Bolest v krku - pastilky nebo sprej?

Anonymní
23.4.16 16:53

Bolest v krku - pastilky nebo sprej?

Děvčata, včera odpoledne mě svědilo v krku, a bylo mi jasné, že to přijde. Dneska bolest v krku, nechraptím, je to takové píchání spíš, polykání až tak nebolí, třeba jídlo mi i trochu pomáhá (že to poškrábe, asi jako když vás svědí noha). Mám Orofar a nepřijde mi, že by zas AŽ TAK zabíral. Nechci Bioporax (antibiotika) - je mi po něm blivno a nepomáhá. Cucám hřebíček, piju teplý mlíko s medem, heřmánkový čaj. Dojdu si do lékárny pro nějaké vitamíny a zinek. Dám si zázvorovou limču. Ale tu bolest potřebuju nějak „zabít“, abych mohla normálně fungovat (pracuju na recepci a nedávno jsem byla nemocná, další absenci si dovolit nemůžu). Nechraptím… zatím.
A teď k otázce - jsou lepší spreje nebo pastilky? Slyšela jsem chválu na pastilky HerbalMed a ještě nějaký na P, to si už nepamatuju :D. Předtím jsem zkoušela i Neoangin, ale to jsem měla angínu, tohle nevypadá. Spíš mi přijde, že mě to bolí na čípku měkkého patra. Nebo nějaký sprej bude lepší? Tantum Verde nebo tak?
Ta angína byla virového původu a tohle podle mě taky bude, nechci proto antibiotika. Mám to poslední dobu furt (přicházím do kontaktu s jednou paní, co je věčně nachcípaná :roll: )
Pro jistotu dopíšu, že děti nemám, nečekám, nekojím ani tak :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
23.4.16 16:57

Mi pomaha akorat Tantum Verde - je jedno co, ja pouzivam pastilky nebo ustni vodu. ale jako ani to nedela zazraky. jinak uplne nejvic nedam dopustit na zazvorovy caj s citronem a medem (z cerstveho zazvoru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
313
23.4.16 16:57

@KimL mě osobně zabíraly dříve pastylky.. ale bylo to na dlouho cestu a kolikrát jsem stejně skončila u doktora.. když mě teď začně bolet v krku nebo mám nějak zarudlo tak si stříknu jox.. sice máš pak pocit že ti tam někdo vylil kyselinu..ale opravdu pomáhá :) stačí mi když si ho střiknu třebs jen jednou a je po bolesti :) nebo zarudnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
23.4.16 16:58

Super je islandský lišejník (isla moos) na cucání. A já když na mě jde bolest v krku, tak si párkrát vypláchnu ústa Corsodylem (používám ho na časté záněty dásní) a je po nemoci. Likviduje to viry a bakterie.
viz Přípravky Corsodyl ústní voda 0.1% 200ml obsahují CHLORHEXIDIN - látku s širokým spektrem účinku proti bakteriím způsobujícím zubní kaz, zánět dásní a parodontitidu, mnoha plísním a virům vč. viru žloutenky typu B a HIV.

Příspěvek upraven 23.04.16 v 17:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
23.4.16 16:59

Pomáhá mi silný zázvorový čaj a pak i ten zázvor cucat. Ale hlavně, kup si někde tohle: http://www.uncaria.cz/…-drago-30-ml, je to pomocník úplně na vše, opravdu silná přírodní dezinfekce, stačí vykloktat, potřít krk a druhý den jsem v pohodě :-) mně jakmile už šimrá v krku nebo trošku bolí, potřu, vykloktám a nikdy se mi to nerozjede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.4.16 17:02

Jo a jeste jako desinfekce a hlavne „umrtvovac“ bolesti jsou dobre pastilky s chlorhexidem, treba Septofort. to je schopne umrtvit pul pusy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
23.4.16 17:03
@Kristyna_ww píše:
Super je islandský lišejník (isla moos) na cucání. A já když na mě jde bolest v krku, tak si párkrát vypláchnu ústa Corsodylem (používám ho na časté záněty dásní) a je po nemoci. Likviduje to viry a bakterie.

jo, Corsodyl je taky moznost, taky obsahuje prave chlorhexidin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
23.4.16 17:04

@claire2 A nebojíš se, že to polkneš? Já jak měla ten Bioporax, tak jsem hned musela polknout bo bych se poblila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
23.4.16 17:06

Kloktadlo spíš ne, potřebuju něco, co si můžu vzít i v práci nebo na cestě a tak. Nemáme soukromý WC a kloktat na veřejných se mi moc nechce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
23.4.16 17:08

@Ali-Ali Byla jsi rychlejší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
23.4.16 17:12

@KimL mě nejvíc zabírá čaj a nastrouhaným zázvorem (dát tam hodně zázvoru), bezvadně to vypálí krk. Jinak spíš pastilky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
23.4.16 17:12

@KimL když tak šalvěj :)

inhaluj vincentku, anebo slanou vodu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
23.4.16 17:26

@Anturie Vincentka mi vůbec nepomáhá. Kloktám slanou vodu, ale taky mi to nepřijde. Nejlíp mi pomůže horká sprcha s hlavicí přímo nasměrovanou na krk a u toho kloktat tu horkou vodu :D.
Zázvor si určitě dám :)
Co ten HerbalMed? Zkoušeli jste? Nebo spíš fakt něco na umrtvení než léčení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zuzaniee
23.4.16 17:33

Mě teda osobně víc zabírá sprej než pastilky :nevim: Za mě určitě Tantum verde ;) Je u něho dlouhá tyčinka, takže se to dostane až hluboko do krku a ne jen do úst :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
2427
23.4.16 18:04

@Ali-Ali @Kristyna_ww Ústní vodu mám Dent Activ a tam je taky ten chlorhexidin, tak budu kloktat a vyplachovat :).
Zkusím ten Tamtum verde asi. Léčba zahájena, jen potřebuju umrtvit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast