Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zkus zkontrolovat polohu při kojení. Tohle mi dělalo, když jsme leželi v posteli, ale Matýsek byl trochu odkloněný. Správně měl být bříškem na mé bříško, ale on ležel ne úplně na boku, ale trošilinku víc na zádíčka a tím pádem mě jakoby pusinkou tahal při pití za dvorec. Nezkoušeli jste kojit v sedě? Třeba by změna polohy pomohla.
Zkus taky před kojením nahřát prsa, uvolní se a půjde to líp.
Ahoj,
může to být tou technikou, i když my jsme techniku kojení zvládali dobře - měla jsem to od laktační poradkyně zkontrolováno a trpěla jsem jak zvíře celé šestinedělí. Moje prsa si na to prostě musela zvyknout… Dodnes (malému je 10 měs) si živě pamatuji jak jsem se s brekem chystala na další kojení a dávala si limity jak dlouho budu ještě kojit.....a kojíme do teď.
Takže to může být i váš příapad, a když jo, tak přeji, aby to přeslo rychle…
Hodně zdaru!
K.
Ja jsem v porodnici mela podobny problem, mazala jsem Bepanthenem a prsa se velice rychle uzdravila, ale pokud to nebude jen tim, ze si bradavky musi zvyknout, doporucuju www.kojeni.cz a pripadne laktacni poradkyni. Co mi znama radila - zkus poradne pritisknout hlavu ditete k prsu (neboj, neudusi se). Klarka obcas dela takove blbosti, jako ze se pricucne a odtahuje hlavu a zkousi co vydrzim, jak se prso natahne, ale nasledky z toho nastesi nemam ![]()
Mě kojení bolelo skoro dva měsíce. Myslím, že to bylo tím, jak jsem měla hodně nalitá prsa, protože to bolelo jen na začátku kojení. Ale tělo si zvyklo ![]()
A já si myslím, že je to tím, že nemá malej v pusince to prso celý, ale jen bradavku bez dvorce. To by taky bolelo ![]()
Taky tipuju na málo otevřenou pusinku. Větší děti už se napijí, i když tu papulu moc neotevřou, a taky umí dásně pořádně stisknout
. Ale malé miminko musí mít pusinu rozlapenou pořádně a stist taky nemá kdovíjaký.
Samozřejmě taky můžeš být citlivější (nemám co kecat, jsem ten učebnicový příklad „kojení nebolí“, o jehož existenci se často pochybuje
). Ale zkontrolovala bych prvně toto. A taky bych zkusila změnit polohu - mně třeba to vleže jde podstatně blběji než jakkoli jinak.
Tak tohle tema je moje parketa.:-) Mela jsem citlive bradavky a kojeni moc bolelo, at jsme delala vse spravne. Nakonec mi pomohlo stridani kojeni pres kloboucky a bez nich, a pak na radu gynekologa mazat bradavky genciankou. Je to teda silena patlacka, ale pomohlo to.
Vim,ze je nazor, ze dite kojene pres kloboucky se pak nenauci sat bez nich,ale my toto pravdilo zcela vyvracime. bepanthen mi vubec nezabral. Pak si opravdu prsa zvykly a kojime doted (male je 10 mesicu). Velmi dobre si pamatuji, jak jsem kazdy dne vecer brecela, ze uz toho mam dost a ze ji dam umele mleko,ze tohle utrpeni nemam zapotrebi..
Kazdopadne doporucuju kdyztak investovat do laktacni poradkyne, aby ti zkontrolovala techniku, kdyztak mi dej vedet a ja ti poslu kontakt na jednu super pani (Praha a okoli). Nebyt ni, tak jsem asi skoncila s kojenim, pomohla mi hodne i psychicky.
Souhlasím s Fialkou, měla jsem to úplně stejně jako ona a taky mi pomohly až kloboučky. Kojila jsem přes ně cca 2 měsíce a do teď bez problémů kojím bez nich. Než jsme na ně přišli, byl to boj a hlavně psychický, málem jsem to vzdala.. Přeju hodně trpělivosti, ono se to zlepší..
Tak holky, samotnou mě to překvapilo, ale mně kloboučky naopak paradoxně bolesti způsobovaly
Mám ploché bradavky, v porodnici mi hned šoupli kloboučky, 2 měsíce jsem při kojení malé trpěla jak zvíře, brečela atd., měla jsem prasklinky, jí to nešlo … hrůza
ale nechtěla jsem to vzdát, protože malej papal pěkně a chtěla jsem kojit obě děti. No a po 2 měsících jsme kloboučky odbourali - a do dvou týdnů pohodička
Ona jak dcerka musela přes kloboučky tahat velkou silou, tak mi citlivé bradaky (nezvyklé na přímý kontakt) hrozně rasila. Teď mám jiný problém, ale to je na samostatnou diskusi…
Prosim poradte, co mam delat.(Malymu jsou 2 tydny)
Mám problemy pri kojeni, skoro pokazde me boli dvorce v miste, kde jej miminko svira (jako by me kousal dasní). Kojime v leze a ja porad kontroluju, zda oba lezime na boku a tak, ale v tom asi problem nebude. A potom, vetsinou po kojeni, mo boli bradavky a dvorce. Je to takova ostra bolest, ktera mi vystreluje z prsu.
Dekuju predem za jakoukoliv radu.