Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Uz tu jedna diskuse o Koronavirusu je, podivej se tam… Jinak proboha neplas, mas vetsi pravdepodobnost, ze te srazi auto na ceste do toho obchodu…
@Tejule píše:
Zítra bude poslední den kdy ještě nakoupis, tak rychle…
Ano je tu diskuse „koronavirus, máte strach?“ tak tam nakoukni a přispívej raději tam, ať tu není deset stejných diskusí ![]()
Z nemoci strach nemám, za měsíc se bude psát zase o něčem jiném. Z lidské blbosti strach mám, takže bych se vůbec nedivila, kdyby k všeobecné panice došlo.
Mimochodem, tohle je článek z loňska, přibližně stejného období. Co následovalo? https://www.idnes.cz/…4_domaci_niv
Prasečí chřipka, ptačí chřipka, nemoc šílených krav, ebola, koronavirus… Hlavně že novináři mají senzaci.
Dej si studenej obklad na hlavu a vypni televizi nova.. Jestli neco chytnes, tak spis nasi ceskou chripku.
Zajímavé jak ta média dokáží lidi zblbnout a vyvolat paniku
tohle je další z těch mediálních senzací, kde je jeden pacient, který se nakazí v buhvijake pr*eli, měsíc budou lidi strašit a připravovat na apokalypsu a pak to vyšumí a nikdo si ani nevzpomene ![]()
@Tomkins @Kriss Tina @Pajka89 my jsme si teď vzpomněli, jak před pár lety byla v Brazílii? ta zika - rodily se děti s mikrocefalií, a pak ticho po pěšině, je to tam pořád? zmizelo to? bylo to vůbec pravda?
Zrovna se chystam jit do lekarny pro rousky, protoze mam planovanou operaci a potrebuju zustat zdrava, ale abych nevypadala jako hysterka, ze to je kvuli tomuhle
![]()
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny.
Dnes jsem zjistila, ze je podezreni u pacienta z Cr, ktery se vratil z Ciny, ze by mohl byt nakazen. Je v nemocnici v Kromerizi, strasne me to vydesilo. A to hlave proto, ze od KM bydlim kousek.. mam strasny strach, aby se lidi nezblaznili a nezacli i vykupovat obchody, kdyby nahodou se nesmelo vychazet vubec ven atd.Co si o tom myslite? Ja jsem proste z toho uplne v rozpacich
Právě, proto musíte myslet dopředu a jít na ten nákup už teď. Nakoupit zásoby trvanlivých potravin minimálně na několik týdnů. Tak aspoň 2-3 plný vozíky jako minimum. Konzervy, jídlo v prášku a hodně balené vody, kdyby se zhroutily dodávky pitné vody.
Holky uklidněte se, všechno je v nejlepším pořádku.
Jak uvedl dnes odpoledne na tiskové konferenci konané v protiatomovém krytu kroměřížské nemocnice její mluvčí, žádné nebezpečí nehrozí: „Personál plicního oddělení vyhodnotil situaci jako kritickou a jednal velmi pohotově. Hned jak se od pacienta dozvěděl podezření, poslal jej do čekárny a svolal krizovou schůzi všech členů oddělení. Po bleskovém konsiliu byl pacient odeslán na specializované oddělení do Uhreského Hradiště. Můžeme zároveň ubezpečit občany města Kroměříže, že žádná z našich sanitek není kontaminovaná, neboť v rámci karantény mu vrátný kroměřížské nemocnice půjčil dámské kolo zn. Favorit a svářečskou kuklu. Pacient je v průběhu jízdy monitorován. Naposledy byl spatřen pí. Boženou Kropáčkovou v okolí Otrokovic“. Mluvčí nemocnice rovněž dementoval zprávy, že konsilium trvalo tři hodiny, protože v kantýně došly lososové chlebíčky a zároveň uvedl, že ochranný oblek nosí do práce každý den, protože je trendy.
Zdroj: Fakenews, s. r. o.
(Pro jistotu to sem napíšu, nic takovýho nevyšlo, celý jsem si to vymyslel a nic z toho NENÍ PRAVDA
)
Příspěvek upraven 27.01.20 v 15:24
@stinga taky sem si to vybavila jak se tu každá druhá těhule hroutila. A upřímně vůbec netuším jak to dopadlo, opadla senzace a ticho po pěšině a mě už pak ani nenapadlo pátrat.
Zdravim vsechny.
Dnes jsem zjistila, ze je podezreni u pacienta z Cr, ktery se vratil z Ciny, ze by mohl byt nakazen. Je v nemocnici v Kromerizi, strasne me to vydesilo. A to hlave proto, ze od KM bydlim kousek.. mam strasny strach, aby se lidi nezblaznili a nezacli i vykupovat obchody, kdyby nahodou se nesmelo vychazet vubec ven atd.
Co si o tom myslite? Ja jsem proste z toho uplne v rozpacich