Borelióza u dětí

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6806
27.6.13 21:57
@mroe píše:
Mne to teda osobne na boreliozu moc nesedi. Zvlast kasel a zanet spojivek, pokud navic ani nemel flek, tak by me teda borelioza ani nenapadla. Proc by ji mel mit? Spis ma jen nejakou virozu.

Mám stejný názor, nebudu se proto opakovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
28.6.13 06:03

Syn měl podobné příznaky boreliozy, jen bez toho kašle, vypadalo to na virozu, taky tak se to léčilo, po dalším měsíci se mu na jeden den udělal ve tváři flek, jako by spal na nějaké hraně, stále to nebyly jasné příznaky a bor. to byla. Měl pořád nějakou drobnou bolítku, tu ho bolela noha, pak ho bolelo něco jiného, zhubl.
Ať si udělají vyšetření krve a budou mít jistotu nebo klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
21.5.15 07:02

Ahoj, chtěla bych se zeptat na váš názor. Synovec má nyní zjištěnou boreliózu a já si vzpomněla na minulý rok, kdy můj tehdy 1,5 let syn chytl dvě klíště. Po dobu měsíce bez potíží, bez vyrážky. Krev byla negativní na boreliózu (přesně 4 týdny od jejich zakousnutí). Nicméně po 33 dnech nato horečky, bez kašle, rýmy. Doktorka to tehdy uzavřela tak, že ve stolici našla streptokoka. Mi to nyní vrtá hlavou, zdali na krev tehdy nebylo ještě brzy a ty horečky nemohly být způsobené borelkou. Od té doby žádné potíže, unavený nebývá, nic ho dle mého názoru nebolí. Co myslíte? Děkuji za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5110
21.5.15 07:52

Ahoj Happynett, dcera měla loni v červnu jediné klíště, měsíc po přisátí testy negativní, jenže o měsíc později si začala stěžovat na bolesti v zátylku, svědění pod nehty a nakonec celého těla. O ten měsíc později již testy boreliozu potvrdily :? Takže bych určitě na tvém místě pro klid duše na krev zašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
7.6.18 20:18

Ahoj všem,
potřebuji se poradit.
Dcera má od 1.6. neštovice, které zvládáme tak nějak v rámci možností.
2 dny před výsevem neštovic (30.5.) jsem jí našla zakousnuté klíště a dnes jsem u stroupku od klíštěte našla flek. Není to typické kolečko s bílým středem jako u boreliózy, zatím je to spíš takové půlkolečko z jedné strany.
Nevím, co teď. Zítra naše doktorka neordinuje, je tam lékař, se kterým bohužel opakovaně nemám dobrou zkušennost. Můžu si troufnout nechat to do podnělí nebo by jste radši šli hned? Děsí mě ta kombinace s neštovicema.
Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
7.6.18 20:30

Já bych to zatím nechala být. Pokud by měl lékař podezření na boreliózu, tak by stejně nejspíš musel nabrat krev, aby to potvrdil či vyvrátil. A borelie v krvi test neodhalí dříve jak po měsíci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
7.6.18 20:34

Do pondeli to kolecko nejspis zmizi. Nase mala ho mela asi jen den a pul. Aspon si ho vyfot. Jestli cekat? Jako ta borelka uz je v tele cca 6 tydnu, takze par dnu navic asi nebude hrat roli. Na druhou v kombinaci s nestovicema fakt tezko radit. Asi vas ani moc radi neuvidi v cekarne. Ja bych asi rano zavolala a uvidis, jak bude doktor mluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
7.6.18 20:37

@brutusnikki pokud uz se udelalo kolecko, tak uz je nakazena cca 6 tydnu a to uz v krvi bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
7.6.18 20:39

@ngauruhoe 6 týdnů ne - klíště bylo minulou středu 30.5. Inkubační doba je 2 - 35 dní, co jsem vyčetla. Asi tam ráno zavolám a uvidím.

Příspěvek upraven 07.06.18 v 20:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
7.6.18 20:39

@ngauruhoe ale píše, že klíště měla 30.5… To je asi týden… Jinak teda od syna mám zkušenost, že hnusnej flek může udělat i komár…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
7.6.18 20:46

@azalia @brutusnikki aha, to datum jsem prehlidla. Tak to nemyslim, ze bude flek z boreliozy. Mozna jen diky nestovicim citlivejsi kuze. A v krvi to tedy taky jeste nebude. Vsak zavolas a kdyz s doktorem nebude rec, do pondeli se nejspis nic nestane ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
7.6.18 21:42

Čerstvá zkušenost: synovi se udělalo typické kolečko týden po vytažení klíštěte, takže to borelioza klidně být může, ale z krve se to ještě neprokáže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
8.6.18 11:18

@Vrba Jana Můžu se zeptat, jak to doktor řešil? Dal hned ATB nebo jste čekali na pozitivní krev?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
8.6.18 13:38

@azalia hned atb..a to je dává hrozně nerad, všechno jsme zatím řešili bez nich. U tohohle byl nekompromisní a jsem ráda, že nečekal, kamarádka se z boreliozy dostává třetím rokem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
8.6.18 13:56

@Vrba Jana Díky za informaci. Já dneska mluvila jen se sestřičkou. Prý pokud se nevykreslí vyloženě typické kolečko, tak se to jako borelióza nebere. Tak máme ještě počkat. Půjdem tam příští týden a pokud ten flek pořád bude, tak asi budu trvat na ATB. Pořád si říkám, že lepší jednou zbytečně, než pak řešit nějaké komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí