Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim vsechny snazilky ![]()
Chtela jsem se zeptat, jestli ma nekdo zkusenost s bolesti uz 4 dny po OVU. Ted uz je to 10dni po OVU a delala jsem si test, ale byl negativni
, ale bolest a tlaceni je tam porad a strida se to na obou stranach. Po ranu mi byva i mirne nevolno, ale prsa citliva vubec nemam. Mimi bych si moc prala a kamaradka mi rikala, ze jsem si to urcite vsugerovala. Ale nemuzu se zbavit pocitu, ze mozna..
Dekuji za odpovedi ![]()
terulatko píše:
Zdravim vsechny snazilky![]()
Chtela jsem se zeptat, jestli ma nekdo zkusenost s bolesti uz 4 dny po OVU. Ted uz je to 10dni po OVU a delala jsem si test, ale byl negativni
Dekuji za odpovedi, ale bolest a tlaceni je tam porad a strida se to na obou stranach. Po ranu mi byva i mirne nevolno, ale prsa citliva vubec nemam. Mimi bych si moc prala a kamaradka mi rikala, ze jsem si to urcite vsugerovala. Ale nemuzu se zbavit pocitu, ze mozna..
ja jsem si taky rikala, ze to je mozna moc brzy
Ja ted ani nevim poradne, kdy to mam dostat, protoze po vysazeni antikoncepce (pred pul rokem) jsem to mela pravidelne po 27dnech, ale posl. dva mesice jsem mela zpozeni asi tyden, tak nevim, jestli to znamena, ze se mi zmenil cyklus. Ale kdyby to bylo tech 27 dni, tak bych to mela mit pozitri.
Ale bojim se, ze uz mi z toho magori ![]()
jojo, magoříš, ale to my všechny
thu být můžeš, všem tak brzy po OVU nevím, zda to poznáš. Pokud víš, jak douho máš luteální fázy cyklu a kdy jsi měla ovulku, tak si MS spočítáš jednoduše.
Caty, co to je ta luteální fáze cyklu? Omlouvam se za pro vas tady asi primitivni otazku
My se s manzelem snazime 3 mesice a teprve tenhle mesic jsem si podle ovulacnich testu zjistovala, kdy mam OVU a tak nejsem zatim zadna profisnazilka ![]()
terulatko, mě začalo bolet bříško cca 5.-6.den po Ovu, 12.DPO mi vyšel pozitivní těhutest a zatím dobrý ![]()
Takže počkala bych pár dní a udělala si těhutest
10.DPO je na test ještě brzy ![]()
To Miru29: Dekuju za radu a dodani nadeje
mas pravdu, zkusim za par dni znovu a budu se modlit ![]()
tak mě taky bolelo v podbříšku,byla to stejně mírná bolest jako když jsem to vždycky měla dostat,myslela jsem si že mám jen zpoždění tak jsem tomu moc nevěnovala pozornost,když jsem to nedostala cca tři týdny (už si fakt přesně nepamatuji
),šla jsem k Dr. a ten mi zdělil že jsem v pátém týdnu
.takže to možné je,ale může to být i porucha.Jak psali holky,ještě počkej.Jinak držím palečky at se vám to podaří
.
terulátko, ano to je fáze cyklu po OVUlaci. Pokud víš, přesně, kdy byla OVU, tak cca v průměru počítej plus 14 dní, to je většinová délka luteální fáze, ale každý jí má jinou.Může být kratší i delší, tohle je průměr. Takže pokud jsi měla OVU cca 14DC, tak MS můžeš čekat plus mínut 28 nebo 29DC. Záleží taky kdy proběhla OVU v ten den a tak, ale plus mínus den. Kdybys měřila BT, tak bys to eventuelně poznala i z toho, ale není to pravidlo.
A miru29, když jsem byla těhu, vyšel mi testík už 10DPO
slabý, ale byl a sílil
Caty, dekuju za vysvetleni
Tak podle toho vypoctu bych mela mit MS az 30teho, takze jsem delala test o 6 dni driv, tak mam jeste nadeji
no, ale nechci si to zakriknout. Dalsi test zkusim teda v nedeli. Jeste jednou dekuji a preji hezky den ![]()
Luccy1 píše:
tak mě taky bolelo v podbříšku,byla to stejně mírná bolest jako když jsem to vždycky měla dostat,myslela jsem si že mám jen zpoždění tak jsem tomu moc nevěnovala pozornost,když jsem to nedostala cca tři týdny (už si fakt přesně nepamatuji),šla jsem k Dr. a ten mi zdělil že jsem v pátém týdnu
![]()
.takže to možné je,ale může to být i porucha.Jak psali holky,ještě počkej.Jinak držím palečky at se vám to podaří
.
Dekuji Luci
velice pozitivni zprava ![]()
terulatko píše:
Zdravim vsechny snazilky![]()
Dekuji za odpovedi, ale bolest a tlaceni je tam porad a strida se to na obou stranach. Po ranu mi byva i mirne nevolno, ale prsa citliva vubec nemam. Mimi bych si moc prala a kamaradka mi rikala, ze jsem si to urcite vsugerovala. Ale nemuzu se zbavit pocitu, ze mozna..
Ahoj Teru,
to klidně můžeš … ale do zpoždění MS bych na to nesázela
Já měla takový divný pocit a nevolno mi trochu bylo (bylo to kolem Silvestra a vůbec jsem neměla chuť na alkohol) - ale pořád nevím, jestli to souviselo s těhu … ty pravý nevolnosti začly až od 7. týdne …
Držím palce, ahoj ![]()
Dobry den,
ozivuji diskusi a chtela jsem se zeptat ne na to, jestli jsem tehotna, to muze vedet jen vedam s kouli
, ale jestli opravdu byva boleni podbrisku priznak tehotenstvi?
Abych trocho osvetlila duvod dotazu…
Uz mam jedno dite, od porodu jsem dostala ms zatim jen 2× a to dosti nepravidelne. V sexu se nechranime, takze tehotenstvi je mozne. Kdy mam ovulaci presne nevim, ani nevim jestli ji vubec mam. Porad jeste kojim.
Pred tehotenstvim jsem ovulaci poznala podle bolesti podbrisku a tento cyklus me takto podbrisek bolel a ja si myslela, ze to je asi ovulace. Bolest trvala 2 dny, potom presla a za par dni zacala znovu a trva do ted. Je to uz asi tyden. Je to jako kdybych mela dostat ms. Na test je brzy. Jinak me nic neboli a nemam ani vytok, takze si myslim, ze zadny zanet nebo kvasinky to nejsou…
Jestli to tak pujde dal a zapar dni se mi neukaze nic na testu, tak samozrejme pujdu na gyndu.
Nejde mi o to, aby jste mi rekly zda jsem nebo muzu byt tehota. Jen by me zajimaly vase zkusenosti, zda jste takovou bolest pred zjistenim tehotenstvi taky meli ![]()
Dekuji za odpovedi ![]()
Ja mela strasne bolesti v podbrisku v dobe ovulace a tyden po ni, ze jsem uz myslela na tehotenstvi, ale testy negativni a MS se normalne dostavila…
Tak já měla bolesti v podbřišku jen v okamžiku, kdy jsem posilovala břišní svaly nebo když jsem tančila v těhotenství nedoporučované prvky v břišním tanci. Ale to bylo okamžitě a šlo mě i na zvracení.