Borelióza u dětí

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
703
8.6.18 14:05

Ještě jsem se pokusila vložit fotku. Není to moc vidět. Jako dokonalé kolečko to není, ale stejně jsem z toho nervozní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
9.6.18 16:05

Tak jenom pro doplnění. Flek se dnes ráno dobarvil. Byly jsme na infekčním a už má ATB Zinat na 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
11.6.18 09:45

@Vrba Jana Můžu se, prosím Tě, ještě zeptat, jak dlouho ty ATB syn bral? Bojím se, aby těch 14 dní nebylo málo. Všude se píše, že mají být 3 - 4 týdny. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
11.6.18 19:28

@azalia Taky jsme ještě v procesu a má je brát taky dva týdny. Přiznávám, že jsem taky na vážkách, jestli to bude stačit, na druhou stranu jediný projev u syna (zatím) byl jen ten flek..Určitě to budu podporovat i alternativně (zatím homeopatika) a uvidím, co bude za dva týdny (u nás ještě týden). Držím pěsti k rychlé léčbě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
12.6.18 11:39

@Vrba Jana Tak já jsem to dneska konzultovala s naší obvodní doktorkou. Říkala, že těch 14 dní podle nových doporučení stačí, ale že nemá problém nám to na ty tři týdny protáhnout, pokud budeme chtít a budeme tak klidnější. Tak jsem ráda. Ten flek by měl během té léčby zmizet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
25.12.19 20:59

Ahoj, dcerka 2 roky měla 13.10. klíště a dneska na tom místě kolo jak od trakare, na pohotovosti ihned diagnostikovali boreliózu 1.stupne a nasadili ATB na 14dni.
V pátek radši dojdu k naší Dr ať nás pošle na krev, nebo jak se dal postupuje?
Má někdo zkušenosti? Je to nebezpečné, když je to v 1.stadiu? Přeci jen je to přez 2mesice a dcerka je mala, nic ale kromě fleku ji není, nebo nepozorují, řadí pořád stejně.
Kamarádka mi psala, že ji má už několik let.. :roll:
Díky za každou zkušenost. Do pátku daleko a mě to dost nervuje.Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
25.12.19 21:13

@lucynka25 dcera měla v 1 roce, taky nasazení ATB, až následně byla odebrána krev, potvrdilo to diagnozu
Raději přeléčit než nechat a mít následně problémy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65027
25.12.19 21:15
@lucynka25 píše:
Ahoj, dcerka 2 roky měla 13.10. klíště a dneska na tom místě kolo jak od trakare, na pohotovosti ihned diagnostikovali boreliózu 1.stupne a nasadili ATB na 14dni.
V pátek radši dojdu k naší Dr ať nás pošle na krev, nebo jak se dal postupuje?
Má někdo zkušenosti? Je to nebezpečné, když je to v 1.stadiu? Přeci jen je to přez 2mesice a dcerka je mala, nic ale kromě fleku ji není, nebo nepozorují, řadí pořád stejně.
Kamarádka mi psala, že ji má už několik let.. :roll:
Díky za každou zkušenost. Do pátku daleko a mě to dost nervuje.Diky

Nemusí se to vždy projevit v krvi. Takže pokud byla jasná vyrážka, prostě bych antibiotika pro jistotu dobrala. Dcera to taky tak měla. Následky být žádné nemusí, dcera např. byla v dalším roce často nemocná a alergoložka říkala, že to může být důsledek, že borelioza hodně oslabuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
25.12.19 21:19

Z krve doktor nic nezjistí, když bude pozitivní na LB tak to znamená že je to dobrý že má protilátky. když bude negativní tak ti bude tvrdit že LB nemněla, a že není co léčit. pokud má ještě flek tak je to hodně divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
25.12.19 22:06

@MartinKa36 flek vyběhl dneska, včera neměla nic a dneska ráno cca 10cm kolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
25.12.19 22:13

@vokishka jj to určitě bude brát, ani by mě nenapadlo ji je nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
26.12.19 00:35

@lucynka25

Řekni si o test na LTT, co nejdříve a drž malou na ATB dokud hodnota LTT testu neklesne.

Vysledek testu nemu v podstatě žádný význam protože hodnotu nelze s nicím srovnat ale je to jedinej použitelnej test. Protilátky jsou na prd to že má LB už víš… ale pokled hodnoty LTT ti řekne že je léčba ATB uspěšná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.21 15:19

Borelióza?

Zdravím. Mám šestileté dítě. Před 14 dny dostal horečky, kašel a trochu rýmu. U doktorky jsem s ním samozřejmě byla. Dostal akorát Erdomed a ventolin, horečky trvalý asi 3 dny a do pár dnů zmizel i kašel. Jenže teď o víkendu dostal znova horečky, zimnici a bolelo ho za krkem ale jen chvilku…a po ránu jednou zvracel, teploty i přes den, večer si stěžoval, že ho bolí bříško..opět jen chviličku. Další den ráno zvracel 3× a měl jednou řídkou stolici a když šel z wc boleli ho nohy. U Mudr jsem s ním byla, nic na něm neshledala crp bylo 41..dala mu antibiotika… Jenže mě dnes došlo, že asi 11 září měl v hlavě klíště a vůbec mě nenapadlo jí to říct. Zítra jí to řeknu ale teď to ve mě hlodá a zajímá mě aspoň váš názor :roll:

• Citovat
  • Upravit
9733
4.11.21 17:07
@Anonymní píše:
Zdravím. Mám šestileté dítě. Před 14 dny dostal horečky, kašel a trochu rýmu. U doktorky jsem s ním samozřejmě byla. Dostal akorát Erdomed a ventolin, horečky trvalý asi 3 dny a do pár dnů zmizel i kašel. Jenže teď o víkendu dostal znova horečky, zimnici a bolelo ho za krkem ale jen chvilku…a po ránu jednou zvracel, teploty i přes den, večer si stěžoval, že ho bolí bříško..opět jen chviličku. Další den ráno zvracel 3× a měl jednou řídkou stolici a když šel z wc boleli ho nohy. U Mudr jsem s ním byla, nic na něm neshledala crp bylo 41..dala mu antibiotika… Jenže mě dnes došlo, že asi 11 září měl v hlavě klíště a vůbec mě nenapadlo jí to říct. Zítra jí to řeknu ale teď to ve mě hlodá a zajímá mě aspoň váš názor :roll:

Na nemoc přenášenou klíšťaty to tedy nevypadá. Já bych ho poslal na PCR test na SARS-CoV-2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.21 17:11

@Doctus Děkuji moc. Mě by ta borelióza normálně ani nenapadla když měl kašel a horečky jenže pak to ustalo a do týdne byly zpátky horečky ale už bez kašle a bolely ho ty nohy+to zvracení…a najednou si vzpomenu, že měl to klíště :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA