jater při pití alkoholu

2429
7.9.13 10:25

bolest jater při pití alkoholu

Nemáte někdo zkušenosti s bolením jater při pití alkoholu? Nejsem žádný alkoholik, rozhodla jsem se na noc vypustit maminkovské povinnosti a šla jsem po delší době na párty s kamarádkama. Pila jsem rum s colou a rozbolely mě z toho hrozně játra. Nevím jestli to je normální nebo bych měla navštívit lékaře?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1654
7.9.13 10:29

Pardon, že se asi ptám jako blbec, ale jak se pozná, že to jsou játra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8449
7.9.13 10:30

To je divný. Nebyl to náhodou žlučník nebo žaludek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
7.9.13 10:32
@Allons-y píše:
Pardon, že se asi ptám jako blbec, ale jak se pozná, že to jsou játra?

Já bych ani nevěděla, kde je hledat. Za to vím, kde mám dělohu a žaludek :nevim:

@syselinka Třeba je možný, že tím, jak nejsi zvyklá, je to pro ně záhul… Neměla jsi problémy v těhotenství, že by to „nastatovalo“?? Já bych si asi někam zašla, jakmile nejde o spodní partie, tak bych šla s každou (i) blbinou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2900
7.9.13 10:35

Zajdi k obvoďákovi, nech si vzít krev a udělat „jaterní testy“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
7.9.13 10:37

Mně takhle reaguje ledvina, akorát já ji ignoruji. :lol: Pokud máš strach, zajdi k obvoďákovi. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7216
7.9.13 10:39

Jak jsi poznala že to jsou játra? :think: ono je v těch místech orgánů tolik že je celkem sportka odhadnout který tě bolí.

Nicméně, nemocná játra nebolí (já je mám špatná a mimo lékařských testů a léků bych o tom ani neveděla). Takže to bude možná nachlazení a následná bolest v zádech, to už ti poví lékař. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
7.9.13 10:46

Jako doktor si nemyslim, ze te bolela jatra, stejne jako hoky prede mnou. Jak jsi na to prisla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
7.9.13 10:48

No předpokládám, že to jsou játra, protože tuhle bolest znám jen když piju alkohol. Stávalo se mi to už před těhotenstvím když jsem pila.. Ne pokaždé, ale někdy mě to prostě rozbolelo.. Včera to ovšem bolelo hodně :( A jelikož se 90% alkoholu vstřebává právě v játrech, řekla bych, že to ony si stěžujou.. koukám teď na obrázek lidského těla, bo jste mě zmátly, ale bolí mě přesně tam kde podle obrázku játra jsou.. v každém případě i kdyby to byl žlučník nebo jiná vnitřnost, nevím jestli to mám ignorovat nebo jít k doktorce. Já bych nešla, ale kámošky do mě v noci hučely, že bych s tím měla zajít k doktorovi, tak mi nasadily brouka do hlavy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85476
7.9.13 10:54

@syselinka Zasla bych si tam, ale spise si myslim, ze to bude zlucnik. Podle me ti stejne poradi, nepit alkohol, ale radeji si na vysetreni skoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2429
7.9.13 11:03

@blumen děkuji za radu :kytka: takže spíše žlučník a nepít alkohol, no to se mi moc nepáčí :,( :mrgreen: lékaři se o tom v každém případě zmíním až tam budu mít cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ve-ru
7.9.13 11:40

@syselinka Ať je to, co je to, asi bych valila k doktorovi ;)

• Citovat
  • Upravit
Verun83
7.9.13 11:50

Jatra neboli

• Citovat
  • Upravit
237
7.9.13 12:01

@syselinka A kde a jak tě to bolí? Mohla by to být i slinivka, ta když bolí, tak fakt bolí. A s alkoholem se nekamarádí.
Nicméně takhle se diagnostikovat doktoři vidí „rádi“.
Zajdi si raději na vyšetření ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
7.9.13 12:48
@Verun83 píše:
Jatra neboli

Blbost, manžela po prodělané mononukleóze bolí, když to přežene s jídlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí