Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@fera21 a jestli na tom kole dojede, tak je zdravý a konec paniky, může zas jet domů - údajně se vrátil na začátku ledna a byl v Šanghaji - tak v podstatě ani nakažený být nemůže - asi chce být zajímavý s rýmičkou
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny.
Dnes jsem zjistila, ze je podezreni u pacienta z Cr, ktery se vratil z Ciny, ze by mohl byt nakazen. Je v nemocnici v Kromerizi, strasne me to vydesilo. A to hlave proto, ze od KM bydlim kousek.. mam strasny strach, aby se lidi nezblaznili a nezacli i vykupovat obchody, kdyby nahodou se nesmelo vychazet vubec ven atd.Co si o tom myslite? Ja jsem proste z toho uplne v rozpacich
Myslím si hlavně to, že až jich bude víc, těch nemocných, že je nebude kam dávat…
Vždyt už ted je problém s normálníma pacientama a jak by toho přibývalo, stejně je budou muset nechávat doma v dom. oš., kdo na tom nebude špatně, kam by se to všechno skládalo?
@TeSudička píše:
Zrovna se chystam jit do lekarny pro rousky, protoze mam planovanou operaci a potrebuju zustat zdrava, ale abych nevypadala jako hysterka, ze to je kvuli tomuhle![]()
Koukám, že to hodně lidí zklame, ale ty roušky se nepoužívají kvůli tomu, abyste se nenakazili, nýbrž abyste nenakazili druhé… Eliminuje to prskání na druhé lidi, vám to nijak nepomůže… ![]()
Ja už vážne nemám slov
prirodzený rešpekt je jedna vec, ale táto hystéria, ktorú niektorí predvádzajú, tak to je sila
Mimochodom, tiež sme mali v Bratislave minulý týždeň podozrenie na prvý prípad a ukludním ťa, život plynie úplne normálne ďalej😱
@listento píše:
Koukám, že to hodně lidí zklame, ale ty roušky se nepoužívají kvůli tomu, abyste se nenakazili, nýbrž abyste nenakazili druhé… Eliminuje to prskání na druhé lidi, vám to nijak nepomůže…
To jsem sice taky slyšela, ale proč teda onkologičtí pacienti a lidi s imunodeficienci ty roušky nosí? Já nejsem rozhodně žádný plasan, že bych chodila po venku s rouškou kvůli koronaviru, ale tohle by mě zajímalo, jak to tedy je ![]()
@dickys ono je jich víc druhů, ty lepší opravdu ochrání i toho nositele
Delam u ditete, ktere ma mamku zrovna na navsteve doma ve Vietnamu. Priznavam, ze to neni prijemne a bojim se o ni, aby to cestou od nekoho nechytla. Ma se pristi tyden vracet sem domu.
@Dragonsqueen píše:![]()
![]()
![]()
![]()
Paneboze to jsou zase hlody…lidi neni to nic horsiho nez klasicka chripka, na tu za ten mesic co se o tomhle viru vi umrelo mnohem vic lidi nez na tohle, jen se o tom nemluvi, protoze chripka je pro nas bezna nemoc uz…Tak prestante blbnout…a nedivejte se tolik na telku a nectete extra.cz
![]()
![]()
To byla ironie… 😂 Vtípek.
Já se teda přiznám, že mám taky hrozný strach, mám dvě malé děti. Navíc máme zaplacenou zálohu do Bulharska v srpnu. V březnu ji máme doplatit a přemýšlím o tom, že jí zruším, nechci své děti vystavovat nebezpečí, bůh ví, co se bude dít v létě… CO myslíte? Co by jste dělali?
@Anonymní píše:
Já se teda přiznám, že mám taky hrozný strach, mám dvě malé děti. Navíc máme zaplacenou zálohu do Bulharska v srpnu. V březnu ji máme doplatit a přemýšlím o tom, že jí zruším, nechci své děti vystavovat nebezpečí, bůh ví, co se bude dít v létě… CO myslíte? Co by jste dělali?
Nejhorší je smrt z vyděšení. Takže bych zaplatila dovolenou a těšila se na léto.