Botičky nebo bez botiček?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2857
11.2.06 09:20

ahoj,

tak u nás se zatím nebotuje. Máme koupené jedny papučky - právě za těch 140 kaček, ale Michal sále víc leze než chodí. Navíc stojí na špičkách a ani když mu ty boty nazuju to není lepší. Myslela jsem bude mít botečky a bude se mu blbě na špičkách stát ale ani omylem… takže to zatím řešíme protiskluzama… nehledě na to, že opravdu víc leze a papučky by mu překážely, taky zvláštně sedí - v ppodstatě z kleku jde do sedu - zadeček mezi pokrčenejma nohama… a to se s bačkůrkama vůbec neda… takže je máme doma na okusování

tak pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
11.2.06 09:51

Ahojky,
my dáváme papučky(nyní to jsou celokožené botky)na šňěrování(malý je nemá šanci rozvázat,děláme dvojitou smyčku).Bylo nám pediatričkou řečeno že pokud hodně stojí tak dávat papučky a zpevňovat nožku,A je fakt že jakmile dostal papučky,začal chodit.Nejdříve teda mezi něčím,pár krůčků a nyní už lítá jako drak.
Teď jsem mu koupila větrací papučky s dírama a uvidíme jaké budou.

Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
11.2.06 12:09

ahoj,

tak u nás se zatím nebotuje. Máme koupené jedny papučky - právě za těch 140 kaček, ale Michal sále víc leze než chodí. Navíc stojí na špičkách a ani když mu ty boty nazuju to není lepší. Myslela jsem bude mít botečky a bude se mu blbě na špičkách stát ale ani omylem… takže to zatím řešíme protiskluzama… nehledě na to, že opravdu víc leze a papučky by mu překážely, taky zvláštně sedí - v ppodstatě z kleku jde do sedu - zadeček mezi pokrčenejma nohama… a to se s bačkůrkama vůbec neda… takže je máme doma na okusování

tak pá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
11.2.06 12:43

Markéto,
přesně z toho důvodu, že při takovém tom sedu na patách se nedalo moc s botičkama sedět, aniž by se kotníky nevyvracely či to nějak nepřekáželo, jsme botky nedávaly do toho roku a půl. Nehrozilo, že poničíme kotníky. Ale nyní to už fakt nešlo, Eliška má jinou techniku sezení a hlavně pořád lítá = proto botky již musely být. Protiskluzky totiž často uklouzly (a to byly fest protiskluzové), ale prostě v běhu se našlapuje na hranu paty a tam to pak podklouzlo a mohlo to dopadnout ošklivě… Takže nyní ty botky. Současně s tím jsme zavedli na doporučení doktorky masážní podložku, na které každý den malá poskakuje, ukazuje mi jak dupe to či ono zvířátko a tím si nožku prokrví, promasíruje, procvičí svaly.. Něco jako náhrada toho běhán naboso v létě, které má být co nejvíc. Jelikož ta podložka je trochu nafouknutá, tak je i nerovná = drží na ní balanc = víceúčelové cvičeníčko :-) V těch botičkách totiž moc nepracuje = musí se to nějak trošku kompenzovat…
V 11m jsme určo o bačkůrkách vůbec neuvažovali…
Protiskluzkám a sandálkům zdar,
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
14.2.06 21:29

Efinko, co je to za masážní podložku? Kde se dá sehnat?

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
29.9.14 09:13

Ahoj holky, potřebuju poradit..vrtá mi hlavou..Malej má 13 měsíců, nechodí, leze a popochází kolem nábytku (cca 2 týdny). Na rehabilitaci nám paní doporučila na dovnitř bačkorky či sandálky s pevným opatím, což už tedy 3 týdny má - velikost 19. Co ale na ven? Už přeci jen přituhlo a já nechci, aby byl venku v sedačce v bačkorách. Prodavačka říkala, že dítě má jednu velikost bot cca 2 měsíce. Říkala jsem si, že bych koupila nějaký botky z kategorie celoroční, ale jakou velikost..Nechci mu na 1 měsíc kupovat boty za třeba 600, jenom aby v nich seděl v sedačce v kočárku. Říkala jsem si, že bych mu teda koupila nějaké celoroční (tedy něco jako jarní/podzimní), ale ve větší velikosti. Když by je měl jen venku zapnutý na nožce, tak to přeci nevadí a kdyby třeba začal chodit do prosince..?, tak by mu pak mohly posloužit jako na ven na první krůčky..Jenže dilema, to už by mu v nich zase byla zima? Kdybych koupila rovnou 21, tak by mu podle teorie co velikost to 2 měsíce vydržely do února a to by mu v nich byla taky zima..Zase co když začne chodit třeba za měsíc a půl, to by zase v 21 plaval? Ach jo..fakt nevim co s tim :( Doufam, že jsem nezmateně popsala sled svých myšlenek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
29.9.14 12:21

Záleží na tom, jak rychle se ti rozběhá. Můj prcek po bytě bez držení začal chodit o vánocích, s venkem jsem čekala, až bude mít v chůzi po bytě jistotu. Pak ještě chvíli kvůli počasí. Takže jsme botky na ven koupili začátkem března a hned v nich chodil venku (takové celoroční kožené). Pokud s ním chceš trénovat chůzi venku už teď, tak kup nějaké kožené uzavřené. Pokud je chceš jen do kočárku, tak bych ho klidně vozila v bačkorách nebo místo bot silné ponožky. Ale asi bych s ním radši trénovala tu chůzi už teď. Jestli to necháš na dýl, tak začne venku chodit v zimě - ty zimní boty jsou všechny těžší než celoroční, tak mi to nepřipadá úplně ideální na to učení venku :-) a čekat na jaro - to je hooodně za dlouho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí