Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Já dětem kupuju tenisky adidas nebo nike a jsem spokojená, za mě přijde mi, že adidas je o trošku lepší, jak zimní boty to nevím, u Pumy jsem ted trošku zklamaná, koupila jsem dceři pět let na tenis a nemá je ani půl roku a už se rozpadají…
Ahoj, já ty nekvalitní boty nekupuju ani sobě, natož tak dítěti. Ale je třeba rozlišovat mezi pojmy kvalita a značka. Boty pro dítě musí splňovat několik požadavků, pokud je splňují Addidas, Nike a podobné, tak proč ne. Já jsem ale u podobných značek nikdy kvalitní boty neviděla. Máme od ortopeda schválené Befado papuče a Pegres boty, obojí jedny z nejlevnějších, ale kvalitních.
Ahoj. Potřebuji synovi 3 roky koupit boty. Zatím jsem kupovala jen Fare. Jaký názor máte na Puma? Konkrétně tyto https://www.sportisimo.cz/…2-cv/156925/?…
To mě taky zajímá. Dcera má dva roky, kupujeme primigi, fare. Má širokou nohu. Ale jsem si říkala že takové pumy, nike… spíše kolem 5tého roku… Ale zajímá mě názor ostatních. Ty částky za boty je hrůza. Ted má dcera dvoje celoročky jedny za 1200, druhé 700… ty levnějsí na zahradu, odrážedlo…
@ArumLily0 taky kupuju ve sportisimo, dobrá cena
Mám i pozitivní zkušenost s reklamací
@matkabagristy mě spíš zajímá kvalita těch bot. Ještě se mi líbí tyhle https://www.d-sport.cz/…-bl-x1215048?… ale fakt nevím
No jako koupila bych je, ale budou mit rovnou podrazku, takze bych je stridala s “kvalitnejsi” obuvi vic vhodnou pro male deti. Dceri jsem koupila adidasky do skolky, pisek, odrazedlo a celorocky, baleriny, sandale v detske obuvi s kozenou vlozkou. Na celorocni chozeni bych to videla az od tech 5 let. Hlavne at jsou ohebne a lehke.
Nejlepsi, na ktere jsme kdy narazili, je Nike pico, mame doma 6×, zadna vada, nejlepsi pdodesev (manzel je svec a dost narocny na boty). Kdykoli jsem sahla mimo kvuli vzhledu, hruza, i adidasky za tisic se paraly, propoustely vodu. Ted uz jen vybirame barvu, kazdy rok maji nejakou novou.
Ale u nas boty dost trpi, kazdy den behani mokrou travou, pisek apod. Slusnou prochazku po chodniku vydrzi temer vse.
Pro dcerku jsem kupovala v bazarech pumy, niky i adidas. Dcerka má spotřebu bot - zahrada, hlína, písek, kaluže… vymete všechno, za den klíďo promočí dvoje boty a gumáky nesnáší. A musím říct, že jsem nezažila, že by se rozpadly. Vyhazovala jsem je, protože už byly ošklivý. Takže kvalita super. Fare nebo d.d.step jí kupuju nový celoročky, sandály a baleríny, ale na běhání venku potřebuje aspoň troje sportovní. Pozor na pumy a nike. Ty je lepší vyzkoušet, jsou o půl čísla menší. Adidas odpovídají velikostně fare.
Se právě nemůžu rozhodnout mezi těmi Puma a Fare s membránou… https://www.fare.cz/…v-814104.htm tyhle měl už loni ale až od září…a sice bude na. léto mít sandály ale bojím se aby mu v nich nebyl pařák i když mě se nějak extra teplé fakt nezdají i ki přijdou lehké..
@ArumLily0 píše:
Se právě nemůžu rozhodnout mezi těmi Puma a Fare s membránou… https://www.fare.cz/…v-814104.htm tyhle měl už loni ale až od září…a sice bude na. léto mít sandály ale bojím se aby mu v nich nebyl pařák i když mě se nějak extra teplé fakt nezdají i ki přijdou lehké..
Já osobně bych pořídíla oboje. Dítku vydrží až do podzimu. Ty pumy jsou plátěné, takže do mokra nebudou. Ty fare kožené s membránou, nepromknou. Hodit se budou oboje. Bude teplejí pumy, ochladí se fare… sucho pumy, mokro fare. Dcera má taky kožené (dokonce dvoje), k tomu bude mít plátěné tenisky kotníkové a pak sandálky na léto.
Starším dětem kupuji nejvíc Adidasy a nikdy žádný problém, jsou to držáky.
@kacakaca píše:
Nejlepsi, na ktere jsme kdy narazili, je Nike pico, mame doma 6×, zadna vada, nejlepsi pdodesev (manzel je svec a dost narocny na boty). Kdykoli jsem sahla mimo kvuli vzhledu, hruza, i adidasky za tisic se paraly, propoustely vodu. Ted uz jen vybirame barvu, kazdy rok maji nejakou novou.Ale u nas boty dost trpi, kazdy den behani mokrou travou, pisek apod. Slusnou prochazku po chodniku vydrzi temer vse.
Ty se mi libi. Prosim te, neni to ale nejakr zvlastni cislovani? Velikost versus stelka? Proti jinym botam.
Promin, nevim. Mam do 5km 2× Sportissimo a 1× A3 Sport, takze vzdycky vyzkousime. Mivaji uvadene velikosti US, UK, EUR i delku stelky.
V pohodě, nevadi. Koukala jsem, ze u nas ve sportisimu maji jen holcici. Ale treba nemaji na webu uplne vse? Zajedu se tam podivat. ![]()