Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No mě by to zajímalo docela vážně, zda je možné, aby se koronavirus přenesl v balíčku a já se mohla nakazit.
Myslis ze by vir prezil v baliku tu nekolikatydenni cestu? To asi tezko. ![]()
No hele nechci plašit, ale nám kdysi ve firmě vrátila testovanou hračku vyrobenou v Číně státní zkušebna, protože na ní našli streptokoka. Asi bych to radši objela lihem nebo octem a mělo by být cajk.
@Anonymní píše:
Víš kolik věci se dokáže takhle přenést? @veria
Ne to me zajima, povidej ![]()
Mam za to, ze vir na vzduchu celkem brzo chcipne. Kazdopadne bych se vic bala tech davu cinskych turistu co porad brouzdaji po Praze i jinde.
@Mika.ella1 píše:
Ne to me zajima, povidej
Bakterie jsou známé tím, že dokážou vytvářet odolná stadia, takzvané spory. V podobě spor dokážou přežít dlouhou dobu i velmi nepříznivé podmínky a pak se z nich zase „probudit“. Oproti tomu viry žádná taková stadia nevytvářejí a jsou to obligátní vnitrobuněční parazité - bez buňky, bez hostitele, se nemohou množit, nedokážou sami získávat energii a podobně a tedy velmi rychle „umírají“.
Příspěvek upraven 27.01.20 v 15:58
@klamonožka no vsak se bavime o viru
Příspěvek upraven 27.01.20 v 16:00
To už by musel celej svět vyhynout. Z Číny se vozí všechno, ne jenom co objednáš z wish a Ali, ale víceméně všechno co koupíš i tady. Jediné čeho bych se bála bude zdravotní zavadnost těch materiálů, protože tam to nikdo nekontroluje, ale že by se v balíku převez smrtelnej virus by mě teda nenapadlo ![]()
Já mám z Wish objednané taky věci a upřímně dnes jsem o tom taky přemýšlela. ![]()
Dobrý den, asi měsíc z5 jsem si objednala věci z wisch, zajímalo by mě jestli to není nějak nebezpečné nebo jestli mi ty balíčky vůbec přijdou když jsou z Číny