Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj,
tak u nás se zatím nebotuje. Máme koupené jedny papučky - právě za těch 140 kaček, ale Michal sále víc leze než chodí. Navíc stojí na špičkách a ani když mu ty boty nazuju to není lepší. Myslela jsem bude mít botečky a bude se mu blbě na špičkách stát ale ani omylem… takže to zatím řešíme protiskluzama… nehledě na to, že opravdu víc leze a papučky by mu překážely, taky zvláštně sedí - v ppodstatě z kleku jde do sedu - zadeček mezi pokrčenejma nohama… a to se s bačkůrkama vůbec neda… takže je máme doma na okusování
tak pá
Ahojky,
my dáváme papučky(nyní to jsou celokožené botky)na šňěrování(malý je nemá šanci rozvázat,děláme dvojitou smyčku).Bylo nám pediatričkou řečeno že pokud hodně stojí tak dávat papučky a zpevňovat nožku,A je fakt že jakmile dostal papučky,začal chodit.Nejdříve teda mezi něčím,pár krůčků a nyní už lítá jako drak.
Teď jsem mu koupila větrací papučky s dírama a uvidíme jaké budou.
Gabule
ahoj,
tak u nás se zatím nebotuje. Máme koupené jedny papučky - právě za těch 140 kaček, ale Michal sále víc leze než chodí. Navíc stojí na špičkách a ani když mu ty boty nazuju to není lepší. Myslela jsem bude mít botečky a bude se mu blbě na špičkách stát ale ani omylem… takže to zatím řešíme protiskluzama… nehledě na to, že opravdu víc leze a papučky by mu překážely, taky zvláštně sedí - v ppodstatě z kleku jde do sedu - zadeček mezi pokrčenejma nohama… a to se s bačkůrkama vůbec neda… takže je máme doma na okusování
tak pá
Markéto,
přesně z toho důvodu, že při takovém tom sedu na patách se nedalo moc s botičkama sedět, aniž by se kotníky nevyvracely či to nějak nepřekáželo, jsme botky nedávaly do toho roku a půl. Nehrozilo, že poničíme kotníky. Ale nyní to už fakt nešlo, Eliška má jinou techniku sezení a hlavně pořád lítá = proto botky již musely být. Protiskluzky totiž často uklouzly (a to byly fest protiskluzové), ale prostě v běhu se našlapuje na hranu paty a tam to pak podklouzlo a mohlo to dopadnout ošklivě… Takže nyní ty botky. Současně s tím jsme zavedli na doporučení doktorky masážní podložku, na které každý den malá poskakuje, ukazuje mi jak dupe to či ono zvířátko a tím si nožku prokrví, promasíruje, procvičí svaly.. Něco jako náhrada toho běhán naboso v létě, které má být co nejvíc. Jelikož ta podložka je trochu nafouknutá, tak je i nerovná = drží na ní balanc = víceúčelové cvičeníčko
V těch botičkách totiž moc nepracuje = musí se to nějak trošku kompenzovat…
V 11m jsme určo o bačkůrkách vůbec neuvažovali…
Protiskluzkám a sandálkům zdar,
E.
Efinko, co je to za masážní podložku? Kde se dá sehnat?
Martina
Ahoj holky, potřebuju poradit..vrtá mi hlavou..Malej má 13 měsíců, nechodí, leze a popochází kolem nábytku (cca 2 týdny). Na rehabilitaci nám paní doporučila na dovnitř bačkorky či sandálky s pevným opatím, což už tedy 3 týdny má - velikost 19. Co ale na ven? Už přeci jen přituhlo a já nechci, aby byl venku v sedačce v bačkorách. Prodavačka říkala, že dítě má jednu velikost bot cca 2 měsíce. Říkala jsem si, že bych koupila nějaký botky z kategorie celoroční, ale jakou velikost..Nechci mu na 1 měsíc kupovat boty za třeba 600, jenom aby v nich seděl v sedačce v kočárku. Říkala jsem si, že bych mu teda koupila nějaké celoroční (tedy něco jako jarní/podzimní), ale ve větší velikosti. Když by je měl jen venku zapnutý na nožce, tak to přeci nevadí a kdyby třeba začal chodit do prosince..?, tak by mu pak mohly posloužit jako na ven na první krůčky..Jenže dilema, to už by mu v nich zase byla zima? Kdybych koupila rovnou 21, tak by mu podle teorie co velikost to 2 měsíce vydržely do února a to by mu v nich byla taky zima..Zase co když začne chodit třeba za měsíc a půl, to by zase v 21 plaval? Ach jo..fakt nevim co s tim
Doufam, že jsem nezmateně popsala sled svých myšlenek ![]()
Záleží na tom, jak rychle se ti rozběhá. Můj prcek po bytě bez držení začal chodit o vánocích, s venkem jsem čekala, až bude mít v chůzi po bytě jistotu. Pak ještě chvíli kvůli počasí. Takže jsme botky na ven koupili začátkem března a hned v nich chodil venku (takové celoroční kožené). Pokud s ním chceš trénovat chůzi venku už teď, tak kup nějaké kožené uzavřené. Pokud je chceš jen do kočárku, tak bych ho klidně vozila v bačkorách nebo místo bot silné ponožky. Ale asi bych s ním radši trénovala tu chůzi už teď. Jestli to necháš na dýl, tak začne venku chodit v zimě - ty zimní boty jsou všechny těžší než celoroční, tak mi to nepřipadá úplně ideální na to učení venku
a čekat na jaro - to je hooodně za dlouho ![]()