Bolesti břicha po operaci žlučníku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
James24
1.5.12 09:11

a to ti takhle zjistí na gastroentrologii? že máš špatnej žlučník a slinivku? mě nromálně akorát vyšetřili na gastru kolonoskopií tlusté střevo a gastrem horní část trávicího ústrojí až po tračník. Spíše bych potřeboval právě vyšetřit, jestli opravdu s tím žlučníkem něco je popřípadě i se slinivkou

• Citovat
  • Upravit
SmileJoey
16.6.12 06:24

Ahoj, je mi 23 a jsem 9 dnů po operaci žlučníku.. Kameny mi našli v 7 měsíci těhotenství a doktoři radili počkat s operaci po šestinedělí.. Po porodu se mi to rozjelo a mívala jsem i každodenní záchvaty, chvíli mi pomáhaly tablety Nospa. Pak už nezabíraly ani ty tak 7 týdnů po porodu jsem nastoupila do nemocnice. Ale čekala jsem moc dlouho (jenže od syna se mi vůbec nechtělo), jeden kamínek se mi uvolnil a začal ucpávat žlučovody, tím poškodil i játra a podráždil slinivku.. Musela jsem na vyšetření ERCP ( přes pusu sonda do žaludku- nejhorší ze všeho), tím mi vyčistili žlučovody a až pak mi mohli vzít žlučník, u kterého už byl i zánět. V nemocnici jsem byla 11 dnů a musela si hodně vytrpět, proto kdybych se měla rozhodnout znova, na nic bych nečekala a hned šla k dr. Jinak teď devatý den po operaci je mi líp, žádný záchvat jsem neměla, pouze pořád dost bolí nad pupikem, nejspíš ta jizva a mám nařízený klidový režim na 6 týdnů, což znamená že nesmím zvedat syna a to je pro mě to nejhorší..

• Citovat
  • Upravit
8097
16.6.12 06:48

Ahoj, mě vzali žlučník před 7 lety. Bolesti jsem měla jen chvíli po operaci, bolely mě stehy a břicho jsem měla nafouklé. Teď už mám klid, jen občas, když fakt dlouho nejím, mám v místě, kde byl žlučník pořádně křeče, musím si i sednou a jednou jsem i omdlela, né z hladu podotýkám, třeba ráno, když žaludek pracuje na prázdno a já se hned nestihnu nasnídat. Když mě to chytne, musím sníst třeba jen kousínek rohlíku a během chvilky to odezní. Akorát tedy po operaci to odnesla má váha, přibrala jsem, přitom si myslím, že smaženým jídlům se vyhýbám a rozhodně se nepřecpávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
James24
1.7.12 15:27

Bolest po operaci žlučníku

Ahojky, chci se zeptat, jak je to s bolestí po operaci žlučníku. Ve středu mě operovali a dnes to jsou čtyři dny, co mi vyndali žlučník a pupeční kýlu. Ještě stále mám v sobě stehy, které mi vyndají až v úterý. Co se týče toho žlučníku, tak tam byly dva kamínky.

Co se týče těch bolestí, tak operaci mi dělali laparoskopicky, tak mám takové čtyři místa, kde jsou stehy, ale ty už ani tak nebolí. Ale kupodivu zůstala a přetrvala bolest, která se vrací neustále do pravého podžebří, až pod pravý žeberní oblouk a taktéž nepřestala bolest pod pravou lopatkou. Myslíte si, že je to normální? Nebo je možné, že je někde jinde ještě nějaký problém?

• Citovat
  • Upravit
5575
1.7.12 16:26
@James24 píše:
Ahojky, chci se zeptat, jak je to s bolestí po operaci žlučníku. Ve středu mě operovali a dnes to jsou čtyři dny, co mi vyndali žlučník a pupeční kýlu. Ještě stále mám v sobě stehy, které mi vyndají až v úterý. Co se týče toho žlučníku, tak tam byly dva kamínky.Co se týče těch bolestí, tak operaci mi dělali laparoskopicky, tak mám takové čtyři místa, kde jsou stehy, ale ty už ani tak nebolí. Ale kupodivu zůstala a přetrvala bolest, která se vrací neustále do pravého podžebří, až pod pravý žeberní oblouk a taktéž nepřestala bolest pod pravou lopatkou. Myslíte si, že je to normální? Nebo je možné, že je někde jinde ještě nějaký problém?

