Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím o radu, poslední týden mě šíleně bolí v levém třísle nebo ve stydké kosti, na dotek to bolí jak modřina. Nevíte někdo, co to může být? Nebo jestli je to těhotenstvím…už jsem si tu něco četla, ale je to moc nepříjemné hlavně při chůzi. Na pravé straně to vůbec nebolí. Poradíte? ![]()
tak to je docela brzy na to, aby tě to bolelo ikdyž každá jsme jiná.. také jde například o váhový přírustek-..tato bolest se většinou objevuje při chůzi , při zvedání ze židle
Četla jsem si teď nějaké diskuse a píšou tam, že to může být zkracování čípku. Co já vím, moc tomu nerozumím, ale v průkazce mám 2cm čípek. Ty se v tom vyznáš?
ahoj mě bolí stydká kost cca od 25 tt.,okolo 30tt to na pár týdnu přestalo a ted ve 37 tt je to ještě horší než to bylo hlavně ráno když vstávám přes den je to lepší jak už se rozpohybuju…dr.říká že už to k těhu patří,zatím jsem přibrala 13 kg a pomahá prý těhotenský pás ,ale nevim nemám ho
.jinak jestli citíš bolest v kosti tak by to nemělo být zkracování čípku
teda já jsem v tom 25-26.tt nemohla skoro chodit a CS0 jsem měla až do 33tt.
mě spona taky hodně bolela od 25. týdne, doktor říkal, že je to clekem brzo. Malá se tlačila hodně brzy dolů a nechal mě pak i kvůli tomu o měsíc dřív doma z práce, začal se mi pak kolem 30. týdne zkracovat čípek. Doklepala jsem to do 36+4 (ke konci už jsem toho fakt moc neušla) ale vše bylo a je ok. PA na cvíču mi radila spát s polštářem mezi koleny (to mi hodně pomohlo) ![]()
adrianaaa píše:
ahoj mě bolí stydká kost cca od 25 tt.,okolo 30tt to na pár týdnu přestalo a ted ve 37 tt je to ještě horší než to bylo hlavně ráno když vstávám přes den je to lepší jak už se rozpohybuju…dr.říká že už to k těhu patří,zatím jsem přibrala 13 kg a pomahá prý těhotenský pás ,ale nevim nemám ho.jinak jestli citíš bolest v kosti tak by to nemělo být zkracování čípku
teda já jsem v tom 25-26.tt nemohla skoro chodit a CS0 jsem měla až do 33tt.
Takže myslíš, že je to jen tím, že se všechno roztahuje, natahuje
Já jsem přibrala zatím 7 kg asi. O tom těhotenském pásu jsem přemýšlela. To je bolest jak blázen ![]()
Panuška píše:
mě spona taky hodně bolela od 25. týdne, doktor říkal, že je to clekem brzo. Malá se tlačila hodně brzy dolů a nechal mě pak i kvůli tomu o měsíc dřív doma z práce, začal se mi pak kolem 30. týdne zkracovat čípek. Doklepala jsem to do 36+4 (ke konci už jsem toho fakt moc neušla) ale vše bylo a je ok. PA na cvíču mi radila spát s polštářem mezi koleny (to mi hodně pomohlo)
A bolelo to jako modřina? ještě více mě to bolí na dotek jakoby v té kosti ![]()
no pravda, že na dotek mě to nebolelo, spíš taková tupá bolest „uvnitř“ nevím jak to jinak popsat. Ale na dotek ne ![]()
xxpetka píše:
Prosím o radu, poslední týden mě šíleně bolí v levém třísle nebo ve stydké kosti, na dotek to bolí jak modřina. Nevíte někdo, co to může být? Nebo jestli je to těhotenstvím…už jsem si tu něco četla, ale je to moc nepříjemné hlavně při chůzi. Na pravé straně to vůbec nebolí. Poradíte?
Tyto bolesti mám od 24týdne, konzultovala jsem to s gynekologem a ten říkal, že to tak může být… pokud se nezkracuje čípek, nebo se neotvíráš je vše v pořádku, stydké kosti prostě pracují…
ahoj
bohužel se musím přidat, i já jsem obě těhotenství prožila s velkými bolestmi stydké spony, nic na to nezabíralo, max na chvilku nahřátí teplou vodou…u prvního těhotenství to bylo horší než u druhého, v posledním trimestru už jsem nezvedla ani nohu při oblékání jaká to byla bolest ![]()
Můj dr. to přisuzoval extrémnímu roztahování v této oblasti, problémy s čípkem jsem neměla, rodila jsem obě děti téměř na termín.
Přeji ať ti to rychle uteče a musím říct, že do 3 měsíců po porodu bolest úplně vymizela a jsem bez potíží ![]()
Na dotek to teda nebolelo, jen když jsem zatížila nohy… hrozná bolest! ALE ČÍPEK DVA CM VE 22TÝDNU JE DOST MÁLO, co říkáte? Chtělo by to víc ležet, nic netahat, moc nechodit… ![]()
mě nikdy délku čípku doktor neříkal a já jsem i ráda, hledala bych to na netu, takže tímto jsem se nestresovala. Taky mě to konci boleo při zvedání nohy (obléct kalhotky bylo děsný
)
Ale na uklidněnou mě jak mávnutím kouzelného proutku spona přestala bolet ve chvíli kdy mi praskla voda, po porodu už vůbec. ![]()
Taky si myslím, že 2cm čípek je málo, ale doktoři ti vám nic neřeknou…na co se nezeptáte, to nevíte
a nikdy mě nenapadlo se o délku čípku zajímat a navíc v těhu průkazce to nejde ani moc přečíst, co tam MUDr. napíše. Je pravda, že moc neležím, do práce chodím, tam celé dny sedím…ale ležení je pro mě ještě větší utrpení ![]()