Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@chatwenna píše:
Podle poslednich clanku o vyvoji detske nozky, jsou kecy o vyvrtnutych kotnicich prezitek…
Nic takoveho detem nehrozi, maji kotnik pevny dost.Boty bych si nechala.
To mi říkal i ortoped.
Já synovi kupuju Adidasky/nike/puma, kotníčkové měl jenom první boty (sandálky od Befado nebo Fare?
).Budou mu v červnu tři..
@lucineeccka Ja u ortopeda s malym nebyla.. Ale je to o tom plno clanku na netu.
Ba naopak na zapad od nas je ted bezne, ze se deti uci chodit pouze capackach s tenouckou podrazkou, aby mely kontakt s podlouzkou…
Kdyz naslapujes je prirozene, ze se ti roztahnou prsty na noze, a tim vytvaris stabilitu. Kdyz se dite sesneruje do pevne boty, nema prostor pro roztahnuti prstecku a o to hur udrzuje stabilitu… ![]()
Takze ja kotnickove boty nemam ani jedny.
Ja nosim adidasky - superstary, uz od patnacti, jsou to me nejmilejsi boty. Maly uz je ma taky. V capackach i jako prvni botu… ![]()
Holky diky, asi si je teda nechame. Si rikam, ze stejnak za chvili budu kupovat sandalky a na to hriste tedka ty tenisky budou stacit ![]()
Ahoj, mžete mi někdo poradit? Přítel koupil malému tyto botky. Co si o nich myslíte? Jsou kotníčkové, špička obebná (mají podrážku asi tak jako cvičky, nebo tenisky). A pata? jak moc má být pevná? Jinak na prstíky je místa taky dost. Myslíte, že mu je můžu dát jako první botičky? Akorát, že nejsou kožené no. A zevnitř jsou jen lehounce tvarované. Děkuji za názor
@Mikys nezlob se, ale pro me jsou priserne hrozne…snad jsou aspon lehke…nam neurolog, ke kteremu chodime, nedoporucoval pevny kotnik, takze za me hrozne boty..
@KackaDoup Nezlob se, ale můžu se zeptat podle čeho tak soudíš? Jen podle toho, že jsou kotníčkové, nebo Tě k tomu vedlo i něco jiného?
@Mikys
a maly uz chodi jak je velky?
jako uplne prvni botky pro cerstve chodici bych koupila boty s detskym atestem a nekoukala na design i prvni zavazovaci botky musou byt i „in“ ![]()
jako zalezi na Tobe jak ti prijdou…a nebo schovat jestli je maly chodici/nechodici a teprve zacina ![]()
Jooo a jinak doplnim, ze jsem synovi vzdy kupovala drahe boty s atestem, klenbou a pevnym kotnikem Fare, Superfit atd a nohy ma ploche a kontiky mu taky ujizdi
takze nevim nooo
![]()
@Bekyn nelibi s eme vubec, soudim tedy d
le toho, ani podrazka ani tvar a ani nic, je to jen modni bota
Jéje, tak mně osobně se teda vůbec nelíbí. Tohle bych malýmu na nožky neobula ![]()
Mám v plánu se ohledně první obuvi pak někde poradit.. ![]()
@Hr4sek22
tohle jen jen moda…k chuzi to neni…tedy absolutne ne k prvni chuzi…
Podle poslednich clanku o vyvoji detske nozky, jsou kecy o vyvrtnutych kotnicich prezitek…
Nic takoveho detem nehrozi, maji kotnik pevny dost.
Boty bych si nechala.