bolesti

8.4.09 15:30

bolesti

Dobrý den maminky,
jsem ve 22.týdnu a už dlouho mám bolesti na přirození. Doktor mi říká že se mi rozpadají kosti a na přirození máme křupavku která tím strádá. Dostala jsem na to vápník a jiné prášky,ale nepomáhají mi..Mám bolaví každý krok který udělám, nemůžu pořádně sedět ani jít do postele,a představa že budu muset jít večer do vany mě děsí. Chtěla jsem se zeptat zda jste si tímto někdo prošel a jaký je potom porod? není moc bolestný????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1112
8.4.09 15:43

Sněženko, myslím, že kosti se v těhotenství nerozpadají :) To co popisuješ, odpovídá bolesti z rozestupování stydké spony. Také jsem to měla, ale později a asi v menší intezitě, nicméně i tak to bylo hodně nepříjemné .

Při porodu si nepamatuju, že by to nějak vadilo, bolelo - pokud ano, tak bolesti z kontrakcí to přehlušily.

Ale ptala jsem se na to asistentky a ta říkala, že někdy jsou tyhle problémy v těhu tak závažné, že se musí i porod vyvolat dřív :oops: - nevím už, zda mluvila o vyvolání vaginálního nebo přímo o sekci.

Po porodu jsem tu bolest občas při ukročení cítila ještě týdny.

Nevím co poradit, třeba někdo bude vědět víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
8.4.09 19:10

Sněženko, já to měla asi až v 36.tt a přešlo to ve 38.tt (rodila jsem až ve 41.tt) Porod nebyl nijak hrozný, zmákla jsem to bez analgetik a epidurálu, takže neboj rozestupování stydké spony na porod nemá negativní vliv, skoro bych řekla, že se vše víc roztáhne a jde to pak líp;-)

Dostala jsem tenkrát na cvičení jógy dobrou radu - nechodit jako kačer, protože ta bolest k tomu hodně svádí. Raději se má chodit s vzpřímenou hlavou, vypjatou hrudí a našlapovat přes špičku na celé chodidlo. Prostě jako princezna. :) To mi hodně pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
9.4.09 20:09

Já ty bolesti mám také až teď ke konci. Je fakt, že při chůzi mi to už vadí, bolí to a dlouho nevydržím. Naštěstí sedět na míči mi jde dobře, ležet taky. V 22.tt je to docela brzy, ale kdyby to bylo špatně, doktor by ti to pověděl - takže klid a vydrž!

U první dcery jsem to měla též, porod celkem v pohodě, jak to bylo po porodu ani nevím :lol: Asi tedy dobré.
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky