Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
chci se zeptat, jestli krční páteř může způsobovat tak blbé bolesti hlavy…
Mám cervikokraniální syndrom, neustále se mi blokuje krční páteř, hlavně tedy pravá strana. Bolest začíná na pravé straně hned v týlu pod lebkou, táhne se k lopatce. Občas bolí rameno, někdy i celá ruka. Neustále mne na té pravé straně táhne. Dost často mě ale bolí hlava, na temeni jen na pravé straně, tupá bolest, ne nijak ostrá ani hrozná, ale cítím to tam, bolest se občas táhne podél obličeje na této straně a bolí mě i jako by kost hned před uchem (čelistní kloub?), někdy i snad ucho při zmáčknutí. Ta hlava mě vysloveně bolí jen na tomto místě, temeno napravo, jen takový kousek…Může tuto divnou bolest temena a okolí ucha způsobovat ta páteř? Mě to takto bolí (ne furt, v epizodách), třeba 3,4 roky (vyloučena artroza, artritida, revmatologické vyšetření na Bechtereva, onemocnnění kostí a svalů)…Kdysi i neurologie, DR konstatoval, že v hlavě nic není
Ale to jsou třeba dva, tři roky zpět…Mně je divná ta bolest na hlavě a v okolí ucha…Vlastně jen ta strana, kde mě bolí i páteř…Uklidnuji se, že to bude od páteře, ale nemohou to být příznaky i něčeho jiného…? Za očima mě nebolí…Nemáte někdo zkušenost?
@Petttruše
Okcipitální neuralgie?
Googli, jestli je to podobný ![]()
@Baba jestli tomu tedy dobře rozumím (shlédla jsem v rychlosti(, okcipitální nerv je prostě od krční páteře…?
@Petttruše píše:
@Baba jestli tomu tedy dobře rozumím (shlédla jsem v rychlosti(, okcipitální nerv je prostě od krční páteře…?
Koukala ses na ty příznaky? máš je? Sem Ti našla obrázky. Ten okcipitální nerv odstupuje z kořene C2, jestli je třeba nějakým osteofytem nebo něčím drážděný ![]()
Dobrý den, je mi 14 a už a si 5 dnů mě bolí práva polovina hlavy, poslední dobou mám problémy se zády. Na pravé polovině mě také bolí zub a z tím jsem byla včera u zubaře, měla jsem tam nějaký kaz tak mi ho zpravil ale vůbec nic to nepomohlo, hlava bolí stejně jako předtím, od krku k pravé čelisti a postupuje k uchu, oku a temeni hlavy. Oko mi nateklo a už si nevím rady.
Byla jsme z tím už 2 krát u praktické lékařky a ta mi řekla že to nic není a poslala mě domů.
Už začínám myslet na to nejhorší, budu ráda za každou odpověď
![]()
Viděla to nateklé oko? Pokud ano a nic neřeší, tak zkusit třeba na oční. Je ti 14? To by měli řešit rodiče s tebou.
@Anonymní píše:
Dobrý den, je mi 14 a už a si 5 dnů mě bolí práva polovina hlavy, poslední dobou mám problémy se zády. Na pravé polovině mě také bolí zub a z tím jsem byla včera u zubaře, měla jsem tam nějaký kaz tak mi ho zpravil ale vůbec nic to nepomohlo, hlava bolí stejně jako předtím, od krku k pravé čelisti a postupuje k uchu, oku a temeni hlavy. Oko mi nateklo a už si nevím rady.
Byla jsme z tím už 2 krát u praktické lékařky a ta mi řekla že to nic není a poslala mě domů.
Už začínám myslet na to nejhorší, budu ráda za každou odpověď![]()
Nateklo ti oko a rodice nic neresi, jo? U jake praktické lekarky jsi byla, chtela bych videt decko, ktere rika, ze chodi k prakticke.
Bolest poloviny hlavy je často migréna, mně na to občas zabírá migralgin (dvě tablety najednou), nebo acifein, to je to samé, valetol zabíral taky, ale jen tak na dvě hodiny
pokud máš tuhle bolest několik dnů v kuse, možná by nebylo od věci zajít na pohotovost, aby ti dali na to kapačku že tě praktická nebere vážně, je dosti smutné, zvlášť, když máš nateklé oko
@annlady
Promiňte, špatně jsem vám to vysvětlila, když jsme byla u doktorky tak jsem ještě to oko nateklé neměla, říkala že to je nejspíš od zad a poslala mě domů. Samozřejmě že to se mnou rodiče řeší, ale taky už si neví rady.
@Okta
Právě nevím kde dál jít, k očnímu, pohotovost, nebo normálně k doktorce
Ještě mi zubař říkal že to všechno je dost pravděpodobně od zubu ale ten už mám opravený tak nevím
@Anonymní píše:
@Okta
Právě nevím kde dál jít, k očnímu, pohotovost, nebo normálně k doktorce
Ještě mi zubař říkal že to všechno je dost pravděpodobně od zubu ale ten už mám opravený tak nevím
v pátek odpoledne je asi na místě ta pohotovost
jinak neurologie
@Anonymní píše:
@vokishka pardon, myslela jsem k obvodní
Ani to ne. Promin, ale takhle decka proste nemluvi, chodi k dětské. Rodic rekne k pediatrovi treba. Osobne jsem uz lehce paranoidní a myslim si svoje. Mozna se pletu. Ale videla bych to na sedivy vlas ![]()