Ahojky, už jsme spolu diskutovali na toto téma v jiné diskuzi. Není to normální, že po operaci žlučníku bolest „jakoby“ ze žlučníku přetrvává. Bylo by dobríé udělat buď CT, nebo magnetickou rezonanci a vyšetření u ortopeda (páteř), urologa (ledviny), internistu (srdce, játra, plíce). Bolest může být i psychického charakteru, pokud se nenajde příčina, tak návštěva psychologa, event. psychiatra - toto vůbec nemyslím nějak špatně, ale často se setkávám s bolestí, která se vyléčí například antidepresivní terapií. No držím ti palce, ať se ti to zlepší a ať je vše v pořádku. :hug:
Barča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
1.7.12 19:02

Ahoj, mě to bolelo cca 3 týdny, ale ja měla dlouho zavedeny dren, tak jsem to tam jakoby furt cítila..může jít i o vážnější problém, ale třeba se tělo jen vzpamatovává na novou situaci, každopádně to určitě řeš s Mudr :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
James24
2.7.12 19:34

jak dlouho žlučníková dieta?

Díky za odpovědi, ještě by mě zajímalo jedno, jak dlouho dodržovat po vyndání žlučníkovou dietu? 14 dní, měsíc, déle? Poradíte někdo? Případně je potom možné zase jíst také nějaká tučná jídla? A je možné konzumovat alkohol? - myslím tím hlavně pivo a někdy víno, tvrdý alkohol nepiju. Díky za případnou odpověď. Rád bych věděl, co a jak můžu a nemůžu jíst a pít a jak dlouho se v čem omezovat

• Citovat
  • Upravit
1452
2.7.12 22:49
@James24 píše:
Díky za odpovědi, ještě by mě zajímalo jedno, jak dlouho dodržovat po vyndání žlučníkovou dietu? 14 dní, měsíc, déle? Poradíte někdo? Případně je potom možné zase jíst také nějaká tučná jídla? A je možné konzumovat alkohol? - myslím tím hlavně pivo a někdy víno, tvrdý alkohol nepiju. Díky za případnou odpověď. Rád bych věděl, co a jak můžu a nemůžu jíst a pít a jak dlouho se v čem omezovat
žlučníkovou dietu s radikálním omezením tukú mi doporučili držet 2 měsíce po operaci. Pak mi doporučili dodržovat standardný zdravý jídelníček, žádný lékař ti nebude říkat, že máš jíst řízky a chlastat :lol: Jím v podstatě všechno a je mi ok :dance: Pokud se nepletu, svuj zdravotní problém řešíš poměrně dlouho, to tě dote%d žádný doktor nepoučil? Každopádně dietní opatření jsem držela už před operací, při propouštění mě samozřejmě poučili a dali mi i papír se seznamem vhodných i nevhodných potravin. :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
James24
2.7.12 22:55

Jo řeším, žlučník určitě musel pryč, to je jasné, když mi diagnostikovali polypy a nakonec po operaci našli kamínky. Divné ale je, že mě pod pravým žeberním obloukem znovu začalo bolet a záda pod pravou lopatkou a sem tam mezi lopatkama taktéž se vrátila ta bolest, je to teď 5 dní po operaci a tak nevím proč. Jedl jsem akorát vždy max rohlík, nebo tvaroh, někdy jsem zkusil i banán a čistý vývar, ale jinak zatím nějak nic no. Zvláštní, když už je žlučník venku, tak by mě docela zajímalo, čím to jako je

• Citovat
  • Upravit
1452
3.7.12 09:57
@James24 píše:
Jo řeším, žlučník určitě musel pryč, to je jasné, když mi diagnostikovali polypy a nakonec po operaci našli kamínky. Divné ale je, že mě pod pravým žeberním obloukem znovu začalo bolet a záda pod pravou lopatkou a sem tam mezi lopatkama taktéž se vrátila ta bolest, je to teď 5 dní po operaci a tak nevím proč. Jedl jsem akorát vždy max rohlík, nebo tvaroh, někdy jsem zkusil i banán a čistý vývar, ale jinak zatím nějak nic no. Zvláštní, když už je žlučník venku, tak by mě docela zajímalo, čím to jako je

ještě máš docela brzo po operaci, ale mne teda tvaroh a mléčné právě vyloučili počas té diety..jedla jsem hlavně marmelády s vekou/vánočkou (starší samozřejmě), dětské přesnídávky, rýži, brambory s kuřecím opečeným na sucho na pánvi :) Zkus držet přísnější dietu, ale jak říkám docela máš brzo po operaci, to mě ještě dopovali na noc novalginem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
James24
3.7.12 10:03

