Bolest zad - doporučte řešení bez léků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
350
14.7.16 00:18
@Anonymní píše:
Ahojky holky,bolí mě záda v kříži-co mi pomůže mimo léků-ty mě nezabírají.
Myslím třeba nějaké cvičení nebo prostě to co mi pomůže.Takže má otázka zní,co pomůže při bolestech zad v kříži,prosím odzkoušené rady…Ps.ještě dodatek nejsem těhu…

napiš mi zprávu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
240
14.7.16 00:31

Pilates na záda. Pár známých si to moc chválilo, že jim to pomáhá, tak se na toto cvičení chystám též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
22.2.17 18:26

Viim ze to bude znit divne, ale jednou jsem se ohnula u nas ve vietnamske vecerce a skuhrala jsem. ( mam skoliozu zada me boli casto a velmi) pani mi dala jakousi vodicku na jemnou masaz a zabralo to 8o i sousedovi na klouby

• Citovat
  • Upravit
60142
22.2.17 18:30
@oli2008 píše:
Ahoj,
chtěla bych se podělit o zkušenost, jak se zbavit bolesti zad. Když mi bylo asi 35 roků, začali mě bolet záda a hlavně v bedrech. Bolest byla nesnesitelná, zánět sedacího nervu znamenal absolutní nepohyblivost. Po injekcích jsem chodila na rehabilitace, na magnetoterapii, laser, epidurální ošetření - vpich 1% Meso a Kanalogu, výsledek žádný. Po několika letech jsem se dozvěděla o masážním lehátku Ceragem, vyzkoušela jsem ho. Když máte vyhřezlé ploténky, nebo skoliózu, tak to bolí. Ale výsledek stojí za to. Je pravda, že těch masáží jsem absolvovala snad 600.Princip masáží pochází z východní medicíny, kde se odstraňuje příčina zdravotních problémů. Od té doby co se masíruji na lehátku, tak se mi krom bolestí zad zlepšila imunita, krevní oběh (nemám studené končetiny, neusínám v šest hodin večer u TV únavou. Znám holky, které nemohly otěhotnět, po několika masážích se dočkaly příjemné zprávy :)
Stojí za to si to vyzkoušet.

reklamu si zaplať :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
22.2.17 18:32

Komu se nechce hledat :mrgreen:
Tohle je fakt dokonaly :mrgreen: Hlavne veta Samotné rolování a rovnání páteře je vhodné jako prevence moderního stylu.

Masážní lehátko Ceragem osazené soustavou polodrahokamenů JADEIT je výborný pomocník u chiropraxe, masáže či moxování. Pomáhá při léčbě častých zánětů dutin, bolestech hlavy, břicha a kloubů.

Při terapii dochází k prohřívání těla infračerveným zářením, které vyzařuje jadeitové kameny s důrazem na akupresurní body člověka vychízející z principů čínské medicíny. Uvolnění svalů, napětí v oblasti páteře je ideální v kombinaci uvolnění ortopedie pomocí přístroje Bicom-optima. Samotné rolování a rovnání páteře je vhodné jako prevence moderního stylu.

Dvojice externích projektorů se využívá pro intenzivnější působení přiložením na problematické části těla, močový měchýř, čelní dutiny, břicho, koleno atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.2.17 19:12

Další nováček co propaguje nějaký zázračný šunt.

Na bolavá záda bez hlubších klinických nálezů jsou lázně, fyzioterapie a hlavně každodenní cvičení.

jděte s teleshopingem přes diskuze do háje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.2.17 19:14

@Baba božínku, s kouzelnými kameny.

Uvolnění ortopedie. Ano, jakýkoliv ortoped je z tohoto záhořova lože uvolńěn!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1097
22.2.17 19:48

Od bolesti zad===cviceni. Zpevnit zadove svalstvo. Poradit mohou, myslim, na rehabilitacich. Urcite na netu spousty cvicku:youtube a podob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
10.3.17 11:34

Mám stejný problém. Vždycky, i v pubertě mě trochu občas pobolívala záda (nejsem žádný velký sportovec, spíš jen turista, občas si zaplavu), ale od té doby, co pracuji v kanceláři a sedím denně 8 a půl i více hodin je to často nesnesitelné. Chodila jsem na powerjógu, ale moc mi to nepomáhalo, cvičila 5 Tibeťanů a taky nic moc…je to dobré na duševní harmonii a lepší náladu, powerjóga asi i na zpevnění svalů, ale na záda nic moc. O vánocích jsem se i bolestí budila v noci :cert: Je pravda, že v práci tahám často těžké šanony, ohýbám se, tak to dostává zabrat. kolikrát jsem hodila pséky do vany, že je umyju a málem se pak nenarovnala :,( zašla jsem za obvodní lékařkou (naštěstí je chápající), čeká mě rehabilitace, nic jiného na to podle mě nepomůže!! pořídila jsem si taky kojící polštář (nejsem těhotná ani kojící), ale dobře se mi na něm spí, jinak nemohu spát na zádech ale když mám hlavu na polštáři a zboku jsem opřená do polštáře, tak je to fajn a příjemné. Nebo se otočím na bok a opřu, je to fakt fajn věc, i k telce :mrgreen: stál mě na aukru pár korun. A hlavně mám pocit, že mi hodně pomáha cvičení podle Ludmily Mojžíšové, snažím se co nejčastěji (nejlíp denně) přečetla jsem od ní knížku a asi je to fakt účinné. Už po týdnu pravidelného cvičení jsou bolesti menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
10.3.17 11:44

Jinak ještě hlavně holky s větším poprsím- kupte si správnou velikost podprsenky (zjistíte na netu, i já mám z netu super kousky za dobré ceny),něco mám i z kamenného obchodu (takové ty menší obchůdky s prádlem, v Tesku a Lidlu je mneší rozsah velikostí-já mám větší košíčky a malý obvod, což bývá problém) ale hlavně miluju sportovní podprdy high level - velká opora-pro volejbal a basket (i když nic z toho nehraju :oops: )ale prsa drží krásně pevně :oops: kupuju v Lidlu, cena bezva a drží už skoro rok. nosím ji i doma, na ven (ony jsou vidět ramínka, jsou jakoby blíž u krku, takže do práce jedině pod rolák )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1529
10.3.17 12:04

Joga - cvičím každý den tak 40 - 60 minut a za mě není nic lepšího. A že jsem si se zády fakt užila. Jo, a na rozehřátí před jogou tak 15 minut činky. Začínala jsem s kilovkami, teď mám 5ti kilovky, to je už pro jako pírko, začínám je střídat se jednou desítkou. Jak posílíš střed tělo „core“, tak máš vyhráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24458
10.3.17 12:10

@Catthi nyní jsem se zády taky skončila na rehabilitaci, ale dříve mě hodně pomáhal orientální tanec. Když jsem začalal chodit, záda mě pak bolela až třetí den od cvičení (měla jsem 1×týdně), po roce jsem záda necítila, jen když jsem vynechala. Chodila jsem cca 6 let s pauzou o letních prázdninách. To jsem pak ke konci těch prázdnin ty záda už cítila.

Ale každopádně bych počkala na výsledek rehabilitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
10.3.17 13:12
@Poustevnice píše:
Joga - cvičím každý den tak 40 - 60 minut a za mě není nic lepšího. A že jsem si se zády fakt užila. Jo, a na rozehřátí před jogou tak 15 minut činky. Začínala jsem s kilovkami, teď mám 5ti kilovky, to je už pro jako pírko, začínám je střídat se jednou desítkou. Jak posílíš střed tělo „core“, tak máš vyhráno.

tak tak, Core je takový základ. Často bývají bolesti zad z důvodu ochablých bříšních svalů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.3.17 20:20

Já rozhodně doporučuji jógu.
Cvičím denně podle této slečny a v odkazu máš přímo cviky na záda :mavam:.
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kmk
37
10.4.17 17:31
@jahuhud
@jahuhudka píše:
Viim ze to bude znit divne, ale jednou jsem se ohnula u nas ve vietnamske vecerce a skuhrala jsem. ( mam skoliozu zada me boli casto a velmi) pani mi dala jakousi vodicku na jemnou masaz a zabralo to 8o i sousedovi na klouby

Nevzpomenes si, co to bylo za vodicku? Ona ma cinska medicina neco do sebe a Vietnamci by mohli mit treba neco podobneho, mozna i fungujiciho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze