Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mi pomaha akorat Tantum Verde - je jedno co, ja pouzivam pastilky nebo ustni vodu. ale jako ani to nedela zazraky. jinak uplne nejvic nedam dopustit na zazvorovy caj s citronem a medem (z cerstveho zazvoru).
@KimL mě osobně zabíraly dříve pastylky.. ale bylo to na dlouho cestu a kolikrát jsem stejně skončila u doktora.. když mě teď začně bolet v krku nebo mám nějak zarudlo tak si stříknu jox.. sice máš pak pocit že ti tam někdo vylil kyselinu..ale opravdu pomáhá
stačí mi když si ho střiknu třebs jen jednou a je po bolesti
nebo zarudnutí
Super je islandský lišejník (isla moos) na cucání. A já když na mě jde bolest v krku, tak si párkrát vypláchnu ústa Corsodylem (používám ho na časté záněty dásní) a je po nemoci. Likviduje to viry a bakterie.
viz Přípravky Corsodyl ústní voda 0.1% 200ml obsahují CHLORHEXIDIN - látku s širokým spektrem účinku proti bakteriím způsobujícím zubní kaz, zánět dásní a parodontitidu, mnoha plísním a virům vč. viru žloutenky typu B a HIV.
Příspěvek upraven 23.04.16 v 17:06
Pomáhá mi silný zázvorový čaj a pak i ten zázvor cucat. Ale hlavně, kup si někde tohle: http://www.uncaria.cz/…-drago-30-ml, je to pomocník úplně na vše, opravdu silná přírodní dezinfekce, stačí vykloktat, potřít krk a druhý den jsem v pohodě
mně jakmile už šimrá v krku nebo trošku bolí, potřu, vykloktám a nikdy se mi to nerozjede
Jo a jeste jako desinfekce a hlavne „umrtvovac“ bolesti jsou dobre pastilky s chlorhexidem, treba Septofort. to je schopne umrtvit pul pusy ![]()
@Kristyna_ww píše:
Super je islandský lišejník (isla moos) na cucání. A já když na mě jde bolest v krku, tak si párkrát vypláchnu ústa Corsodylem (používám ho na časté záněty dásní) a je po nemoci. Likviduje to viry a bakterie.
jo, Corsodyl je taky moznost, taky obsahuje prave chlorhexidin.
@claire2 A nebojíš se, že to polkneš? Já jak měla ten Bioporax, tak jsem hned musela polknout bo bych se poblila ![]()
Kloktadlo spíš ne, potřebuju něco, co si můžu vzít i v práci nebo na cestě a tak. Nemáme soukromý WC a kloktat na veřejných se mi moc nechce ![]()
@KimL mě nejvíc zabírá čaj a nastrouhaným zázvorem (dát tam hodně zázvoru), bezvadně to vypálí krk. Jinak spíš pastilky
@Anturie Vincentka mi vůbec nepomáhá. Kloktám slanou vodu, ale taky mi to nepřijde. Nejlíp mi pomůže horká sprcha s hlavicí přímo nasměrovanou na krk a u toho kloktat tu horkou vodu
.
Zázvor si určitě dám ![]()
Co ten HerbalMed? Zkoušeli jste? Nebo spíš fakt něco na umrtvení než léčení.
Mě teda osobně víc zabírá sprej než pastilky
Za mě určitě Tantum verde
Je u něho dlouhá tyčinka, takže se to dostane až hluboko do krku a ne jen do úst ![]()
@Ali-Ali @Kristyna_ww Ústní vodu mám Dent Activ a tam je taky ten chlorhexidin, tak budu kloktat a vyplachovat
.
Zkusím ten Tamtum verde asi. Léčba zahájena, jen potřebuju umrtvit ![]()
Děvčata, včera odpoledne mě svědilo v krku, a bylo mi jasné, že to přijde. Dneska bolest v krku, nechraptím, je to takové píchání spíš, polykání až tak nebolí, třeba jídlo mi i trochu pomáhá (že to poškrábe, asi jako když vás svědí noha). Mám Orofar a nepřijde mi, že by zas AŽ TAK zabíral. Nechci Bioporax (antibiotika) - je mi po něm blivno a nepomáhá. Cucám hřebíček, piju teplý mlíko s medem, heřmánkový čaj. Dojdu si do lékárny pro nějaké vitamíny a zinek. Dám si zázvorovou limču. Ale tu bolest potřebuju nějak „zabít“, abych mohla normálně fungovat (pracuju na recepci a nedávno jsem byla nemocná, další absenci si dovolit nemůžu). Nechraptím… zatím.
. Předtím jsem zkoušela i Neoangin, ale to jsem měla angínu, tohle nevypadá. Spíš mi přijde, že mě to bolí na čípku měkkého patra. Nebo nějaký sprej bude lepší? Tantum Verde nebo tak?
)
A teď k otázce - jsou lepší spreje nebo pastilky? Slyšela jsem chválu na pastilky HerbalMed a ještě nějaký na P, to si už nepamatuju
Ta angína byla virového původu a tohle podle mě taky bude, nechci proto antibiotika. Mám to poslední dobu furt (přicházím do kontaktu s jednou paní, co je věčně nachcípaná
Pro jistotu dopíšu, že děti nemám, nečekám, nekojím ani tak