Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
apricose píše:
ahojbohužel se musím přidat, i já jsem obě těhotenství prožila s velkými bolestmi stydké spony, nic na to nezabíralo, max na chvilku nahřátí teplou vodou…u prvního těhotenství to bylo horší než u druhého, v posledním trimestru už jsem nezvedla ani nohu při oblékání jaká to byla bolest
Přeji ať ti to rychle uteče a musím říct, že do 3 měsíců po porodu bolest úplně vymizela a jsem bez potíží
Můj dr. to přisuzoval extrémnímu roztahování v této oblasti, problémy s čípkem jsem neměla, rodila jsem obě děti téměř na termín.
Moc děkuji
a kde je přesně ta stydká spona? budu to muset nastudovat na netu ![]()
mě to taky bolí na dotek,myslim že to bude dobrý ,
ale určo to řekni dr.
stydká spona spojuje obě pánve, takže v rozkroku ((-: jo zažila jsem to u obou těhotenství, nezávidím..... první těhotenství začala bolet 4 měsíce před porodem. U dvojčat hned od třetího měsíce. čípek se mi nezkracoval, prostě tělo pracovalo… byl čas, kdy jsem lehávala s chlazenou petlahví mezi nohama ((-:
přidávám se, mě tyto bolesti začli okolo 28tt a trvali asi 2 týdny a zničeho nic to přestalo. Když jsem ležela, tak v pohodě, nejhorší byla chůze. PA na kurzu mi potvrdila, že to je jak mimi tlačí dolu. Kolikrát jsem si připadala, že chodím jak pos… ![]()
Tak tě to snad taky brzo přejde.
Aty píše:
byl čas, kdy jsem lehávala s chlazenou petlahví mezi nohama ((-:
Znám ![]()
Já měla stejné bolesti v tom týdnu jako ty, hrozil mi předčasný porod (ale nejen kvůli tomu, taky kvůli otevírání se a poslům) a nakonec jsem přenášela..
Dbej na to, aby se ti doktor na tu stydkou kost podíval, prohmatal ( mě se o ní tenkrát doktorka opřela)…
Ahojky, tak tyto bolesti mám přesně taky. jsem teďka ve 28.tt a už mě to trápí asi od 23.tt. Mě bolí jen v pravém třísle a to různě..když něco dělám nebo i v klidu a ta stydká kost hlavně když ležim a chci se přetočit na bok..někdy je to velmi nepříjemný. Doktorovi jsem to říkala a řekl mi že je to normální, že se to tam roztahuje, ale prý nesmí zase moc…dal mi prášky Duphaston (jsou to nějaké hormony) spíš na posílení dělohy nebo co..na rovinu řekl že mi to na tu stydkou kost moc nepomůže ale lepší než nic…tak nevim ![]()
Mně to taky bolelo v intervalech někdy kolem 23tt a po 26tt to přelo. Je to rozestupováním a uvolňováním pánve a hormonama. Chce to klid, nechodit na dlouhé procházky, šetřit se.Ono to přejde. Měla jsem pocit, jako kdyby mě někdo kopnul pořádně mezi nohy
a byla jsem z toho taky špatná. A nestoupat na jednu nohu, při oblíkání sednout, z postele dávat obě nohy zároveň… Vydrž ![]()
To je přesný „jako by mě někdo kopnul mezi nohy“
Když ležím, je to lepší ale jak začnu chodit nebo sedět, zhorší se to. Už jsem docela přeležená za dnešek ![]()
A co ten těhotenský pás, myslíte, že to bude lepší? Máte s nějakým zkušenosti a s jakou velikostí?
Po sezení se mi to taky vždycky zhoršilo, než jsem to rozchodila. Hlavně z tvrdé židle. Já to zvládla bez pásu, stejně by se neměl nosit moc často kvůli svalům.Pokud máš jinak těhu bez problému, zkus vydržet.
Ahoj,
tak já jsem ve 22.týdnu druhého těhu a bolí mě spona už asi 2 týdny. Je to šílené, ale předčasný porod nehrozí…prý je to způsobeno hormonálně, tělo se začíná připravovat na porod a uvolňuje se… jinak také chodím do práce. Občas mě děsně bolí v kříži když vstávám z postele.
Vendy
Vidi píše:
Ahoj,
tak já jsem ve 22.týdnu druhého těhu a bolí mě spona už asi 2 týdny. Je to šílené, ale předčasný porod nehrozí…prý je to způsobeno hormonálně, tělo se začíná připravovat na porod a uvolňuje se… jinak také chodím do práce. Občas mě děsně bolí v kříži když vstávám z postele.Vendy
A bolí tě to jen na jedné straně jako mě? taková divná bolest jakoby v kosti i ve svalu. Mě jen nalevo.
xxpetka píše:
A co ten těhotenský pás, myslíte, že to bude lepší? Máte s nějakým zkušenosti a s jakou velikostí?
Já ho mám a když někam jdu, nasadím si ho, jinak na běžný domácí povalování ho sundávám… je to s ním určitě lepší, bříško tolik nepne a nebolí tolik záda, na ty stydký kosti to zas až tak velký vliv nemá… ale nedám na něj dopusit ![]()
To jsem ráda že tady čtu jak jste na tom stejně
mě začla bolet už před pár týdny kostrč, a teď cca, dva týdny je to i pocit nakopnutýho rozkroku, přesně tak bych to taky definovala…z delší procházky se plazim jak slimák, když se svlíkam a zvednu nohu tak mě zase loupne ta kostrč..a to jsem teprve 27. týden..když si představim ještě 3 měsíce…ufff ![]()