Botičky nebo bez botiček?

143
10.2.06 11:02

Botičky nebo bez botiček?

Ahojky, my už za chvilku začneme chodit. Chtěla jsem se zeptat, jestli dávat botičky i doma nebo nechat běhat bez botiček. Slyšela jsem plno různých názorů, bohužel se liší…

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
203
10.2.06 11:13

Mi říkala kamarádka rehabka, že až začne obcházet nábytek, tak začít s botičkama.Na doma dávat látkové papučky kotníčkové nebo kožené capáčky. A na ven boty(ty asi stačí až začne chodit i venku, my jsme je začli používat dřív, protože máme velkou nohu a už nešly sehnat ty látkové do kočárku a nosíme i v šátku a sedačce, takže něco musel mít na nohách).Kotníček by měl být určitě zpevněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
10.2.06 11:14

Ahojky, přesně jak říkáš, názory se velmi liší. My jsme botičky museli nazout, ač neradi, protože máme plovoucí podlahy a ani ABS ponožky nestačili na to, aby to malé neklouzalo. Takže máme papučky a je to v pohodě. U nás hrál ještě roli fakt, že ta podlaha je šíleně studená a v bačkorkách je to OK.Ziza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
10.2.06 12:39

Ahojky, tak my jsme taky zacali davat boticky ve chvili, kdy se prcek tak rozchodil, ze mu to na plovouci podlaze zacalo v protikluzovkach pekne klouzat. A nema ted studene nozicky. U babicky na koberci chodil bez backurech dele. A moc nedoporucuju backurky s tkanickama, pac si je prcek rozvaze a pak se v nich pekne prerazi. Nejlepsi jsou backurky s prezkou a nebo sandalky :-))
Romca a David, 14 mesicu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
10.2.06 12:41

Na rehabce nám říkali, že botičky má dítě dostat tehdy, když více chodí než leze. A místo klasických papuček (potí se v nich nožička) je lepší koupit otevřené sandálky s pevnou patou. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
10.2.06 18:10

Ahoj,
tak já přidám taky jeden názor. Moje rehabilitačka řekla, že boty mám dát malýmu až bude více chodit a bude jistě stát. Bačkůrky nedávat, ale rovnou boty, protože jsou daleko víc zpevněné. Takže bačkůrky co jsem koupila jsou mi k ničemu.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
10.2.06 18:14

Ahoj, mala uz 2m chodi a boty jeste nema. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
10.2.06 18:21

Jiříček měl od začátku bačkorky s dírama, jednou jsem mu koupila plné a měl v nich pořád mokré ponožky, jak se mu nohy potily. Tady je hrozná zima od podlahy, nenechala bych ho naboso chodit ani v létě :( Vzhledem k tomu, že vůbec nelezl a jakmile se postavil, začal zrovna chodit, je otázka jestli déle leze nebo chodí bezpředmětná :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mia
10.2.06 18:35

Tak naše dítě sice chodit umí, ale na delší vzdálenosti ještě volí všechny 4 a nemusím řešit teplo ani klouzání tak je bez bot.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.2.06 19:17

Botičky

Ahojky,
já zrovna včera četla na rodině celkem sofistikovaný článek, že dítě má chodit co nejdéle na boso aby se procvičovalo svalstvo nohou a vůbec pro nácvik chůze. Odkaz je http://www.rodina.cz/clanek4881.htm.
Navíc to nebylo poprvé, co jsem toto četla, takže malá více chodí asi měsíc, a řeším to tak, že když jsme doma, chodí jen v ponožečkách (máme převážně koberce) a pokud jdeme ven máme botičky (myslím třeba nakupovat).
Hezký den.
Jana, Žanetka

• Citovat
  • Upravit
1376
10.2.06 20:02

Tak v tomto pripade som si ja vybrala ten nazor, ze doma sme len v abs ponozkach :-) topanocky (prve od dpk-zirafkove), sme davali asi mesiac, lebo maly dost padal, akokeby vtacal nozicku a krasne sa mu to upravilo, U nas bol vobec problem nieco zohnat, lebo chodil od 9m sam a este je dost prcek, takze zohnat nieco v 16-ke velkosti bola fuska :-( kedze sa rozchodil v lete, tak nosil sandalky, ale nechodilo sa mu v nich dobre. Potom sme kupili take krasne certifikovane topanky, ale na suchy zips. No a tie mu asi ne:,–(li a zacali problemy. V tych nasledne kupenych dpk na prve kroky uz chodil dokonale :-)
Tiez nam doporucili skor normalne kozene kotnikove topanocky aj na doma, ako papucky.
No a teraz uz nema problem ani v normalnych ponozkach (bez abs) a to mame v:,–(e parkety.
Len mna by zaujimalo (nikde som to nezistila), dokedy sa potom maju tie papucky davat?? Ci len kym sa dieta dobre nerozchodi, alebo uz stale??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.2.06 21:03

Ahoj,
tak já se zase přikláním k názoru, že bačkorky na doma ano. Dokud (nebo pokud:) dítko leze po čtyřech posiluje si tím klenbu, takže to je na botičky brzo, ale (jak už bylo řečeno) když začne chodit, je dobrý pořídit bačkůrky. Buď klasické (ale kotníčkové) nebo kožené sandálky. Ty máme my… Lucka má plochou nožku, a tak jsem v zimě sháněla letní botky, ale i díky poradě na emiminu jsem je sehnala:)
Chození na boso je zdravé venku - po trávníku, oblázcích, prostě v přírodě. Je pravda, že dneska už toho ani venku naboso moc nenaběháme:( Ale doma je rovný (tudíž pro nohu nepřirozený) povrch.
Takže i pro dítka se zdravýma nožičkama hlasuji pro bačkůrky:)
pa
 Ch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
10.2.06 21:31

Jo, charlie, přesně jak říkáš, po venku na nerovném terénu bosky určitě a často, ale zase podle naší rehabky :D : prý je nějaký nový poznatek, že chození bosky po rovném a STUDENÉM povrchu může způsobovat plochou nožku. A protože máme všude doma podlahy, tak boty jsou jasné. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
10.2.06 23:16

Ahoj,
my jsme chodili na rehabilitaci a tam nám bylo řečeno, že když malý víc chodí než leze, že má doma mít kožené sandálky s pevným opatkem. Kupujte je v zimě, že. Po diskusi tady na e-miminu jsme je sehnali na www.fare.cz. Na rehabce jsme byli pochváleni a Fildovi se v nich dobře chodí. Cena je drsná, ale na prvních botkách by se šetřit nemělo. Taky jsem se ptala, do kdy nosit ty pevné kotníčkové botky, a bylo mi řečeno, že do 3 let.
Martina a Filip 14,5 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
11.2.06 00:14

Tak my jsme do 18 měsíců razili doporučovanou metodu bez bačkor a lítalo se v dvojitých tlustých protiskluzkách, ale od 18 měsíce jsme přešli na kožené sandály s pevnou patou. Při běhání jsou menší otřesy na kolena + začaly ty velké mrazy = vytápělo se to tu hůř = tudíž studenější podlahy. To nás přesvědčilo, abychom ty sandály již uspíšili.
Ale pořádné botky, žádné ty podivné bačkůrky kvrdlající na nožce v ceně asi 140,–. Botky na doma mi s ohledem na proběhané hodiny přijdou důležitější než boty na ven.. zvláště v zimě… takže tam jsme investovali do dražších sandálu s kůži venku i vevnitř, s dírami na větrání, chráněnou špičkou, zpevněno patou, pružnou podrážkou, která nedělá fleky na podlaze..
 E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect