Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj 11 mesíční chlapeček začal dělat asi před týdnem takovou pro mě zvláštní věc. Lehne si na zem a nadzvedává hlavíčku a pak jí pustí na zem aby se bouchl, kdyz ho hned nezvednu tak to dělá dokud se bolestí nerozpláče, a nebo dnes si lehl na bříško a bouchal se o dlažbu do čela. Nebo se postaví ke zdi a začne do ní bouchat hlavou. Dělalo to i vaše dítě? Nevíte proč to dělá?
Příčinu ti neprozradím, protože nevím. Ale co jsem slyšel, tak čas od času to některé dítko v okolí začne dělat. Tvůj synek rozhodně není jediný…
Pokud vím, tohle dělá hodně dětí, i třeba ve stoje o zeď
Já bych řekla, že si tím vyžaduje tvoji pozornost, ale co s tím nevím ![]()
Možná odejít dál od něj když s tím začne, nebo naopak vzít ho hned než s tím začne, nevím ![]()
Ahoj, náš to dělal schválně když se „urazil“… Přestal asi za půl roku.
Ahoj, máme právě ono období. Kdyby už nespal, vyfotila bych Ti jeho čelo, samá modřina. ![]()
Dělá to nejvíc ze vzteku, když něco zakážu, nebo mu vezmu, pak občas z nudy, ale to jen tak jako.
Myslím, že to má co dočinění se zvládáním emocí. Až najdou jiný způsob jak ventilovat vztek, přestanou. Aspoň doufám. ![]()
Asi to bude spojené s tím, že jsem mu něco zakazala případně „vyhubovala“ No snad nám to nebude trvat půl roku, David se do toho bouchání umí pořádně opřít a někdy nestihnu včas zakročit a pak je to šílenej řev
si ještě sousedi pomyslí, že ho tu snad biju:))))
Beruli píše:
Můj 11 mesíční chlapeček začal dělat asi před týdnem takovou pro mě zvláštní věc. Lehne si na zem a nadzvedává hlavíčku a pak jí pustí na zem aby se bouchl, kdyz ho hned nezvednu tak to dělá dokud se bolestí nerozpláče, a nebo dnes si lehl na bříško a bouchal se o dlažbu do čela. Nebo se postaví ke zdi a začne do ní bouchat hlavou. Dělalo to i vaše dítě? Nevíte proč to dělá?
Ahoj Beruli,
dělá ještě něco neobvyklého?Ali
To Alice no nevím zda je to neobvyklé, jen občas kdyz ho chovám a nebo pokladam na zem na zádíčka hodne zakloní hlavičku dozadu zakloní jí co to jde a vydrží v této poloze několik minut. Ale to asi není zas tak zvláštní ![]()