Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě jsem se pokusila vložit fotku. Není to moc vidět. Jako dokonalé kolečko to není, ale stejně jsem z toho nervozní.
Tak jenom pro doplnění. Flek se dnes ráno dobarvil. Byly jsme na infekčním a už má ATB Zinat na 14 dní.
@Vrba Jana Můžu se, prosím Tě, ještě zeptat, jak dlouho ty ATB syn bral? Bojím se, aby těch 14 dní nebylo málo. Všude se píše, že mají být 3 - 4 týdny. Děkuji.
@azalia Taky jsme ještě v procesu a má je brát taky dva týdny. Přiznávám, že jsem taky na vážkách, jestli to bude stačit, na druhou stranu jediný projev u syna (zatím) byl jen ten flek..Určitě to budu podporovat i alternativně (zatím homeopatika) a uvidím, co bude za dva týdny (u nás ještě týden). Držím pěsti k rychlé léčbě!
@Vrba Jana Tak já jsem to dneska konzultovala s naší obvodní doktorkou. Říkala, že těch 14 dní podle nových doporučení stačí, ale že nemá problém nám to na ty tři týdny protáhnout, pokud budeme chtít a budeme tak klidnější. Tak jsem ráda. Ten flek by měl během té léčby zmizet.
Ahoj, dcerka 2 roky měla 13.10. klíště a dneska na tom místě kolo jak od trakare, na pohotovosti ihned diagnostikovali boreliózu 1.stupne a nasadili ATB na 14dni.
V pátek radši dojdu k naší Dr ať nás pošle na krev, nebo jak se dal postupuje?
Má někdo zkušenosti? Je to nebezpečné, když je to v 1.stadiu? Přeci jen je to přez 2mesice a dcerka je mala, nic ale kromě fleku ji není, nebo nepozorují, řadí pořád stejně.
Kamarádka mi psala, že ji má už několik let.. ![]()
Díky za každou zkušenost. Do pátku daleko a mě to dost nervuje.Diky
@lucynka25 dcera měla v 1 roce, taky nasazení ATB, až následně byla odebrána krev, potvrdilo to diagnozu
Raději přeléčit než nechat a mít následně problémy
@lucynka25 píše:
Ahoj, dcerka 2 roky měla 13.10. klíště a dneska na tom místě kolo jak od trakare, na pohotovosti ihned diagnostikovali boreliózu 1.stupne a nasadili ATB na 14dni.
V pátek radši dojdu k naší Dr ať nás pošle na krev, nebo jak se dal postupuje?
Má někdo zkušenosti? Je to nebezpečné, když je to v 1.stadiu? Přeci jen je to přez 2mesice a dcerka je mala, nic ale kromě fleku ji není, nebo nepozorují, řadí pořád stejně.
Kamarádka mi psala, že ji má už několik let..
Díky za každou zkušenost. Do pátku daleko a mě to dost nervuje.Diky
Nemusí se to vždy projevit v krvi. Takže pokud byla jasná vyrážka, prostě bych antibiotika pro jistotu dobrala. Dcera to taky tak měla. Následky být žádné nemusí, dcera např. byla v dalším roce často nemocná a alergoložka říkala, že to může být důsledek, že borelioza hodně oslabuje.
Z krve doktor nic nezjistí, když bude pozitivní na LB tak to znamená že je to dobrý že má protilátky. když bude negativní tak ti bude tvrdit že LB nemněla, a že není co léčit. pokud má ještě flek tak je to hodně divný.
@MartinKa36 flek vyběhl dneska, včera neměla nic a dneska ráno cca 10cm kolo.
@vokishka jj to určitě bude brát, ani by mě nenapadlo ji je nedat.
Řekni si o test na LTT, co nejdříve a drž malou na ATB dokud hodnota LTT testu neklesne.
Vysledek testu nemu v podstatě žádný význam protože hodnotu nelze s nicím srovnat ale je to jedinej použitelnej test. Protilátky jsou na prd to že má LB už víš… ale pokled hodnoty LTT ti řekne že je léčba ATB uspěšná
Zdravím. Mám šestileté dítě. Před 14 dny dostal horečky, kašel a trochu rýmu. U doktorky jsem s ním samozřejmě byla. Dostal akorát Erdomed a ventolin, horečky trvalý asi 3 dny a do pár dnů zmizel i kašel. Jenže teď o víkendu dostal znova horečky, zimnici a bolelo ho za krkem ale jen chvilku…a po ránu jednou zvracel, teploty i přes den, večer si stěžoval, že ho bolí bříško..opět jen chviličku. Další den ráno zvracel 3× a měl jednou řídkou stolici a když šel z wc boleli ho nohy. U Mudr jsem s ním byla, nic na něm neshledala crp bylo 41..dala mu antibiotika… Jenže mě dnes došlo, že asi 11 září měl v hlavě klíště a vůbec mě nenapadlo jí to říct. Zítra jí to řeknu ale teď to ve mě hlodá a zajímá mě aspoň váš názor ![]()
@Anonymní píše:
Zdravím. Mám šestileté dítě. Před 14 dny dostal horečky, kašel a trochu rýmu. U doktorky jsem s ním samozřejmě byla. Dostal akorát Erdomed a ventolin, horečky trvalý asi 3 dny a do pár dnů zmizel i kašel. Jenže teď o víkendu dostal znova horečky, zimnici a bolelo ho za krkem ale jen chvilku…a po ránu jednou zvracel, teploty i přes den, večer si stěžoval, že ho bolí bříško..opět jen chviličku. Další den ráno zvracel 3× a měl jednou řídkou stolici a když šel z wc boleli ho nohy. U Mudr jsem s ním byla, nic na něm neshledala crp bylo 41..dala mu antibiotika… Jenže mě dnes došlo, že asi 11 září měl v hlavě klíště a vůbec mě nenapadlo jí to říct. Zítra jí to řeknu ale teď to ve mě hlodá a zajímá mě aspoň váš názor
Na nemoc přenášenou klíšťaty to tedy nevypadá. Já bych ho poslal na PCR test na SARS-CoV-2.
@Doctus Děkuji moc. Mě by ta borelióza normálně ani nenapadla když měl kašel a horečky jenže pak to ustalo a do týdne byly zpátky horečky ale už bez kašle a bolely ho ty nohy+to zvracení…a najednou si vzpomenu, že měl to klíště ![]()