Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Rok a více mě trápí bolesti břicha pod žebry, na obou stranách. Je to v místě přesně tam, kde končí žebra. Byla jsem s tímto problémem u praktického doktora, který mě poslal na základní krevní testy, které dopadly dobře a doktor mi tedy řekl, že jsem naprosto v pořádku. Mám i více vystouplé levé žebro, to mi proklepal a řekl mi, že jsem asi jedla hodně luštěnin, že tam mám obrovskou vzduchovou bublinu a více to neřešil. Bolesti pod žebry ale přetrvávají i nyní, žebro mám vystouplé i bez luštěnin a cítím lehký diskomfort v oblasti horního břicha. Jako samoplátce jsem se objednala na sono břicha a na další vyšetření krve. Všechno v pořádku, krev i sono. Já se v pořádku ale necítím a nevymýšlím si. Manžela už napadlo, zda to nemám z toho, že spím v polesedě až sedě, že si jakože až moc mačkám břicho, ale podle mě je to blbost a akorát si přemýšlím nad nejhorším, třeba nad nemocnou slinivkou a tak. Ráda bych se zeptala, na jaké vyšetření břicha se mohu ještě objednat jako samoplátce, když mě můj praktický lékař nikam nepošle? Co byste doporučili a co myslíte, že může být za problém bolest pod oběma žebry? Nezvracím, nechutenstvím netrpím, průjmy a zácpy také moc ne, pouze občas. A také někdy v břiše cítím a slyším hlasité bublání.
Tvůj muž nemusi být daleko od pravdy. Spát v sedě není zdravé, není to pro tělo přirozene a těžko říct, zda někdo vůbec dlouhodobě,,studoval" někoho, kdo takhle spaval. Možná by ti řekl fyzioterapeut jak na tom tvoje tělo je a doporučil třeba jiné spací polohy, jako nevím proč tak spíš, třeba máš k tomu vážný důvod, ale teda neznám nikoho, kdo by si řekl, že spaní v sedě je bomba a dělal by to takhle každý den.
zkus spát v leze třeba týden na zemi, třeba na karimatce, uvidíš jestli nastane změna ![]()
Mam to podobne, boli me pod zebry a a mam takove jakoby pnuti v brise, sono i krev v poradku a je to pravdepodobne od patere nebo jsou to svaly, jsem objednana k ortopedovi, kam me posila moje doktorka.