žlučník

Jasně chápu no. Ale prostě mě to znepokojuje no, mám čtyři menší jizvy a ty mě prakticky už nebolí a pod tím pravým podžebřím, kde žádnou jizvu nemám, tak mě to tam bolí a pořád mě bolí horní část páteře mezi lopatkami a pod pravou lopatkou, takže mi to přijde divné, že tohle neodeznělo, ty jizvy mě už prakticky nebolí a skoro chodím už normálně, akorát mě bolí, to co mě bolelo před operací no a to stejně no, takže to bude způsobovat asi něco jiného a ten žlučník asi nebyl úplně ta pravá příčina. Možná ani nemusel ven si tak říkám, pan doktor říkal, že tam byly jen dva kamínky a menší srůsty, že možná nějaký ten menší zánět proběhl, ale že jako nějak zase nic zvláštního. A na sono mi říkali, že to jsou polypy a ty tam vůbec potom ani nenašli, takže zajímavé no.

• Citovat
  • Upravit
1452
3.7.12 10:12
@James24 píše:
Jasně chápu no. Ale prostě mě to znepokojuje no, mám čtyři menší jizvy a ty mě prakticky už nebolí a pod tím pravým podžebřím, kde žádnou jizvu nemám, tak mě to tam bolí a pořád mě bolí horní část páteře mezi lopatkami a pod pravou lopatkou, takže mi to přijde divné, že tohle neodeznělo, ty jizvy mě už prakticky nebolí a skoro chodím už normálně, akorát mě bolí, to co mě bolelo před operací no a to stejně no, takže to bude způsobovat asi něco jiného a ten žlučník asi nebyl úplně ta pravá příčina. Možná ani nemusel ven si tak říkám, pan doktor říkal, že tam byly jen dva kamínky a menší srůsty, že možná nějaký ten menší zánět proběhl, ale že jako nějak zase nic zvláštního. A na sono mi říkali, že to jsou polypy a ty tam vůbec potom ani nenašli, takže zajímavé no.

A měl jsi/ nebo máš ještě zavedený dren? Nechci strašit, třeba se ti tam hromadí hnis po operaci..nebo skříplý nerv z toho jak se furt snažíš najít úlevovou polohu :nevim: Když jsem měla po operaci bolesti tak to byl jakoby křeč v tom podžebří a bolest kolen pupíku. Přeji brzké zotavení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
James24
3.7.12 10:37

žlučník

No hele, takhle, ve středu mě operovali, ve čtvrtek vytáhli dren, v pátek mě pustili domů. Byl jsem bez teplot, krevní testy taky v pohodě. Co se týče drenu, tak akorát ze středy na čtvrtek v noci, tam vykapalo 20 ml krve, potom už se zdá, že to nekrvácelo, protože stehy byly do dnes klidné a dnes mi je vytáhli. Ale už od pátku jsem doma. Prakticky v pohodě chodím a to i rychle bez problému. Nejvíce mě bolí ty záda a pak jen hodně slabě v tom pravém podžebří. Vytahovali mi při operaci i menší pupeční kýlu, ale fakt co se týče těch ranek, tak to už prakticky necítím a ani mě to nebolí

• Citovat
  • Upravit
3
9.9.12 14:16

žlučník a jídlo

Dobrý den
jsem 4 dny po operaci žlučníku a cítím se dobře jediné co mě bolí sou stehy. Pročítám internet a snažím se najít nějaké informace..Narazila jsem zde na emimino a chtěla bych se vás zeptat: píšete že jste se vrátila k běžné stravě do týdne? Já jsem takový streson že mám strach cokoliv sníst aby mě náhodou nebylo špatně. Hlad mám, mám i šílenou chut na sladké, ale to mám taky strach :-( byla bych moc ráda kdyby jste mi napsala co jste jedla v dietě a co jste zkoušela cca po tým týdnu. Moc vám děkuji Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
James24
9.9.12 14:31

Já začal jíst v pohodě vše asi tak po 14 dnech a vůbec nic mi prakticky nevadí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat