Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To bude od zad, pred tydnem jsem mela to same a myslela jsem, ze mam infarkt tyden v kuse ![]()
@bellezza ono mě to při tom nádechu bolí jen vzadu, někde v úrovni lopatky, vepředu ne, tam mě to nepatrně zabolí samo od sebe…tak jestli je to takhle „prošpikovaný“…
dle RTG páteře mám i blokádu krční páteře…plíce teda to být nemohou?
![]()
@Anonymní píše:
@bellezza ono mě to při tom nádechu bolí jen vzadu, někde v úrovni lopatky, vepředu ne, tam mě to nepatrně zabolí samo od sebe…tak jestli je to takhle „prošpikovaný“…
dle RTG páteře mám i blokádu krční páteře…plíce teda to být nemohou?![]()
![]()
presne tak me to bolelo ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,chci se zeptat, co to může být, že mě občas pobolí, malinko, nepatrně, spíše jen když se na to zaměřím, u hrudní kosti nahoře (až nad prsy), mírně vpravo, cca 2-3cm…je to opravdu jen nepatrně. Zda-li to může souviset s páteří, mám cervikokraniální a cervikobrachiální syndrom a momentálně mám i na pravé straně u lopatky, asi i v té úrovni, kde mě bolí vepředu, skřípnutý nerv (cítím tlak a při nadechnutí píchnutí)…může to pronikat až takto dopředu? Nikde jinde mě nebolí na hrudi, kašel nemám, je mi ok…a táhne mi krk na té pravé straně až za ucho…nebo může to být něco od plic…? Nebo od plic by mě ´bolelo spíš plošně?
děkuji, jsem posera, tak se ptám…
Jestli chceš, pošlu ti na mail návod, jak se to uvolňuje, je to velmi snadné.
Milá anonymní, podle toho co popisuje, budou potíže s vysokou pravděpodobnosti od páteře. Ale aby jsi si byla 100% jista, pak je vhodne provest snimek plic k vylouceni plicni priciny, k vyloučení srdeční příčiny minimálně natočit EKG.
@Kaslavka už mám vyšetření za sebou, RTG plic, RTG srdce, EKG, tlak, saturace, vše naštěstí ok. Je to od hrudní páteře, dnes jedu k fyzioterapeutovi, ke kterému jsem měsíc objednána a snad to nějak trochu „povolí“, i se mi kolikrát sevře jako by hrud, no nepříjemné, včera jsem dostala kapačku na uvolnění…je to teda děs…
A ještě dvoje krevní testy - na CRP, elfo bílkoviny, minerály a druhé na dimery…
Ahoj,
chci se zeptat, co to může být, že mě občas pobolí, malinko, nepatrně, spíše jen když se na to zaměřím, u hrudní kosti nahoře (až nad prsy), mírně vpravo, cca 2-3cm…je to opravdu jen nepatrně. Zda-li to může souviset s páteří, mám cervikokraniální a cervikobrachiální syndrom a momentálně mám i na pravé straně u lopatky, asi i v té úrovni, kde mě bolí vepředu, skřípnutý nerv (cítím tlak a při nadechnutí píchnutí)…může to pronikat až takto dopředu? Nikde jinde mě nebolí na hrudi, kašel nemám, je mi ok…a táhne mi krk na té pravé straně až za ucho…nebo může to být něco od plic…? Nebo od plic by mě ´bolelo spíš plošně?
děkuji, jsem posera, tak se ptám…